افزایش ساخت و ساز منابع هیدروکربن و گاز از طریق ورود بخش خصوصی

تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی برنامه تولید در شرکت نفت و گاز کارون


در گفتگویی با خبرنگار دیجیاتور، محسن قمصری، مدیر اسبق امور بین‌الملل شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران و کارشناس انرژی، درباره ورود بخش خصوصی به توسعه میادین منابع هیدروکربن و گاز صحبت کرده و بیان کرده است که این اقدام می‌تواند منجر به افزایش ساخت و ساز منابع هیدروکربن و گاز و حتی فروش خارجی این فرآورده‌های نفتی به کشورهای دیگر شود. قمصری با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق و شرایط مناسب برای ورود بخش خصوصی به این حوزه، تأکید کرده که این اقدام باید به گونه‌ای باشد که حکومت و بخش خصوصی هر دو از آن بهره‌مند شوند. وی همچنین اشاره کرده که ورود بخش خصوصی به این تولیدی می‌تواند به کمک کاهش محدودیت‌های بین‌المللی بپردازد و مشکل کمبود سوخت در دوران پیک مصرف را حل کند.

محسن قمصری مدیر اسبق امور بین‌الملل شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران و کارشناس انرژی در گفت وگو با خبرنگار دیجیاتور درباره ورود بخش خصوصی به توسعه میادین منابع هیدروکربن و گاز که در برنامه هفتم مصوب شده است گفت: اینکه بخش خصوصی بتواند به توسعه میادین منابع هیدروکربن و گاز ورود کند باعث می‌شود که ساخت و ساز و گاز و سایر فرآورده‌های سوختی در کشور بالا برود و بتوانیم حتی اقدام به فروش خارجی این فرآورده‌های نفتی به کشورهای دیگر کنیم.

قمصری با بیان اینکه باید شکل ورود بخش خصوصی به توسعه میادین منابع هیدروکربن و گاز کاملاً برنامه‌ریزی شده باشد افزود: شرایط به این نحو نباشد که بخش خصوصی با ورود به این حوزه متضرر شود در واقع این اقدام باید به نحوی باشد که دو سر سود هم برای حکومت و هم بخش خصوصی باشد.

مدیر اسبق امور بین‌الملل شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران با اشاره به اینکه تاکنون این شاهد ورود بخش خصوصی به این حوزه نبوده‌ایم افزود: با ورود بخش خصوصی محدودیت‌های بین‌المللی پذیری این حوزه کمتر می‌شود زیرا محدودیت‌های بین‌المللی بخش خصوصی کاری سخت و زمان بر است و از سوی دیگر وقتی بخش خصوصی به این حوزه سرمایه‌اش را ورود بدهد قطعاً اولین نتیجه آن افزایش برداشت است و می‌توان حتی به این وسیله بر معضل ناترازی انرژی در کشور فائق آمد.

این کارشناس ارشد دانش مالی انرژی توضیح داد: با این اقدام انحصار شرکت ملی منابع هیدروکربن به پایان می‌رسد و بخش خصوصی حتی می‌تواند به این وسیله با ساخت و ساز بیشتر و سود بیشتر مشکل کمبود سوخت در دوران پیک مصرف برای خودش را برطرف کند و به این وسیله جلوی ضرر و زیان تعطیلی صنعتش را بگیرد.


ورود بخش خصوصی به توسعه میادین منابع هیدروکربن و گاز به افزایش ساخت و ساز و فروش خارجی فرآورده‌های نفتی کشور کمک می‌کند. این ورود باید برنامه‌ریزی شده باشد تا هر دو طرف از این اقدام سود ببرند و حتی می‌تواند به کاهش تحریمات در این حوزه کمک کند. افزایش برداشت و کاهش انحصار در این حوزه نیز از دیگر نتایج این ورود به توسعه میادین منابع هیدروکربن و گاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *