آغاز یک فصل جدید در سازماندهی سدهای سیستان و بلوچستان با استفاده از سامانه بارشی
0 نظر
در روزهای اخیر، بارشهای فراوان در استان سیستان و بلوچستان باعث وقوع سیلابهای پیاپی شده که با وجود سازماندهی مناسب سدها، خسارات جانی و مالی جلوگیری شد. تلاشهای انجام شده برای تأمین منابع آبی شرب هموطنان و سازماندهی منابع آبی، از شدت خسارات کاسته و ذخایر منابع آبی سدها دوباره سازماندهی شدند. با هشدارهای پیشبینی آب و هوا و اطلاعات تحقیقات منابع منابع آبی، تدابیر احتیاطی انجام شده و سدها تا حد مجاز تخلیه شدند. همچنین، ورود سامانه بارشی جدید به استان، تدابیر ایمنی را فراهم کرده و توجه به سازماندهی سدها برای پیشگیری از خسارات احتمالی تأکید شده است.
به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت نیرو، در پی وقوع بارشهای کمسابقه روزهای اخیر که از ششم اسفند در ۱۱ شهرستان سیستان و بلوچستان آغاز شد، سیلابهای متعددی بهوقوع پیوست که بخشی از این سیلابها به واسطه کارایی و کاربرد سدها مهار شد و از بروز خسارات مالی شدید و جانی پیشگیری کرد.
حجم بارندگی روزهای اخیر این استان بین ۳۰۰ میلیمتر تا ۵۶۰ میلیمتر به ثبت رسید و با وجود سدهایی که جانمایی آنها به درستی لحاظ شده بود، از این حجم بارشی به عنوان امکان و فرصتی مناسب برای تأمین منابع آبی شرب هموطنان این خطه از سرزمین بهرهبرداری مناسب صورت گرفت و از شدت خسارات مالی وارده نیز کاسته شد.
بر اساس گزارش پیشبینی آب و هوا موج جدید بارشی این روزها بار دیگر بلوچستان را تحتتأثیر خود قرار داده و بر این اساس ذخایر منابع آبی سدهای جنوب سیستان و بلوچستان بار دیگر سازماندهی میشوند.
به منظور باخبر شدن از جزئیات و چند و چون سازماندهی سدها و منابع آبی استان سیستان و بلوچستان با ورود سامانه بارشی جدید به سراغ “محمدامین بارانی” مدیرعامل شرکت منابع آبی منطقهای سیستان و بلوچستان رفتیم.
بارانی در این باره گفت: با توجه به هشدارهای پیشبینی آب و هوا و اطلاعات مؤسسه تحقیقات منابع منابع آبی کشور، در کنار صدور و اعلام هشدارهای لازم به شهروندان، اطلاعیههای لازم نیز با فرمانداری و بخشداری مکاتبه شده است و در همین راستا تخلیه سدهای این منطقه تا حد مجاز که عموماً ۱۰ تا ۲۰ درصد را شامل میشود، در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: بر این اساس رهاسازی منابع آبی سدهای حوزه جنوبی استان از جمله سدهای پیشین، زیردان، خیرآباد، شیکلگ و ماشکید علیا در حال انجام است، ضمن اینکه آبگیری مناسبی در این سدها صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت منابع آبی منطقهای سیستان و بلوچستان بر تأثیر انکارناپذیر سدها در مهار سیلاب تاکید و خاطرنشان کرد: به منظور پیشگیری از هرگونه خسارات احتمالی در پی فعال شدن سامانه بارشی جدید درکنار پیشبرد تمهیدات مختلف، همه گروههای عملیاتی این شرکت در حالت آمادهباش قرار دارند.
بنا بر این گزارش مدیرکل پیشبینی آب و هوا استان سیستان و بلوچستان در این باره اعلام کرد: با ورود سامانه بارشی به استان از ۹۰ ایستگاه پیشبینی آب و هوا و بارانسنجی گزارش باران مخابره شده است که بر این اساس از زرآباد ۳۶ میلیمتر، فرودگاه ایرانشهر ۱۹.۲ میلیمتر، سراوان ۲۰.۲ میلی متر و مهرستان ۱۷.۲ میلی متر باران گزارش شده است.
وی افزود: سامانه بارشی فعلی تا اواخر وقت چهارشنبه در استان سبب بارش باران گاهی رگبار و رعد و برق و احتمال بارش تگرگ و وزش تند باد خواهد شد که عمده بارش در جنوب غرب استان انتظار میرود. همچنین پنجشنبه در سطح استان جوی آرام همراه با وزش باد ملایم تا متوسط و جمعه در نواحی مرکزی و جنوبی وزش باد متوسط تا نسبتاً شدید رخ خواهد داد. از اواخر وقت جمعه تا یکشنبه سامانه بارشی جدید در استان فعال خواهد بود که عمده بارش روی دریا و نوار ساحلی انتظار میرود.
بارش بارانسنجی باران رگبار رعد برق بارش تگرگ وزش باد استان بارش دریا نوار ساحلی