ناسا: گشایشی برای برخورد با غبار بین ستارهها
0 نظر
این متن درباره فضاپیمای “کاوشگر نقشه برداری و شتاب” است که به مطالعه حباب عظیمی به نام هلیوسفر میپردازد. هلیوسفر حبابی است که خورشید ایجاد کرده و منظومه شمسی را احاطه کرده است و از زمین و سایر سیارات در برابر اشعه های کیهانی محافظت میکند. این فضاپیما شامل ۱۰ ابزار علمی است که برای مشاهدات در محیط و از راه دور استفاده میشود. یکی از این ابزارها به نام IDEX است که ذرات ریز غبار از فضای خارجی که از طریق هلیوسفر وارد منظومه شمسی میشوند را به دام میاندازد و تحلیل میکند. ذرات غبار اطلاعات مفیدی درباره کهکشان ها، ابرهای مولکولی و سیارات دارند و مقصد این فضاپیما نقطه لاگرانژ۱ در فاصله ۱.۶ میلیون کیلومتری زمین است.
به گزارش دیجیاتور به نقل از اسپیس، هدف اصلی این فضاپیما که «کاوشگر نقشه برداری و شتاب»(IMAP) نام دارد، مطالعه حباب عظیمی است که خورشید ایجاد کرده و به نام هلیوسفر شناخته می شود. این حباب منظومه شمسی را احاطه کرده است. هلیوسفر از زمین و دیگر سیارات در مقابل اشعه های کیهانی محافظت می کند که از خارج منظومه شمسی وارد آن می شوند.
IMAP شامل ۱۰ ابزار علمی برای مشاهدات در محیط و از راه دور است. یکی از آنها IDEX نام دارد که برای به دام انداختن و تحلیل ذرات ریز غبار از فضای خارجی ساخته شده که از طریق هلیوسفر به داخل منظومه شمسی نفوذ می کند.
اسکات تاکر مدیر پروژه IDEX در موسسه آموزش عالی کلورادو در بیانیه ای در این باره می نویسد: این ذرات در حقیقه کیسه های کوچکی از اطلاعات درباره دوردست ها هستند.
محققان پیش از این ذرات غبار را اختلالی برای اندازه گیری فاصله ستارگان می دانستند. اما اکنون معتقدند آنها اطلاعات ارزشمندی درباره کهکشان ها، ابرهای مولکولی و سیارات دارند. این ذرات کهکشانی در ستارگان تشکیل می شوند و درنتیجه رویداد مرگ آنها منفجر می شوند. آنها اطلاعات ارزشمندی درباره فرایندهای تشکیل ستارگان دارند.
مقصدIMAP نقطه لاگرانژ۱ در فاصله ۱.۶ میلیون کیلومتری زمین است.
مطالعه حباب عظیم هلیوسفر که به نام «کاوشگر نقشه برداری و شتاب» (IMAP) معروف است، هدف اصلی این فضاپیما است. حباب هلیوسفر منظومه شمسی را احاطه کرده و زمین و سایر سیارات را از اشعه های کیهانی محافظت می کند. IMAP شامل ۱۰ ابزار علمی است که برای مشاهدات در محیط و از راه دور طراحی شده است. یکی از این ابزارها با نام IDEX است که برای به دست آوردن و تحلیل ذرات ریز غبار در فضای خارجی ساخته شده است. محققان اعتقاد دارند که این ذرات اطلاعات مهمی درباره کهکشان ها، ابرهای مولکولی و سیارات دارند. همچنین این ذرات اطلاعات ارزشمندی درباره فرایندهای تشکیل ستارگان را نیز در اختیار قرار می دهند. مقصدIMAP نقطه لاگرانژ۱ در فاصله ۱.۶ میلیون کیلومتری زمین است.