ارتقای امنیت غذا با استفاده از فناوری ساخت و ساز شیر حاوی آنتی بادی

دستیابی به فناوری تولید شیر حاوی آنتی بادی برای ارتقای امنیت غذا


شرکتی تولیدکننده‌ی شیر فراویژه حاوی آغوز و فوق ایمنی زا، به عنوان یک محصول دانش‌بنیان و سلامت محور معرفی شده است. این شرکت با استفاده از روش‌های نوین فرآوری شیر، توانسته است محتوای بیولوژیکی و ارزش غذایی شیر را حفظ کرده و شیر حاوی انتی‌بادی ساخت و ساز کند که علاوه بر افزایش ایمنی و سلامتی، می‌تواند اثرات ناشی از سوء تغذیه را کاهش دهد. همچنین، این شرکت در حال مذاکره برای فروش خارجی محصول خود به کشور امارات است و از حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست جمهوری برای تحقق این پروژه استفاده کرده است.

به گزارش دیجیاتور به نقل از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری، حسن نیلی احمدآبادی، مدیرعامل این شرکت ضمن بیان اینکه شیر فراویژه حاوی آغوز محصولی دانش‌بنیان است که برای اولین بار در ایران ساخت و ساز شده است، تصریح کرد: شیر فراویژه حاوی آغوز و فوق ایمنی زا(نوزا) یک محصول دانش‌بنیان و سلامت محور برای کسانی است که به ارتقاء سلامتی خود می‌اندیشند.

وی با اشاره به مزیت‌های محتوای اولیه و شیوه فرآوری شیر فراویژه حاوی آغوز، اظهار کرد: به عنوان مثال شیرهای عرضه شده در فروشگاه‌ها استریل هستند و پروتئین شیرهای استریل به دلیل مواجهه با حرارت غیر فعال شده است؛ همچنین کارکرد انسولین، تنظیم قند خون است و اگر پروتئین حرارت ببیند، دیگر آن خاصیت را ندارد. در شیر نیز پروتئین‌های زیادی وجود دارد که وقتی حرارت می‌بیند، خاصیت و ارزش بیولوژیکی آن از دست می‌رود.

این مهندس فناور خاطر نشان کرد: در این راستا ما از روش ال تی استفاده می‌کنیم که در آن دما را پایین آورده و زمان را زیاد خواهیم کرد؛ همچنین گاو را، قبل از زایمان در پروتکل هایپر ایمنوزیشن قرار می‌دهیم و سیستم ایمنی آن را تقویت و تحریک می‌کنیم، در ادامه برخی ترکیبات را وارد آغوز و تغذیه گاو را سازماندهی می‌کنیم. از این طریق فراویژه آنتی بادی در شیر ساخت و ساز می‌شود که مشابه آن وجود ندارد.

احمدآبادی ارائه راه‌حل جدید برای افزایش ایمنی در پاندمی‌ها را بزرگترین دستاورد مجموعه دانست و اظهار کرد: در حقیقت شیر حاوی آنتی‌بادی، خنثی کننده است و می‌تواند در سطح مخاط ها از اتصال ویروس به گیرنده‌ها جلوگیری کند و علاوه بر اینکه باعث ارتقای امنیت غذایی شده و سوء تغذیه را برطرف می‌کند، تا حدودی باعث افزایش سطح ایمنی نیز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این محصول دانش‌بنیان نقش تنظیم‌کنندگی در سیستم ایمنی دارد، گفت: باتوجه به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور پایین است، شاهد بیماری‌های مختلف اسکلتی، قلبی عروقی، کبد چرب و چاقی بیش از حد هستیم که همه آنها ناشی از سوء تغذیه است و شیر با داشتن تعادل مواد مغزی، این سوء تغذیه را برطرف می‌کند و از طرف دیگر باعث افزایش سطح ایمنی روی مخاطات به خصوص در طول لوله گوارش می‌شود و می‌تواند عوامل عفونی را مهار کند.

به گفته مدیر عامل این شرکت، در خصوص فروش خارجی این محصول دانش‌بنیان با کشور امارات گفتگوهای دیپلماتیک انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه در اجرای این پروژه، معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری کمک زیادی به ما کرد، افزود: ما این محصول را در زمان دوران کرونا ساخت و ساز کردیم، اما آن زمان مجوز نداشتیم و بعد از اتمام کرونا موفق به گرفتن مجوز شدیم. در ابتدای کار از حمایت مالی معاونت علمی بهره‌مند شدیم که در آن موقع بسیار مؤثر و حیاتی بود.


شیر فراویژه حاوی آغوز و فوق ایمنی زا (نوزا) یک محصول دانش‌بنیان و سلامت محور است. این محصول دانش‌بنیان نقش تنظیم‌کنندگی در سیستم ایمنی دارد. این محصول می‌تواند در سطح مخاط ها از اتصال ویروس به گیرنده‌ها جلوگیری کند و افزایش ایمنی را برروی مخاطات تقویت کند. ارائه راه‌حل جدید برای افزایش ایمنی در پاندمی‌ها بزرگترین دستاورد این محصول است. این محصول می‌تواند سوء تغذیه را برطرف کرده و سطح ایمنی را افزایش دهد. در خصوص فروش خارجی این محصول با کشور امارات گفتگوهای دیپلماتیک انجام شده است. در اجرای این پروژه، معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری کمک زیادی به ساخت و ساز این محصول کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *