واکنش اتاق تهران به درخواست اتاق اربیل برای محدودیت‌های بین‌المللی محصولات ایرانی

واکنش اتاق تهران به درخواست اتاق اربیل برای تحریم کالاهای ایرانی


اتاق بازرگانی تهران در بیانیه‌ای که به درخواست محدودیت‌های بین‌المللی کالاهای ایرانی از سوی اتاق بازرگانی اربیل منتشر شده است، به اهمیت تداوم همکاری‌های مالی بین دو ملت ایران و عراق اشاره کرده است. اعضای اتاق بازرگانی تهران خواستار ادامه همکاری‌های مالی بین دو کشور شده و از اتاق‌های بازرگانی پیشرو در این زمینه خواستارند. آنها تاکید کرده‌اند که جامعه فعالان بخش خصوصی ایران و عراق همچنان از آزمون‌ها برخورداری و می‌توانند با حرکت در مسیر توسعه روابط دوجانبه، آینده‌ای خوب برای دو کشور مهیا کنند. این بیانیه همچنین به پیوندهای طولانی مدت میان ایران و عراق و از جمله اقلیم کردستان اشاره کرده است که باید در طول زمان بر اساس طرح‌های توسعه متقابل پیش بروند.

به گزارش دیجیاتور، اعضای اتاق بازرگانی تهران با انتشار بیانیه‌ای بر ضرورت تداوم همکاری‌های مالی میان دو ملت ایران و عراق تاکید کرده و از اتاق‌های بازرگانی به عنوان خانه فعالان بخش خصوصی خواستند که با حرکت در مسیر چشم‌انداز توسعه روابط دوجانبه، آینده‌ای درخشان برای دو کشور رقم بزنند.

در بیانیه اتاق بازرگانی تهران که در واکنش به درخواست محدودیت‌های بین‌المللی کالاهای ایرانی از سوی اتاق بازرگانی اربیل منتشر شده است، به پیوندهای دیرینه دو ملت و علقه‌های فرهنگی هزاران ساله اشاره شده که باید در فراز و نشیب‌های رخدادهای سیاسی، چراغ راهنمای حرکت به سمت آینده‌ای روشن و پررونق باشد.

نمایندگان بخش خصوصی تاکید کرده‌اند که جامعه فعالان بخش خصوصی ایران و عراق مانند همیشه از این آزمون‌ها سرافراز بیرون خواهد آمد و سرمایه گرانبهایی که با رنج‌های بسیار طی هزاران سال بین دو طرف شکل گرفته است را از دست نخواهد داد.

متن کامل بیانیه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و زراعت تهران به شرح زیر است:

«بسم‌الله الرحمن الرحیم»

بیانیه اتاق بازرگانی اربیل مبنی بر درخواست محدودیت‌های بین‌المللی کالاهای ایرانی عمیقاً تأسف ما را به نمایندگی از کنشگران تجاری برانگیخت. پیوندهای دیرینه میان ایران و عراق و از جمله اقلیم کردستان که محصول علقه‌های فرهنگی به درازای هزاران سال است، باید مهمترین چراغ راهنمای ما در دستیابی به آینده‌ای روشن و پررونق برای ملت‌های ما باشد. جامعه تجار و بازرگانان ایران و عراق، میراث‌دار گنجینه سترگی است که تمدن مشترک ما را به زینت آراسته است. دادوستد دیرپای میان مردمان ما نه‌تنها تاکنون از این دلبستگی‌ها سیراب شده بلکه به گستره و ژرفای آن نیز افزوده است. نخستین بار نیست که فراز و فرود دنیای روابط حکومتی، اراده ما را برای پاسداشت این ذخایر تاریخی می‌آزماید. ما در کنار ملت عراق به خود می‌بالیم که هربار از این آزمون‌ها سرفراز بیرون آمده‌ایم و فروتنانه خداوند بزرگ را شاکریم اما نیک می‌دانیم که نگهداشت این خزینه گرانمایه، طبعی بلند و همتی والا می‌خواهد.

در کوران حوادث، هیچ مسئولیتی برای ملت‌های ایران و عراق و به ویژه اتاق‌های بازرگانی که پژواک رسا و راستگوی مردمان هستند، بالاتر از آن نیست که رنج‌هایی را که برای ساختن این بنای باشکوه برده‌ایم، به نسیان نسپاریم. در پناه این اراده‌های استحکام‌یافته، بازرگانان ایران و اقلیم کردستان عراق، حجم تجارتی به ارزش تقریبی ۳ میلیارد دلار را در سال جاری به ثبت رسانده‌اند که اشباعِ ظرفیت‌های شگرف میان ما نیست اما نشان‌دهنده اشتیاق وافر دو ملت در گسترش دادن مرزهای آرامش و دوستی است. در زمانه‌ای که بدخواهان ایرانیان و عراقیان، آزمندانه می‌کوشند بندهای مودت میان ما را از هم بگسلند، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و زراعت تهران از برادران کُرد و عرب در اتاق‌های سراسر عراق به ویژه اقلیم کردستان می‌خواهد که با حزم و سینه گشاده و فراسوی پستی و بلندهای موسمی، به آینده پیش‌رو بنگرند و بدانند که ما در کنارشان ایستاده‌ایم تا آینده‌ای درخشان‌تر را برای فرزندان‌مان در دو سوی مرزها بسازیم.


اتاق بازرگانی تهران در بیانیه‌ای بر تداوم همکاری‌های مالی بین ایران و عراق تاکید کرده و از اتاق‌های بازرگانی خواسته است که با حرکت در مسیر توسعه روابط دوجانبه، آینده‌ای درخشان برای دو کشور رقم بزنند. نمایندگان بخش خصوصی نیز تأکید کرده‌اند که جامعه فعالان بخش خصوصی ایران و عراق سرافراز این آزمون‌ها خواهد آمد و سرمایه گرانبهایی که با رنج‌های طولانی بین دو طرف شکل گرفته است را از دست نخواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *