ایران به عنوان رکورددار افزایش ساخت و ساز منابع هیدروکربن در سازمان کشورهای صادرکننده منابع هیدروکربن (اوپک) اعلام شد.

ایران رکورددار افزایش تولید نفت در اوپک شد


گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد که متوسط ساخت و ساز منابع هیدروکربن ایران در سال گذشته روزانه 2.87 میلیون بشکه بوده است. بر اساس برآورد این نهاد، ساخت و ساز منابع هیدروکربن ایران در سال 2023 نسبت به سال قبل 330,000 بشکه روزانه افزایش یافته است. در عین حال، کل ساخت و ساز اوپک در سال 2023 نسبت به سال قبل 630,000 بشکه کاهش یافته و به 26.89 میلیون بشکه در روز رسیده است. این گزارش نشان می‌دهد که ایران با محدودیت‌های بین‌المللی‌های غیرقانونی آمریکا موفق به افزایش ساخت و ساز منابع هیدروکربن در میان اعضای اوپک بوده است. همچنین ساخت و ساز منابع هیدروکربن لیبی، نیجریه و ونزوئلا نیز در سال مذکور افزایش یافته است. اما عربستان، امارات و عراق ساخت و ساز منابع هیدروکربن خود را در این سال کاهش داده‌اند. ارقام نشان می‌دهند که عربستان بزرگترین تولیدکننده اوپک در سال 2023 بوده است. ایران، با ساخت و ساز 2.87 میلیون بشکه در روز، در رده سوم قرار گرفته است.

به گزارش دیجیاتور، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود متوسط ساخت و ساز منابع هیدروکربن ایران در سال میلادی گذشته را ۲ میلیون و ۸۷۰ هزار بشکه در روز اعلام کرده است.

بر اساس برآورد این نهاد وابسته به وزارت انرژی آمریکا ساخت و ساز منابع هیدروکربن ایران در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل از آن ۳۳۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است. ایران در سال ۲۰۲۲ به طور متوسط ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار بشکه در روز منابع هیدروکربن ساخت و ساز کرده بود.

این در حالی است که کل ساخت و ساز اوپک در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل ۶۳۰ هزار بشکه کاهش یافته و به ۲۶ میلیون و ۸۹۰ هزار بشکه در روز رسیده است. اوپک در سال قبل از آن ۲۷ میلیون و ۵۲۰ هزار بشکه در روز منابع هیدروکربن ساخت و ساز کرده بود.

بر اساس این گزارش ایران با وجود تداوم محدودیت‌های بین‌المللی‌های غیرقانونی آمریکا رکورددار افزایش ساخت و ساز منابع هیدروکربن در میان اعضای اوپک در سال ۲۰۲۳ بوده است. از ۱۲ عضو اوپک ۷ کشور با کاهش ساخت و ساز در این سال مواجه شده‌اند ساخت و ساز یک کشور ثابت مانده و ۴ کشور دیگر از جمله ایران با افزایش ساخت و ساز مواجه شده‌اند.

علاوه بر ایران، ساخت و ساز لیبی در این سال ۱۷۰ هزار بشکه در روز، نیجریه ۱۴۰ هزار بشکه در روز و ونزوئلا ۵۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.

عربستان رکورددار کاهش ساخت و ساز در این سال بوده به طوری که ساخت و ساز منابع هیدروکربن این کشور ۸۹۰ هزار بشکه کاهش یافته و به ۹ میلیون و ۵۴۰ هزار بشکه در روز رسیده است. ساخت و ساز منابع هیدروکربن امارات نیز در این سال ۱۰۰ هزار بشکه و ساخت و ساز منابع هیدروکربن عراق ۱۳۰ هزار بشکه در روز کاهش داشته است.

بر این اساس عربستان بزرگ‌ترین تولیدکننده اوپک در سال ۲۰۲۳ بوده و عراق با ساخت و ساز ۴ میلیون و ۳۲۰ هزار بشکه در روز، امارات با ساخت و ساز ۲ میلیون و ۹۶۰ هزار بشکه در روز، ایران با ساخت و ساز ۲ میلیون و ۸۷۰ هزار بشکه در روز و کویت با ساخت و ساز ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار بشکه در روز به ترتیب در رتبه‌های دوم تا پنجم از این نظر قرار داشته‌اند.

این گزارش ساخت و ساز منابع هیدروکربن ایران در آخرین ماه سال گذشته میلادی را ۳ میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه در روز اعلام کرده است. ایران در این ماه پس از عربستان و عراق سومین تولیدکننده بزرگ اوپک بوده است.


ساخت و ساز منابع هیدروکربن ایران در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل از آن افزایش یافته و به ۲ میلیون و ۸۷۰ هزار بشکه در روز رسیده است. ایران در میان کشورهای عضو اوپک رکورددار افزایش ساخت و ساز منابع هیدروکربن در این سال بوده است. ساخت و ساز منابع هیدروکربن عربستان، عراق، امارات و کویت نیز در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است. بر اساس این گزارش، ساخت و ساز منابع هیدروکربن ایران در آخرین ماه سال گذشته میلادی به ۳ میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *