توسعه آزمایشگاه مخابرات نوری بزرگترین کشور

توسعه بزرگترین آزمایشگاه ارتباطات نوری کشور


این خبر گزارش می‌دهد که در حوزه شبکه‌های نوری، ویژه‌تراشبکه‌های دسترسی نوری، تامین مالی وسیعی در کشورها، به‌ویژه کشورهای همسایه جنوبی انجام شده و در ایران نیز همچنان این شبکه‌ها در حال توسعه است. وزارت مخابرات در پی توسعه زیرساخت‌های ارتباطی با کیفیت و پرسرعت و تمرکز بر توسعه فیبر نوری قرار دارد و پروژه توسعه آزمایشگاه‌های انتقال نوری و همچنین مرجع تأیید نمونه سیستم‌های دسترسی نوری در این راستا تعریف شده است. مدیر گروه مخابرات نوری بیان کرد که آزمایشگاه‌های انتقال و دسترسی نوری در کشور قابلیت‌های بزرگی دارند و توسعه و ارتقای آنها در حال انجام است. ایشان همچنین اهمیت بومی‌سازی تجهیزات مخابراتی و توسعه آزمایشگاه‌های تأیید نمونه و تخصصی در این حوزه را تأکید کرده‌اند. پژوهشگاه مخابرات و تکنولوژی مخابرات نیز در جهت راه‌اندازی و یا تکمیل آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و مرجع حوزه‌ی مخابرات و تکنولوژی مخابرات فعالیت می‌کند.

به گزارش دیجیاتور به نقل از پژوهشگاه مخابرات و تکنولوژی مخابرات؛ داوود رنجبر، مدیر گروه مخابرات نوری پژوهشگاه مخابرات و تکنولوژی مخابرات در مخابرات با این خبر تشریح کرد: در حوزه شبکه‌های نوری به خصوص شبکه‌های دسترسی نوری (FTTx) سرمایه گذاری وسیعی در کشورهای دنیا به خصوص کشورهای همسایه جنوبی ما در رابطه با توسعه این شبکه‌ها انجام و یا در حال انجام می‌باشد. در کشورمان نیز به این امر اهتمام ویژه ای شده و در سطح حاکمیت و وزارت مخابرات اولویت اول توسعه شبکه ثابت کشور می‌باشد که از سال ۱۴۰۱ به صورت عملیاتی کار اجرایی آن شروع شده و هدف آن واگذاری فیبر نوری به ۲۰ میلیون خانوار در کشور است.

وی همچنین تصریح کرد: بر اساس این هدف وزارت مخابرات و تکنولوژی مخابرات توسعه زیرساخت‌های ارتباطی فراگیر، پایدار، با کیفیت و پرسرعت پهن‌باند ثابت با تاکید بر توسعه فیبر نوری (FTTx) در الویت برنامه‌های خود دارد و پروژه توسعه آزمایشگاه انتقال نوری و همچنین توسعه آزمایشگاه مرجع تأیید نمونه سیستم‌های دسترسی نوری (FTTx) نیز در همین راستا تعریف شده است.

مدیر گروه مخابرات نوری درباره جزئیات این پروژه خاطرنشان کرد: هدف اصلی از انجام این پروژه مشاوره به سازمان تنظیم مقررات در زمینه شناسایی فناوری‌های دسترسی نوری، بررسی اسناد بالادستی، بررسی فناوری‌های دسترسی قابل ارائه و تعیین الزامات آنها در زمینه فنی، مقرراتی، حقوقی، مالی و آینده‌نگری در خصوص شناسایی فناوری‌های جدید و روش‌های ارائه آن در کشور است.

رنجبر با اشاره به ظرفیت‌های موجود در آزمایشگاه انتقال و دسترسی نوری جایگاه آنها در توسعه زیرساخت ارتباطی کشور، بیان کرد: آزمایشگاه‌های مرجع و تخصصی انتقال نوری و دسترسی نوری ابزاری برای انجام تأیید نمونه محصولات مختلف و همچنین پژوهش‌های کاربردی این حوزه در کشور بوده که می‌توانند دستاوردهای قابل توجهی در بستر نرم‌افزاری داخلی اطلاعات داشته باشند و بر این اساس توسعه و ارتقا این دو آزمایشگاه در گروه مخابرات نوری پژوهشگاه در حال انجام است. از دستاورد دیگر ارتقا آزمایشگاه تأیید نمونه، علاوه بر امکان آزمون سیستم‌های وارداتی، بستری جهت بررسی و آزمون سیستم‌های ساخته شده توسط تولیدکننده داخلی و ایده‌های جدید موسسه آموزش عالی‌ها و شرکت‌های دانش بنیان را فراهم می‌کند. در برنامه ششم توسعه کشور مرتبط با وزارت مخابرات و تکنولوژی مخابرات، در خصوص بومی‌سازی تجهیزات مخابراتی تاکید شده و ایجاد و توسعه آزمایشگاه‌های تأیید نمونه و تخصصی در این حوزه ضروری و مثمر ثمر خواهد بود.

وی در پایان گفت: یکی از اهداف مصوب پژوهشگاه مخابرات و تکنولوژی مخابرات راه‌اندازی و یا تکمیل نظام‌مند آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و مرجع است که طبق برنامه معاونت برنامه‌ریزی وزارت متبوع مقرر شده است که در راستای محور بستر نرم‌افزاری داخلی اطلاعات توسعه آزمایشگاه سیستم‌های انتقال نوری در یک پروژه سه ساله صورت پذیرد.


توسعه شبکه‌های دسترسی نوری در کشورها، به ویژه کشورهای همسایه جنوبی، سرمایه گذاری وسیعی به همراه دارد. در این راستا، توسعه شبکه‌های دسترسی نوری در کشورمان نیز از اهتمام ویژه برخوردار است و اولویت برنامه‌های وزارت مخابرات و تکنولوژی مخابرات می‌باشد. هدف اصلی این توسعه، واگذاری فیبر نوری به ۲۰ میلیون خانوار در کشور است. بر این اساس، وزارت مخابرات و تکنولوژی مخابرات، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی فراگیر، پایدار، با کیفیت و پرسرعت پهن‌باند ثابت با تاکید بر توسعه فیبر نوری را در الویت برنامه‌های خود قرار داده است. در این راستا، پروژه‌های توسعه آزمایشگاه انتقال نوری و مرجع تأیید نمونه سیستم‌های دسترسی نوری نیز تعریف شده‌اند. هدف این پروژه‌ها، مشاوره به سازمان تنظیم مقررات در زمینه شناسایی فناوری‌های دسترسی نوری و تعیین الزامات فنی، مقرراتی، حقوقی، مالی و آینده‌نگری در خصوص ارائه فناوری‌های جدید است. آزمایشگاه انتقال و دسترسی نوری نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کشور دارد و می‌تواند دستاوردهای قابل توجهی را در بستر نرم‌افزاری داخلی اطلاعات به همراه داشته باشد. ارتقا آزمایشگاه تأیید نمونه نیز امکان آزمون سیستم‌های وارداتی و بررسی سیستم‌های ساخته شده داخلی و ایده‌های جدید موسسه آموزش عالی‌ها و شرکت‌های دانش بنیان را فراهم می‌کند. بومی‌سازی تجهیزات مخابراتی و توسعه آزمایشگاه‌های تأیید نمونه و تخصصی در حوزه فناوری دسترسی نوری، ضروری و مثمر ثمر خواهد بود. در این راستا، پژوهشگاه مخابرات و تکنولوژی مخابرات هدف راه‌اندازی و یا تکمیل نظام‌مند آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و مرجع در حوزه سیستم‌های انتقال نوری را داراست. توسعه این آزمایشگاه در راستای بستر نرم‌افزاری داخلی اطلاعات در طول سه سال صورت خواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *