پیشرفت در بازار ارز/ کاهش نوسانات ارزی

بازار ارز بهبود می‌یابد/ نوسانات ارزی کم می‌شود


محمد شیریجیان، معاون مالی نهاد مالی، درباره وضعیت بنیان‌های مالی کشور صحبت کرده است. او اشاره کرده که این بنیان‌ها شامل متغیرهای مثل رشد نقدینگی، نرخ تورم مصرف کننده و تولیدکننده، رشد بخش واقعی دانش مالی، وضعیت منابع ارزی کشور و تأمین ارز در مرکز مبادله ارز است. شیریجیان بیان کرده که اگر نقدینگی به درستی سازماندهی نشود، منجر به تشدید تورم و رکود خواهد شد و نهاد مالی در راستای تحقق شعار سال موضوع کنترل نقدینگی را به عنوان محور روابط حکومتی‌های خود قرار داده است. او همچنین اظهار کرده که با توجه به بنیان‌های مالی، بازار ارز درحال بهبود است و نهاد مالی از ابزارهای پولی برای ایجاد ثبات استفاده می‌کند. در ادامه، شیریجیان آمارهایی در مورد رشد نقدینگی و رشد پایه پولی ارائه می‌دهد. او اشاره کرده که رشد نقدینگی در آذرماه نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۲۵.۲ درصد رسیده است و رشد پایه پولی هم کاهش پیدا کرده است.

به گزارش دیجیاتور، محمد شیریجیان معاون مالی نهاد مالی گفت: بنیان‌های مالی کشور شامل وضعیت متغیرهای پولی مانند رشد نقدینگی، نرخ تورم مصرف کننده و تولیدکننده، رشد بخش واقعی دانش مالی، وضعیت منابع ارزی کشور و تأمین ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران می‌شود که نسبت به سال گذشته در شرایط بهتری قرار دارد.

وی افزود: اگر نقدینگی به درستی سازماندهی نشود منجر به تشدید تورم و رکود خواهد شد که مقام معظم رهبری نیز بر ساماندهی این متغیر تاکید داشتند؛ بنابراین نهاد مالی در راستای تحقق شعار سال موضوع کنترل نقدینگی را به عنوان محور روابط حکومتی‌های خود قرار داده است.

معاون مالی نهاد مالی گفت: با توجه به بنیان‌های مالی، شاهد بهبود بازار ارز خواهیم بود و نهاد مالی از ابزارهای پولی برای ایجاد ثبات استفاده می‌کند.

ش️یریجیان اظهار کرد: رشد نقدینگی در آذرماه نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۲۵.۲ درصد رسیده است، این نرخ بعد از گذشت ۵۵ ماه در محدوده ۲۵ درصد قرار گرفت. همچنین روند نزولی نرخ رشد نقدینگی در ادامه روندی است که از ابتدای فعالیت حکومت سیزدهم شکل گرفته است؛ به طوری که در مهر ماه ۱۴۰۰ رشد نقدینگی ۴۲.۸ درصد بود که هم اکنون این عدد با کاهش ۱۷.۶ درصدی به ۲۵.۲ درصد رسیده است. همچنین این نرخ نسبت به یک ماه گذشته نیز کاهش ۱.۸ درصدی داشته است.

م️عاون نهاد مالی گفت: به واسطه کاهش نقدینگی، رشد پایه پولی نیز کاهش پیدا کرده است؛ به طوری که رشد پایه پولی در آذر ماه نسبت به ابتدای سال کاهش ۱۴.۱۳ درصدی داشته است.


نهاد مالی می‌گوید که وضعیت مالی کشور در حال بهبود است. این بهبود به دلیل رشد نقدینگی، کاهش نرخ تورم و رشد بخش واقعی دانش مالی کشور اتفاق افتاده است. برای حفظ ثبات مالی، نهاد مالی تاکید دارد که نقدینگی را به درستی سازماندهی کند. اگر موضوع نقدینگی کنترل نشود، ممکن است تورم و رکود به وجود بیاید. برای ایجاد ثبات در بازار ارز، نهاد مالی از ابزارهای پولی استفاده می‌کند. رشد نقدینگی در آذرماه نسبت به سال قبل به ۲۵.۲ درصد رسیده است و این نرخ به مدت ۵۵ ماه در حدود ۲۵ درصد بوده است. در آذرماه، رشد پایه پولی نیز کاهش یافته و نسبت به ابتدای سال کاهش ۱۴.۱۳ درصدی داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *