تأثیر ایجاد واحدهای مسکونی با ابعاد ۲۵ متری بر قوانین مرتبط با تولد فرزندان

ساخت واحدهای ۲۵ متری مسکن مانعی بزرگ برای قانون فرزندآوری


کارشناس حوزه مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور، به ضرورت عدم تبلیغ واحدهای مسکونی کوچک به عنوان “مسکن مالی” در بازار مسکن اشاره کرده است. به طوری که اگر تعداد زیادی از این واحدها در بازار مسکن عرضه شود، نشان از کاهش قدرت خرید مردم است و می‌تواند منجر به گرانی مسکن در بازار شود. همچنین ذکر شده است که کوچک‌سازی واحدهای مسکونی می‌تواند تأثیر منفی بر روحیه تشکیل خانواده و توسعه جمعیت کشور داشته باشد و باید نسبت به تدابیر جدی در این خصوص اقدام شود.

فرشید ایلاتی کارشناس حوزه مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور، با تاکید بر اینکه واحدهای ۲۵ متر نباید به عنوان «مسکن مالی» در بازار مسکن حاکم شود، گفت: واحدهای مسکونی کوچک متراژ یا به اصطلاح «مسکن مالی» در دانش مالی معنا و مفهومی نخواهد داشت. زیرا اگر مسکن در واحدهای کوچک متراژ به تعداد زیادی در بازار مسکن عرضه شود، نشان از کاهش قدرت خرید مردم است و در میان مدت موجب گرانی مسکن در بازار می‌شود. البته حکومت طی ماه‌های اخیر موضع جدی خود را در راستای مخالفت کوچک‌سازی واحدهای مسکونی اعلام کرده است اما به نظر می‌رسد عده‌ای توجه به مخالفت حکومت ندارند.

کارشناس حوزه مسکن در ادامه تاکید کرد: در ابتدای حکومت سیزدهم مقررات جوانی جمعیت و تشویق خانوار برای افزایش تعداد فرزندان به پای کار آمد بنابراین اگر این واحدهای کوچک متراژ در بازار مسکن باب شود این مقررات به زمین خواهد ماند زیرا هرچه متراژ واحدهای مسکونی رو به کاهش حرکت کند خانوار و افراد انگیزه‌ای به تشکیل خانواده و توسعه جمعیت کشور نخواهند داشت.

وی در ادامه تاکید کرد: باید نسبت به واحدهای کوچک متراژ تدابیر جدی شود تا این الگوی مصرفی عرضه بازار مسکن نشود زیرا با میراث ایرانی تطابقی ندارد.

ایلاتی در پایان تصریح کرد: روابط حکومتی کوچک‌سازی واحدهای مسکونی قطعاً روابط حکومتی موفقی نبوده و نخواهد بود و از ابتدای دهه ۷۰ تا به امروز الگوی کوچک‌سازی واحدهای مسکونی را در دست کار نداریم. الگوی واحدهای مسکونی متراژ پایین از زمان آخوندی وزیر راه و شهرسازی حکومت یازدهم تحت روابط حکومتی‌های پاک مطرح شد و الگوی مصرفی مسکن در ایران روز به روز متراژ مسکن با کاهش روبه رو شد و اگر بازار مسکن به همین روند پیش رود قطعاً الگوی مصرفی به متراژهای کمتر نیز خواهد رسید.


با توجه به مطالب گفته شده، ضرورت استفاده از واحدهای کوچک متراژ در بازار مسکن قابل توجیه نیست. عرضه واحدهای کوچک متراژ می‌تواند باعث کاهش قدرت خرید مردم شده و موجب گرانی مسکن در بازار شود. همچنین، این عمل می‌تواند منجر به کاهش تمایل افراد به تشکیل خانواده و توسعه جمعیت کشور شود. بنابراین، نباید الگوی کوچک‌سازی واحدهای مسکونی را در دستور کار قرار داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *