یک سری پربازده الکتروموتورهای نصب شده در کولرهای جدید با بهره‌وری ۹۰ درصدی

بهره‌وری ۹۰ درصدی الکتروموتورهای پربازده نصب شده بر کولرهای جدید


وزارت نیرو اعلام کرد که بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان برای ساخت و ساز الکتروموتورهای پربازده مغناطیس دائم BLDC اختصاص یافته است. الکتروموتورهای BLDC با بازدهی بیش از ۹۰ درصد نصب شده بر روی کولرهای آبی تولیدی در ایران، در مقابل بازدهی پایینی که موتورهای القایی بر روی کولرها دارند، موفق عمل کرده و صرفه جویی در مصرف برق را فراهم می کنند. تعدادی از شرکت های دانش بنیان برای ساخت و ساز الکتروموتورهای BLDC و درایو مورد حمایت قرار گرفته اند و در حال حاضر ساخت و ساز کننده کولرهای آبی پربازده نیز هستند که در صرفه جویی برق تا ۷۰ درصدی نسبت به کولرهای معمولی دارند. تولیدکنندگان کولرهای آبی موظف شده اند کولرهای با رده برچسب انرژی A و بالاتر ساخت و ساز کنند.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت نیرو، “محمد مهدی پیغمبرزاده” گفت: با استفاده از منابع داخلی وزارت نیرو بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان برای ساخت و ساز انبوه الکتروموتورهای پربازده مغناطیس دائم موسوم به BLDC اختصاص یافته است.

معاون بهره‌وری انرژی ساتبا بر بازدهی قابل توجه کولرهای آبی تولیدی جدید در ایران اشاره کرد و افزود: الکتروموتورهای BLDC نصب شده بر روی کولرهای جدید بازدهی بیش از ۹۰ درصد دارند و این در حالی است که بازدهی موتورهای القایی قدیمی نصب شده روی کولرها کمتر از ۵۰ درصد بوده است. تا پیش از این هدررفت برق مصرفی موتورهای القایی قدیمی زیاد بود در حالی‌که این مشکل در کولرهای پربازده تولیدی جدید حل شده و راندمان بالایی دارند.

وی عنوان کرد: با استفاده از تسهیلات صندوق پیشرفت و شکوفایی از محل منابع داخلی وزارت نیرو، حدود ۱۰ شرکت دانش بنیان برای ساخت و ساز انبوه الکتروموتور پربازده BLDC و درایو مورد حمایت قرار گرفتند. شرکت مورد بازدید ، یکی از این شرکت‌ها است که خط ساخت و ساز الکتروموتور BLDC و درایو آن فعال شده و بزودی خط ساخت و ساز کولرهای آبی فوق کم مصرف آن با ویژگی‌های بدنه پلیمری، موتور BLDC ، پد سلولوزی و ترموستاتیک نیز راه اندازی می‌شود.

کولرهای آبی با موتور بی ال دی سی ۷۰ درصد صرفه جویی در مصرف برق پی خواهد داشت

نعمتی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولیدکننده الکتروموتورهای پربازده نیز گفت: این شرکت توانایی ساخت و ساز ۱۰ درصد الکترموتورهای پربازده BLDC مورد نیاز بازار را دارد. امیدواریم فرایند ثبت سفارش و تخصیص ارز برای تسریع در بازرگانی بین‌الملل قطعات مورد نیاز شرکت تسهیل شود و سقف تخصیص ارز نیمایی برای تأمین قطعات وارداتی مورد نیاز ساخت و ساز الکتروموتورها افزایش یابد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه خط جدید الکتروموتورهای کم مصرف بی ال دی سی (BLDC) در این کارخانه افتتاح شده، ادامه داد: قرار است با کمک منابع تسهیلاتی صندوق پیشرفت و شکوفایی و کمک‌های فنی ساتبا، ظرفیت‌های جدیدی به ساخت و ساز این شرکت اضافه شود. برای راه‌ازی خط تولیدی الکتروموتورهای پربازده تاکنون حدود ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات دریافت شده است.

وی اضافه کرد: ظرفیت ساخت و ساز الکتروموتور و درایو BLDC این کارخانه حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار دستگاه در سال است که ظرفیت ساخت و ساز آن در حال افزایش است و قرار است بزودی خط ساخت و ساز کولرهای آبی پربازده آن با ساخت و ساز حدود ۴۰ هزار دستگاه در سال افتتاح شود.

نعمتی یادآور شد: ساخت الکتورموتورهای BLDC در شرکت از سال ۱۳۹۳ آغاز شده و تمام مراحل ساخت و از جمله بخش الکترونیکی این موتور توسط مهندسان ایرانی طراحی و ساخت و ساز شده است.

وی با اشاره به بازدهی بالای ساخت و ساز محصولات این شرکت عنوان کرد: این شرکت از سال ۹۳ ساخت و ساز الکتووموتور BLDC را آغاز کرده و بنابراین با تجربیات کسب شده و رفع خطاهای ساخت و ساز، کیفیت محصول برای کاربر تا حدود چهار سال تضمین می‌شود. کولرهای آبی ساخت و ساز شده تا ۷۰ درصد صرفه جویی در مصرف برق در پی خواهد داشت؛ به عنوان مثال تا پیش از این یک ساختمان ۱۵۰ متری با یک کیلووات ساعت در روز خنک می‌شد درحالیکه هم اکنون با ۲۰۰ وات خنک می‌شود.

نعمتی یادآور شد: کولر آبی تولیدی این کارخانه با رده برچسب انرژی A +++ و بازدهی ۷۸ درصد و موتور پربازده با راندمان ۸۸ درصد ساخت و ساز می‌شود.

با اجرایی شدن برنامه مشترک سازمان ملی استاندارد، وزارت نیرو و صمت برای افزایش بهره‌وری انرژی کولرهای آبی و ابلاغ مقررات ارتقای استاندارد کولرهای آبی به رده برچسب انرژی A و بالاتر از یکم دی ماه، ” محمود کمانی” معاون وزیر نیرو و مسئولان ذیربط ساتبا از خط ساخت و ساز یک شرکت دانش بنیان ساخت و ساز کننده الکتروموتورهای پربازده BLDC بازدید کردند و از نزدیک در جریان مسائل مرتبط با اجرایی شدن این مقررات در بخش ساخت و ساز قرار گرفتند.
در پی تصمیم سه جانبه میان وزارت نیرو، صمت و سازمان استاندارد، ساخت و ساز کولر آبی با سه رده برچسب انرژی C, D, B حذف خواهد شد و از یک دی ماه ۱۴۰۲ تمام کولرسازان موظف شده‌اند کولر تولیدی با استاندارد رده Aو بالاتر ساخت و ساز کنند. تولیدکنندگان الکتروموتور نیز موظف شده اند الکتروموتور پربازده با رده برچسب انرژی A و بالاتر ساخت و ساز کنند.


با استفاده از منابع داخلی وزارت نیرو، بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان برای ساخت و ساز انبوه الکتروموتورهای پربازده مغناطیس دائم موسوم به BLDC اختصاص یافته است. بازدهی کولرهای آبی جدید با BLDC بیش از ۹۰ درصد است در حالی که بازدهی موتورهای القایی قدیمی نصب شده روی کولرها کمتر از ۵۰ درصد بوده است. تا پیش از این هدررفت برق مصرفی موتورهای القایی قدیمی زیاد بود در حالی‌که این مشکل در کولرهای پربازده تولیدی جدید حل شده و راندمان بالایی دارند. با استفاده از تسهیلات صندوق پیشرفت و شکوفایی از محل منابع داخلی وزارت نیرو، حدود ۱۰ شرکت دانش بنیان برای ساخت و ساز انبوه الکتروموتور پربازده BLDC و درایو مورد حمایت قرار گرفتند. شرکت مورد بازدید ، یکی از این شرکت‌ها است که خط ساخت و ساز الکتروموتور BLDC و درایو آن فعال شده و بزودی خط ساخت و ساز کولرهای آبی فوق کم مصرف آن با ویژگی‌های بدنه پلیمری، موتور BLDC ، پد سلولوزی و ترموستاتیک نیز راه اندازی می‌شود. کولرهای آبی با موتور بی ال دی سی ۷۰ درصد صرفه جویی در مصرف برق پی خواهد داشت. این شرکت توانایی ساخت و ساز ۱۰ درصد الکتروموتورهای پربازده BLDC مورد نیاز بازار را دارد. ظرفیت ساخت و ساز الکتروموتور و درایو BLDC این کارخانه حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار دستگاه در سال است که ظرفیت ساخت و ساز آن در حال افزایش است و قرار است بزودی خط ساخت و ساز کولرهای آبی پربازده آن با ساخت و ساز حدود ۴۰ هزار دستگاه در سال افتتاح شود. ساخت الکتروموتورهای BLDC در شرکت از سال ۱۳۹۳ آغاز شده و تمام مراحل ساخت و از جمله بخش الکترونیکی این موتور توسط مهندسان ایرانی طراحی و ساخت و ساز شده است. کولر آبی تولیدی این کارخانه با رده برچسب انرژی A +++ و بازدهی ۷۸ درصد و موتور پربازده با راندمان ۸۸ درصد ساخت و ساز می‌شود. با اجرایی شدن برنامه مشترک سازمان ملی استاندارد، وزارت نیرو و صمت برای افزایش بهره‌وری انرژی کولرهای آبی و ابلاغ مقررات ارتقای استاندارد کولرهای آبی به رده برچسب انرژی A و بالاتر، کولر آبی با سه رده برچسب انرژی C, D, B حذف خواهد شد و از یک دی ماه ۱۴۰۲ تمام کولرسازان موظف شده‌اند کولر تولیدی با استاندارد رده A و بالاتر ساخت و ساز کنند. تولیدکنندگان الکتروموتور نیز موظف شده اند الکتروموتور پربازده با رده برچسب انرژی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *