بارشهای پاییزی اخیر، کاهش جبرانی نداشت.
0 نظر
بارشهای خوب روزهای اخیر باعث نزول برف و باران در اغلب نقاط کشور شده است، اما متأسفانه کمبارشیهای پاییز باعث نشده تا سدها به طور کامل پر شوند. بر اساس گزارش سخنگوی تولیدی منابع آبی کشور، ورودی سدها اکنون با کاهش ۱۲ درصدی نسبت به سال گذشته، ۱۱.۸۹ میلیارد مترمکعب است. از سوی دیگر، خروجی سدها نیز با رشد ۲۱ درصدی به حجم ۱۰.۶۶ میلیارد مترمکعب رسیده است. موجودی مخازن سدهای کشور با ۴۶ درصد پرشدگی، معادل ۲۲.۹۳ میلیارد مترمکعب است و حجم مخازن سدهای تهران نیز تا ۱۳ اسفند ماه با رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال قبل افزایش یافته است. ارتفاع ریزشهای جوی کشور نیز در دوره مشابه سال آبی گذشته ۱۵ درصد کاهش را نشان میدهد و نشانگر ورود به یک دوره کمآبی است که نیاز به سازماندهی مصرف منابع آبی در سراسر کشور را همچنان احساس میکنیم.
به گزارش دیجیاتور به نقل از شبکه خبری منابع آبی ایران فیروز قاسمزاده سخنگوی تولیدی منابع آبی با اشاره به بارشهای خوب روزهای اخیر اظهار داشت: هر چند طی هفته گذشته شاهد نزولات جوی به صورت برف و باران در اغلب نقاط کشور بودیم، اما کم بارشیهای پاییز موجب شده تا این بارشها سهم مورد نیاز سدهای کشور را به طور کامل تأمین نکند.
وی خاطرنشان کرد: بارشهای نباید این تصور را ایجاد کند که نیاز آبی کشور برطرف شده و همچنان به سازماندهی مصرف در سراسر کشور نیازمندیم.
سخنگوی تولیدی منابع آبی کشور با تشریح وضعیت مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۳ اسفندماه گفت: ورودی سدهای کشور در حال حاضر ۱۱.۸۹ میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال آبی گذشته با کاهش ۱۲ درصدی روبرو است. این در حالیست که میزان ورودی به سدهای کشور در سال گذشته ۱۳.۴۵ میلیارد مترمکعب بوده است.
وی در خصوص خروجی سدهای کشور نیز گفت: خروجی سدهای کشور از ۸.۸۲ میلیارد مترمکعب در سال آبی گذشته به حجم ۱۰.۶۶ میلیارد مترمکعب رسیده است که نشانگر رشد ۲۱ درصدی میزان تأمین مصارف از محل سدها نسبت به سال گذشته است.
قاسمزاده، موجودی مخازن سدهای کشور را در مطالعات تاریخی ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ با ۴۶ درصد پرشدگی، معادل ۲۲.۹۳ میلیارد مترمکعب خواند و بیان داشت: این میزان در سال گذشته ۲۳.۶۷ میلیارد مترمکعب بوده که نشانگر ۳ درصد افت نسبت به سال گذشته است.
سخنگوی تولیدی منابع آبی کشور، با اشاره به حجم پایین ذخیره سدهای تهران، درصد پرشدگی سدهای پایتخت را ۱۳ درصد خواند و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۱۳ اسفند ماه با رشد ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است.
قاسمزاده خاطرنشان کرد: بر اساس آمار ایستگاههای بارانسنجی وزارت نیرو، ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور تا ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ نسبت به میانگین دوره مشابه درازمدت دارای ۲۵ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۱۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
بارشهای خوب روزهای اخیر، کم بارشیهای پاییز موجب شده تا بارشها سهم مورد نیاز سدهای کشور را به طور کامل تأمین نکند. نیاز آبی کشور هنوز برطرف نشده و سازماندهی مصرف منابع آبی همچنان ضروری است. ورودی سدهای کشور در حال حاضر نسبت به سال گذشته کاهش یافته و خروجی سدها نشانگر رشد مصارف از محل سدها است. مخازن سدهای تهران نیز با رشد 10 درصدی نسبت به سال قبل پرشده است. ارتفاع ریزش بارانها نیز نسبت به دوره مشابه درازمدت و دوره مشابه سال قبل کاهش داشته است.