کاهش ۳۶ درصدی بارندگیها نسبت به میانگین بلندمدت
0 نظر
فیروز قاسمزاده، در گزارشی اعلام کرد که از ابتدای سال آبی تا مطالعات تاریخی ۲۸ بهمنماه، ۱۳ سد دریاچه ارومیه با موجودی مخزنی ۶۴۶ میلیون مترمکعب دارای ۳۹ درصد پرشدگی هستند، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۳۴ درصدی داشتهاند. ورودی سدها نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته و میانگین بارش کشور هم ۳۶ درصد کاهش یافته است، که نشاندهنده چهارمین سال خشک متوالی است بههمین دلیل مصرف منابع آبی به سازماندهی صحیح و همگانی نیاز دارد.
به گزارش دیجیاتور به نقل از شبکه خبری منابع آبی ایران، فیروز قاسم زاده با اشاره به وضعیت برخی سدهای مهم کشور از ابتدای سال آبی تا مطالعات تاریخی ۲۸ بهمنماه جاری گفت: مجموع ۱۳ سد دریاچه ارومیه با موجودی مخزنی ۶۴۶ میلیون مترمکعب، دارای ۳۹ درصد پرشدگی است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از افزایش ۳۴ درصدی خبر میدهد، در استان اصفهان و سد زایندهرود نیز با ۲۲ درصد پرشدگی، شاهد افزایش ۱۰۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.
وی در خصوص وضعیت کلی مخازن سدهای کشور تا مطالعات تاریخی ۲۸ بهمنماه سال جاری خاطر نشان کرد: ورودی سدهای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون ۸.۸۲ میلیارد مترمکعب است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۱۱.۰۵ میلیارد مترمکعب بوده، لذا ورودی سدها نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است.
سخنگوی تولیدی منابع آبی با اشاره به افزایش خروجی سدهای کشور از ابتدای سال آبی تا مطالعات تاریخی مذکور به میزان ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته، افزود: در سال گذشته میزان منابع آبی خروجی از سدهای کشور معادل ۷.۴۲ میلیارد مترمکعب بوده است که این میزان در سال جاری با کاهش بارشها و عدم امکان استفاده از بارش مستقیم در مصارف زراعت، به ۹.۲۶ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است؛ بنابراین حجم منابع آبی موجود مخازن با وجود ۴۳ درصد پرشدگی و حجمی معادل ۲۱.۶۳ میلیارد مترمکعب، همچنان ۷ درصد نسبت سال گذشته کمتر است و بارشهای خوب چند روز گذشته نتوانست جبران کمبودهای منابع منابع آبی باشد.
قاسمزاده افزود: متوسط بارش کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۷ بهمنماه در مقایسه با شرایط نرمال، ۳۶ درصد کاهش یافته است. همچنین در مقایسه با سال گذشته، بارش کشور نشاندهنده کاهش ۳۱ درصدی است.
شرایط حاکم برای بارشهای سال جاری به عنوان چهارمین سال خشک متوالی و به تبع آن وضعیت منابع منابع آبی، ضرورت توجه جدی به مقوله مصرف را میرساند تا با مشارکت همگانی در امر سازماندهی مصرف منابع آبی، پایداری در بهرهمندی از این نعمت ارزشمند الهی حاصل شود.
مخازن منابع آبی کشور کاهش ورودی و افزایش خروجی را نشان میدهد. این موضوع نشان از کاهش ذخیرههای منابع آبی کشور دارد که نیازمند سازماندهی مصرف منابع آبی و توجه جدی به این مسئله است.