حضور رییسی در جلسه هفتم سران جی‌آی‌سی‌اف در الجزایر

رییسی در هفتمین نشست سران جی‌ئی‌سی‌اف در الجزایر حاضر می‌شود


به گفتگوی مهر، احمد اسدزاده معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر منابع هیدروکربن اعلام کرد که در هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادر کننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف)، رئیس‌جمهور ایران نقش برجسته‌ای خواهد داشت و درباره راهبردها و روابط حکومتی‌های مجمع برای حفظ منافع عضوها، توسعه منابع انرژی و تامین مالی در تولیدی گاز سخنرانی خواهد کرد. همچنین، در حاشیه این نشست، برنامه‌هایی نظیر رسمی کردن دفتر مرکزی مؤسسه تحقیقات گاز جی‌ئی‌سی‌اف در الجزایر و امضای یادداشت تفاهم با کمیسیون انرژی آفریقا و مؤسسه تحقیقات مالی برگزار خواهد شد. ایران نیز در این نشست میزبان هشتمین دوره سران جی‌ئی‌سی‌اف در سال ۲۰۲۷ خواهد بود.

به گزارش دیجیاتور، بر اساس اعلام وزارت منابع هیدروکربن، احمد اسدزاده معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر منابع هیدروکربن گفت: رئیس‌جمهوری ایران در رأس هیأتی بلندپایه در هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادر کننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) شرکت و سخنرانی می‌کند. طرح مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره راهبردها و روابط حکومتی‌های مجمع برای حفظ منافع جمعی اعضا ارتقا همکاری‌ها و مشارکت اعضا در توسعه منابع انرژی، نقش این سوخت پاک در تأمین امنیت انرژی و لزوم توسعه تامین مالی در تولیدی گاز و دیدارهای دوجانبه از برنامه‌های اصلی حضور رئیس‌جمهوری در این رویداد است.

وی افزود: این نشست زمینه را برای مشارکت در گفت‌وگوهای سازنده و به اشتراک‌گذاری دیدگاه‌های اعضا درباره تحولات اخیر و چشم‌اندازهای آینده در حوزه انرژی و به‌ویژه منابع انرژی را فراهم می‌کند.

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر منابع هیدروکربن تصریح کرد: پیش از برگزاری نشست سران در نشست گروه عالی‌رتبه و نشست فوق‌العاده وزیران منابع هیدروکربن و انرژی کشورهای عضو که جواد اوجی، وزیر منابع هیدروکربن نیز حضور خواهد داشت، اسناد اساسی از جمله بیانیه نشست سران آماده می‌شود.

اسدزاده ادامه داد: در حاشیه این اجلاس رویدادهای مهمی مانند آئین رسمی گشایش دفتر مرکزی مؤسسه تحقیقات گاز جی‌ئی‌سی‌اف در الجزایر که فرصتی برای شراکت راهبردی اعضا در بخش‌های مختلف فناوری تولیدی گاز است، رونمایی از تازه‌ترین نسخه چشم‌انداز گاز جهان، آئین اهدای جوایز برای تجلیل از افراد و مؤسسه‌های نمونه به‌دلیل مشارکت فعال در تولیدی گاز و مراسم امضای یادداشت تفاهم با کمیسیون انرژی آفریقا و مؤسسه تحقیقات مالی برای آسه‌آن و شرق آسیا برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه مؤسسه تحقیقات گاز جی‌ئی‌سی‌اف یکی از دستاوردهای مهم همکاری میان اعضاست که دارای یک کمیته علمی فنی با حضور کشورهای عضو است، گفت: این کمیته که کار خود را قبل از افتتاحیه رسمی مرکز آغاز کرده است و تاکنون ۳۰ طرح ارسالی از کشورهای عضو را بررسی کرده و از میان این طرح‌ها، پنج طرح را برای اجرا انتخاب کرده است. یکی از این طرح‌ها تحت عنوان طرح سازماندهی و جمع‌آوری گازهای مشعل از ۵ طرح معرفی شده از طرف ایران پیشنهاد شده است و قرار است به‌عنوان اولین اولویت توسط مؤسسه تحقیقات گاز اجرا شود.

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر منابع هیدروکربن افزود: همچنین با توجه به تلاش‌ها و پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل امور اوپک مجامع و سازمان‌های بین‌المللی در انعکاس تلاش‌ها و موفقیت‌های ایران در شرایط تحریمی، پژوهشگاه تولیدی منابع هیدروکربن برای دریافت جایزه جی‌ئی‌سی‌اف انتخاب شده که در اجلاس یادشده جایزه خود را دریافت خواهد کرد.

اسدزاده اظهار کرد: نشست سران جی‌ئی‌سی‌اف به موجب اساسنامه این مجمع با هدف تحکیم جایگاه سیاسی مجمع در عرصه بین‌الملل انرژی و تأکید همکاری‌ها میان اعضا همسو با اهداف مجمع هر دو سال یک بار در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌شود که هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در روز دوم مارس (۱۲ اسفندماه) در جمهوری دموکراتیک الجزایر با حضور رؤسا و مقام‌های ارشد کشورهای عضو برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: دوحه (قطر) در سال ۲۰۱۱ میلادی، مسکو فدراسیون (روسیه) در سال ۲۰۱۳ میلادی، تهران (جمهوری اسلامی ایران) در سال ۲۰۱۵ میلادی، سانتاکروز (بولیوی) در سال ۲۰۱۷ میلادی، مالابو (گینه استوایی) در سال ۲۰۱۹ میلادی، دوحه (قطر) در سال ۲۰۲۲ میلادی به ترتیب میزبان ۶ دوره گذشته نشست بوده‌اند.

شایان ذکر است که ایران میزبان هشتمین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز در سال ۲۰۲۷ میلادی خواهد بود.


گزارش به شرکت و سخنرانی رئیس‌جمهوری ایران در هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز. طرح مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره راهبردها و روابط حکومتی‌های مجمع برای حفظ منافع جمعی اعضا. ارتقا همکاری‌ها و مشارکت اعضا در توسعه منابع انرژی. نقش این سوخت پاک در تأمین امنیت انرژی. لزوم توسعه تامین مالی در تولیدی گاز و دیدارهای دوجانبه از برنامه‌های اصلی حضور رئیس‌جمهوری در این رویداد. مشارکت در گفت‌وگوهای سازنده و به اشتراک‌گذاری دیدگاه‌های اعضا درباره تحولات اخیر و چشم‌اندازهای آینده در حوزه انرژی. رویدادهای مهمی مانند آئین رسمی گشایش دفتر مرکزی مؤسسه تحقیقات گاز جی‌ئی‌سی‌اف در الجزایر. تازه‌ترین نسخه چشم‌انداز گاز جهان. اهدای جوایز برای تجلیل از افراد و مؤسسه‌های نمونه در تولیدی گاز. امضای یادداشت تفاهم با کمیسیون انرژی آفریقا و مؤسسه تحقیقات مالی برای آسه‌آن و شرق آسیا. اجرای طرح سازماندهی و جمع‌آوری گازهای مشعل. برگزاری نشست سران جی‌ئی‌سی‌اف با هدف تحکیم جایگاه سیاسی مجمع در عرصه بین‌الملل انرژی. میزبانی ایران از هشتمین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز در سال ۲۰۲۷ میلادی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *