صرفه جویی ۱۰ میلیون دلاری با ساخت و ساز دستگاه بیهوشی

۱۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی با تولید دستگاه بیهوشی


محمدرضا کمپانی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان تجهیزات مراقبت علوم درمانی، درباره ساخت و ساز و تجاری سازی دستگاه بیهوشی همراه با ونتیلاتور خود صحبت کرده است. او اشاره کرد که این شرکت توانست پس از سال‌ها تحقیق و توسعه، دستگاه مورد نظر را به بازار عرضه کند و در نهایت موفق به تأییدیه ساخت آن شده است. این دستگاه به کیفیت بالا و قیمت مناسب شهرت داشته و به اشتغال بیش از ۶۰ نفر مستقیم و بیش از ۲۰۰ نفر غیرمستقیم کمک کرده است. این محصول دانش بنیان از نظر کیفیت و مشخصات فنی با نمونه‌های خارجی برابری می‌کند و حتی برخی ویژگی‌های بیش‌تری از دستگاه‌های وارداتی را دارا می‌باشد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست جمهوری، محمدرضا کمپانی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان تجهیزات مراقبت علوم درمانی با اشاره به ساخت و ساز و تجاری سازی تجهیزات پیشرفته کمک تنفسی و اتاق عمل گفت: محصول تولیدی این شرکت دانش‌بنیان، دستگاه بیهوشی همراه با ونتیلاتور است که در هنگام عمل‌های جراحی در اتاق عمل به کار برده می‌شود. با استفاده از این دستگاه پس از بیهوش کردن بیمار با داروهای مربوطه بیمار، تمامی فرآیندهای تنفس بیمار طی عمل جراحی تا اتمام آن به صورت هوشمند و توسط دستگاه انجام می‌شود.

وی با اشاره به توانمندی در تامین نیاز تولیدی سلامت با ساخت و ساز ایران‌ساخت، افزود: تا پیش از ساخت و ساز این محصول در این شرکت‌ دانش‌بنیان، محصول یادشده کاملاً وارداتی بود و ارزبری زیادی داشت با پیشینه و تجربه‌ای که که در حوزه ساخت و ساز تجهیزات علوم درمانی داشتیم، عزم خود را جزم کردیم تا دستگاه بیهوشی را در ایران ساخت و ساز کنیم پس از تحقیق و توسعه در نهایت سال ۱۳۹۱ دستگاه بیهوشی ایرانی را ساخت و ساز کردیم و پس از آن، طراحی و ساخت دستگاه ونتیلاتوری که روی دستگاه بیهوشی مورد استفاده قرار می‌گرفت، در قالب یک طرح کلان ملی فناورانه که با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری تعریف شد، شروع کردیم؛ سال ۱۳۹۶ موفق به گذراندن مراحل ساخت و ساز و آزمون دستگاه و مراحل بالینی دستگاه شدیم و نهایتاً موفق شدیم پروانه ساخت آن را از سازمان سلامت اخذ کنیم و عملاً بتوانیم آن را وارد بازار کنیم.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان الکترونیک برتر با اشاره به صرفه جویی ارزی ۱۰میلیون دلاری حاصل از ساخت و ساز داخلی این محصول دانش‌بنیان گفت: خوشبختانه با توجه به ساخت و ساز با کیفیت محصول ایرانی و کاهش وابستگی به بازرگانی بین‌الملل، میزان ارزبری این محصول به واسطه بازرگانی بین‌الملل کاهش چشمگیری داشته به طوری که سهم بازرگانی بین‌الملل اکنون حدود پنج درصد از کل بازار است..

کمپانی با اشاره به دامنه کاربرد این دستگاه در حوزه سلامت گفت: این دستگاه در مراکز درمانی، اتاق عمل، حین عمل جراحی کاربرد دارد و جزو تجهیزات علوم درمانی دارای فناوری بسیار پیشرفته است که قطعاً برای رسیدن به ساخت و ساز و خلق محصول راه بسیار زیادی را طی کردیم و اکنون سازمان سلامت و مراکز درمانی، مشتریان عمده آن به شمار می‌روند.

این فعال فناور، وجه تمایز دستگاه بیهوشی با ونتیلاتور ایران‌ساخت را قیمت بسیار مناسب آن در عین برخورداری از کیفیت قابل توجه دانست و افزود: قیمت نمونه ساخت این شرکت دانش‌بنیان، یک دوم تا یک سوم دستگاه های خارجی بوده و با توجه به این‌که می‌بایست از جهت کیفی یک روند پر پیچ و خم را طی کند که عمده تولیدکنندگان کشور نیز آن را تجربه می‌کنند، دستگاه از کیفیتی بسیار بالا برخوردار است. با تحقیق و توسعه مستمر، این دستگاه تا چند سال آینده جزو تجهیزات کاملا بی نقص خواهد بود که در بازار جهانی وجود خواهد داشت.

کمپانی ادامه داد: این محصول دانش بنیان، از جهت کیفیت و مشخصات فنی این دستگاه با نمونه های وارداتی خارجی برابری می‌کند حتی در بعضی موارد، از گزینه های بیش‌تری در دستگاه های ساخت و ساز داخل استفاده شده است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان الکترونیک برتر عنوان کرد: ما به طور مستقیم برای حدود ۶۰ نفر اشتغال ایجاد کرده ایم که اکثر آنها افراد تحصیل کرده با رنج سنی زیر ۳۰ سال هستند و با توجه به حلقه های کسب و کار ایجاد شده اشتغال ایجاد شده غیرمستقیم بیش از ۲۰۰ نفر است.


ساخت و ساز داخلی دستگاه بیهوشی و ونتیلاتور ایرانی موفقیت آمیز بوده و تا پیش از این ایران برای تامین این تجهیزات به بازرگانی بین‌الملل نیاز داشته است. این تولیدات ایرانی کاهش قابل توجهی در وابستگی به بازرگانی بین‌الملل داشته و ارزبری را کاهش داده است. با استفاده از این محصولات دانش بنیان، پس از بیهوش کردن بیمار، تمامی فرآیندهای تنفس بیمار طی عمل جراحی به صورت هوشمند و توسط دستگاه انجام می‌شود. این تجهیزات علوم درمانی دارای فناوری پیشرفته ای هستند که در مراکز درمانی و اتاق عمل استفاده می‌شوند. این تولیدات محصولات با کیفیت و قیمت مناسب و ارزانتری نسبت به نمونه های وارداتی دارند. این تولیدات منجر به ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای افراد جوان شده است و تلاش برای پیشرفت و بهبود مستمر در این زمینه ادامه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *