تاثیر گرانی مسکن بر مسکن های ۲۵ متری در میان مدت

مسکن های ۲۵ متری در میان‌ مدت به گرانی مسکن دامن خواهد زد


متن بررسی مسکن ۲۵ متری و نقش آن در بازار مسکن است. در این متن، ابتدا اعلام نارضایتی وزارت راه و شهرسازی و سازماندهی شهری تهران نسبت به این طرح به اشتراک گذاشته می‌شود. سپس طرح ساخت واحدهای مسکونی ۲۵ متری با عنوان “مسکن مالی” بازگشته و انتقادات و ابهاماتی برای این طرح مطرح شده است. در ادامه، کارشناس مسکن فرشاد ایلاتی به تشریح این ابهامات و اتفاقات مرتبط با واحدهای مسکونی کوچک متراژ می‌پردازد. وی با اشاره به روابط حکومتی کوچک‌سازی واحدهای مسکونی و تدابیری که باید در این زمینه اندیشیده شود، تاکید می‌کند که این الگوی مصرفی با میراث ایرانی تطابق ندارد و منجر به گرانی مسکن در بازار می‌شود. همچنین، تأکید می‌کند که کاهش متراژ واحدهای مسکونی باعث افزایش قدرت خرید مردم و تشکیل خانواده نخواهد شد. در نهایت، اشاره می‌شود که حکومت در ماه‌های اخیر مخالفت خود را با کوچک‌سازی واحدهای مسکونی اعلام کرده است.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور مدتی پیش بود که خبر ساخت خانه‌های ۲۵ متری دهان به دهان چرخید و تا اندازه‌ای انتقادات را برانگیخت که وزارت راه و شهرسازی و سازماندهی شهری تهران از آن اعلام نارضایتی کردند. ماجرا تا آنجا ادامه پیدا کرد که در نهایت، طرح ساخت این واحدها با عنوان «مسکن مالی» از سوی اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران دوباره روی کار آمد. طرحی که انتقادات و ابهامات زیادی به‌ویژه در مورد اخذ مجوز ساخت آن وجود دارد.

مسکن ۲۵ متری نیاز بازار را پاسخ نمی‌دهد

فرشاد ایلاتی کارشناس مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور با تاکید براینکه واحدهای مسکونی ۲۵ الی ۳۵ متری در میان مدت موجب گرانی مسکن در بازار می‌شود، گفت: الگوی واحدهای مسکونی متراژ پایین از زمان آخوندی وزیر راه و شهرسازی حکومت یازدهم تحت روابط حکومتی‌های پاک مطرح شد و الگوی مصرفی مسکن در ایران روز به روز متراژ مسکن با کاهش روبه رو شد و اگر بازار مسکن به همین روند پیش رود قطعاً الگوی مصرفی به متراژهای کمتر نیز خواهد رسید.

کارشناس حوزه مسکن در ادامه تاکید کرد: باید نسبت به واحدهای کوچک متراژ تدابیر جدی شود تا این الگوی مصرفی وارد بازار مسکن نشود زیرا با میراث ایرانی تطابقی ندارد. روابط حکومتی کوچک‌سازی واحدهای مسکونی قطعاً روابط حکومتی موفقی نبوده و نخواهد بود و از ابتدای دهه ۷۰ تا به امروز الگوی کوچک‌سازی واحدهای مسکونی را در دست کار نداریم.

وی ادامه داد: البته باید نسبت به این موضوع توجه داشت که حکومت نسبت به مقررات فرزندآوری اهمیت ویژه‌ای دارد و هرچه متراژ واحدهای مسکونی روبه کاهش حرکت کند؛ قطعاً خانوار و افراد انگیزه‌ای به تشکیل خانواده و توسعه جمعیت کشور نخواهند داشت.

ایلاتی خاطرنشان کرد: واحدهای مسکونی کوچک متراژ در دانش مالی نیز مفهومی ندارد؛ زیرا اگر تعداد سکونت در واحدهای کوچک متراژ افزایش پیدا کند نشان از کاهش قدرت خرید مردم است و در میان مدت موجب گرانی مسکن در بازار می‌شود. البته حکومت طی ماه‌های اخیر موضع جدی خود را در راستای مخالفت کوچک‌سازی واحدهای مسکونی اعلام کرده است.


واحدهای مسکونی ۲۵ الی ۳۵ متری باعث گرانی مسکن در بازار می‌شود. قاعده الگوی مصرفی مسکن در ایران متراژهای کمتر را ترجیح می‌دهد. روابط حکومتی کوچک‌سازی واحدهای مسکونی روابط حکومتی موفقی نبوده و نخواهد بود. حکومت اهمیت ویژه‌ای به مقررات فرزندآوری می‌دهد و با کاهش متراژ واحدهای مسکونی، انگیزه تشکیل خانواده و توسعه جمعیت کشور کاهش می‌یابد. واحدهای مسکونی کوچک متراژ در دانش مالی نیز مفهومی ندارد. افزایش سکونت در واحدهای کوچک متراژ باعث کاهش قدرت خرید مردم و گرانی مسکن در بازار می‌شود. حکومت اعلام کرده است مخالفتی با کوچک‌سازی واحدهای مسکونی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *