آغاز جایگزینی گرمکن‌های بازده بالا از مناطق سردسیر استان ها

آغاز جایگزینی بخاری‌های پر بازده از استان های سردسیر


مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز، از افزایش تعداد مشترکان گاز در بخش خانگی و تجاری خبر داد. او افزود که مصرف گاز در مقایسه با سال گذشته ۴ تا ۶ درصد افزایش یافته و با برودت هوا میزان مصرف تا ۸ تا ۱۰ برابر افزایش می‌یابد. همچنین اعلام کرد که تا کنون مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع بین ۵۲۰ تا ۵۵۰ میلیون متر مکعب بوده است و با کاهش دما به ۶۰۰ میلیون متر مکعب نیز افزایش می‌یابد. او بیان کرد که در صورت کاهش مصرف گاز مشترکان بخش خانگی درصدهایی از قیمت رایگان یا پاداش دریافت خواهند کرد و همچنین به نزدیک شدن به پلکان‌های بالاتر نرخ مصرف نیز افزایش خواهد یافت. در پایان، اشاره کرد که طرح جایگزینی بخاری‌های پر بازده به تعدادی استان‌ها آغاز شده است و نزدیک به ۱۰ هزار بخاری در استان‌های غربی و شمال غربی جایگزین شده است.

مسلم رحمانی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور با اشاره به افزایش تعداد مشترکان گاز گفت: نزدیک به دو میلیون مشترک در بخش خانگی و تجاری افزایش یافته است.

وی ادامه داد: نسبت به سال گذشته مصرف گاز بین ۴ تا ۶ درصد افزایش پیدا کرده است و با برودت هوا میزان مصرف در مقایسه با فصل گرم تقریباً ۸ تا ۱۰ برابر افزایش پیدا می‌کند و با کاهش دما میزان مصرف بخش خانگی افزایش پیدا می‌کند.

۵۲۰ میلیون متر مکعب مصرف مشترکان خانگی، تجاری و صنایع

به گفته این مقام مسؤول تا کنون بین ۵۲۰ تا ۵۵۰ میلیون متر مکعب مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده بوده و بار مصرفی در ایستگاه‌های خانگی توزیع می‌شود و با کاهش دما این عدد به ۶۰۰ میلیون متر مکعب نیز می‌رسد که قابل توجه است.امیدواریم مشترکان خانگی و تجاری که با رعایت مصرف هم از نظر مالی و هم به تولیدی کشور یاری کنند.

وی اضافه کرد: امسال در بخشنامه حکومت اگر مشترکی در بخش خانگی ۱۰ تا ۳۵ درصد میزان مصرف نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش پیدا کند، مشمول پاداش می‌شودو مشترکینی که در پلکان متعارف قرار می‌گیرند یعنی ۳ پله اول با صرفه جویی ۱۰ تا ۳۵ درصدی گاز بهای این افراد رایگان و حتی پاداش هم دریافت می‌کنند. سایر مشترکین نیز اگر این فاصله ۱۰ تا ۳۵ درصدی را کاهش دهند هم شامل پاداش شده و از این فرصت می‌توانند استفاده کنند.

نزدیک شدن به پلکان‌های ۱۱ و ۱۲ نرخ مصرف را بالا می‌برد

رحمانی در رابطه به تعرفه مصوب مشترکان بد مصرف خاطر نشان کرد: مشترکان پر مصرف بر اساس مصوبه حکومت هر چه به پلکان‌های ۱۱ و ۱۲ نزدیک تر شوند به همان تناسب نرخ گاز بها هم افزایش پیدا می‌کند.ضمن آنکه در پلکان‌های ۱۱ و ۱۲ که مشترکین پرمصرف قرار دارند گاز بهای ۵ و ۶ هزار تومان برای هر متر مکعب باید پرداخت کنند.

به گفته وی سال گذشته هم شاهد قبوض میلیونی بودیم که امیدواریم امسال با کاهش دما شاهد چنین اتفاقی نباشیم و همراهی مردم را داشته باشیم.

رحمانی اضافه کرد: البته گاز بهایی که برای مشتریان پرمصرف در نظر گرفته شده چندان قابل توجه نیست و منجر به قبوض میلیونی نمی‌شود به عبارتی کمتر از ۱۲۰۰ الی ۱۳۰۰ متر مکعب در مناطق سرد سیر می‌شود زیرا بالغ بر ۷۰ درصد مردم در سه پلکان اول قرار دارند یعنی کمتر از دو درصد مردم در پلکان‌های ۱۱و ۱۲ قرار دارند.

رحمانی اضافه کرد: البته در بخش تجاری کمی متفاوت است زیرا قیمت ثابت است اما اگر استفاده از وسایل گرمایشی در فضای باز اتفاق بیفتد که ممنوعیت دارد، دچار جریمه خواهد شد که بالاترین گاز بهای بخش خانگی است در نظر گرفته می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که طرح جایگزینی بخاری‌های پر بازده به کجا رسید، خاطر نشان کرد: این طرح در حال اجراست و ۴.۱ میلیون بخاری را در برنامه و سنوات آینده داریم و فراخوان سرمایه گذاری در مرحله اجرایی قرار دارد البته این طرح در تعدادی از استان‌ها به صورت پایلوت توسط شرکت ملی گاز آغاز شده و نزدیک به ۱۰ هزار بخاری در استان‌های غربی و شمال غربی جایگزین شده است.


نتیجه از افزایش تعداد مشترکان گاز در بخش خانگی و تجاری خبر داده میشود. همچنین، مصرف گاز نیز در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است. با برودت هوا، میزان مصرف نیز افزایش می‌یابد و با کاهش دما، مصرف گاز در بخش خانگی نیز بیشتر میشود. به طور میانگین، در سال جاری ۵۲۰ تا ۵۵۰ میلیون متر مکعب گاز مصرف شده است و این میزان با کاهش دما به ۶۰۰ میلیون متر مکعب نیز می‌رسد. امیدواریم مشترکان با رعایت مصرف، به تولیدی و دانش مالی کشور کمک کنند. تاکید شده است که مشترکانی که در بخش خانگی ۱۰ تا ۳۵ درصد مصرف گاز خود را کاهش دهند، مشمول پاداش خواهند شد. همچنین، مشترکان پرمصرف بر اساس تعداد پلکان‌های مصرف نرخ گاز بیشتری پرداخت می‌کنند. در نهایت، طرح جایگزینی بخاری‌های پر بازده نیز در حال اجرا است و تاکنون تعداد زیادی بخاری در استان‌های غربی و شمال غربی جایگزین شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *