رسیدن مصرف گاز به حدود ۸۰۰ میلیون مترمکعب و استان‌های پرمصرف گاز کدامند؟

مصرف گاز به مرز ۸۰۰ میلیون مترمکعب رسید/ استان‌های پرمصرف کدامند؟


در روز سوم بهمن ماه، مصرف منابع انرژی در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده در ایران به میزان 549 میلیون مترمکعب، صنایع عمده به میزان 106 میلیون مترمکعب و نیروگاه‌ها به میزان 118 میلیون مترمکعب بوده است. افزایش تحویل گاز به نیروگاه‌ها و گازرسانی به صنایع عمده نسبت به سال قبل 19 و 32 درصد بوده و به دلیل افزایش دما در استان‌های مختلف کشور، منابع انرژی به بخش‌های صنعتی و نیروگاهی بیشتر تامین شده است. مصرف متوسط منابع انرژی نیز نسبت به سال قبل 14 درصد کاهش یافته است. برای عبورآرام از زمستان، سازماندهی مصرف گاز در همه بخش‌ها و رعایت نکات ساده مانند پوشیدن لباس گرم، استفاده از پرده‌های ضخیم در منازل، تنظیم دمای وسایل گرمایشی و استفاده صحیح از وسایل گرمایشی در بخش‌های تجاری، زراعت و صنعتی توصیه می‌شود.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت منابع هیدروکربن، سعید عقلی با اشاره به این حجم مصرف منابع انرژی در کشور اظهار کرد: مصرف منابع انرژی در ۲۴ ساعت گذشته (سه‌شنبه، سوم بهمن‌ماه) و با کاهش دما در برخی نقاط کشور و بارش برف و باران، در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده ۵۴۹ میلیون مترمکعب، صنایع عمده ۱۰۶ میلیون مترمکعب و نیروگاه‌ها نیز ۱۱۸ میلیون مترمکعب بود.

وی با اشاره به افزایش ۱۹ درصدی تحویل گاز به نیروگاه‌ها و ۳۲ درصد گازرسانی بیشتر به صنایع عمده کشور در این روز نسبت به مدت مشابه پارسال (سوم بهمن‌ماه ۱۴۰۱)، گفت: با توجه به میانگین دمای بالاتر در در زمستان امسال و اقدام‌های زیرساختی وزارت منابع هیدروکربن، این امکان مهیا شده است.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر ضرورت صرفه‌جویی منابع انرژی از سوی همه مشترکان گفت: تهران، اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب پرمصرف‌ترین استان‌های کشور در ۲۴ ساعت گذشته بودند و کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و خراسان جنوبی نیز به‌عنوان کم‌مصرف‌ترین مشترکان منابع انرژی ثبت شدند.

به گفته عقلی، میانگین مصرف منابع انرژی در دی‌ماه امسال ۵۳۴ میلیون مترمکعب در روز بود که نسبت به دی‌ماه سال پارسال، ۱۴ درصد کاهش یافته که به‌دلیل افزایش محسوس دما در بیشتر استان‌های کشور است و سبب افزایش گازرسانی به بخش‌های صنعتی و نیروگاهی شده است.

وی در پایان شرط عبور آرام از زمستان پیش رو را سازماندهی مصرف گاز در همه بخش‌ها اعلام و اظهار کرد: از همه هم‌وطنان می‌خواهیم با رعایت نکات ساده مانند پوشیدن لباس گرم، استفاده از پرده‌های ضخیم در منازل، تنظیم دمای وسایل گرمایشی و استفاده صحیح از وسایل گرمایشی در بخش‌های تجاری، زراعت و صنعتی و سازماندهی مصرف انرژی، به حفظ جریان پایدار گاز در همه بخش‌ها در اقصی نقاط کشور کمک کنند.


مصرف منابع انرژی در ۲۴ ساعت گذشته در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ۵۴۹ میلیون مترمکعب بود. همچنین در بخش صنایع عمده و نیروگاه‌ها نیز مصرف منابع انرژی به ترتیب ۱۰۶ و ۱۱۸ میلیون مترمکعب بود. میانگین مصرف منابع انرژی در دی‌ماه امسال ۵۳۴ میلیون مترمکعب در روز بود که نسبت به دی‌ماه سال پارسال ۱۴ درصد کاهش یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *