افزایش حمایت مالی اختصاصی به شرکت‌های نوآور دانش بنیان به ۱۴۰ هزار همت

افزایش تسهیلات اعطایی به دانش بنیان‌ها به ۱۴۰ هزار همت


متن حاکیست که یک رویداد با عنوان “معرفی دستاوردهای شبکه بانکی در تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان” با حضور وزیر دانش مالی و دارایی و دیگر مقامات برگزار شده است. وزیر دانش مالی و دارایی در این رویداد اعلام کرد که در سال گذشته حدود ۲ درصد از GDP کشور به حوزه دانش‌بنیان‌ها اختصاص داده شد و بیان کرد که برای رشد دانش مالی ایران نیاز به اتکا به ذخایر زمین نیست بلکه باید شرکت‌های دانش‌بنیان را به عنوان موتور محرکه مالی توسعه داد. وی همچنین از بانک‌ها خواست که به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات ارائه دهند و نظام تأمین مالی را در این حوزه به استقبال آنها ببرد. همچنین پیشنهاد شد که بانک‌ها تا پایان سال بخشی از تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص دهند و از مدیران بانکی خواسته شد که مسیر ویژه‌ای برای تسهیلات‌دهی به این شرکت‌ها باز کنند. وزیر امور دانش مالی و دارایی نیز بر این امید بود که با سایر روابط حکومتی‌های کنترلی و تأمین مالی، ظرفیت بیشتری را برای شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کنند و تأکید کرد که تأمین مالی این شرکت‌ها از اولویت‌های کشور است.

به گزارش دیجیاتور به نقل از صندوق پیشرفت و شکوفایی، رویداد «معرفی دستاوردهای شبکه بانکی در تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان» با حضور وزیر دانش مالی و دارایی، معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان مقام عالی رتبه، رئیس صندوق پیشرفت و شکوفایی، رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و جمعی از مدیران شبکه بانکی کشور در محل صندوق پیشرفت برگزار شد.

دکتر سیداحسان خاندوزی، وزیر امور دانش مالی و دارایی در این رویداد با بیان اینکه سال گذشته ۲ درصد از GDP کشور به حوزه دانش‌بنیان‌ها اختصاص داشت که عدد بالاتری نسبت به سال ۱۴۰۰ بود، گفت: این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ حدود ۱.۶ درصد ساخت و ساز ناخالص داخلی به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص یافت.

موتور محرکه دانش مالی ایران باید شرکت‌های دانش‌بنیان باشند

وزیر دانش مالی تاکید کرد: باید وابستگی به ذخایر زمین به عنوان موتور محرکه شرکت‌های مالی را به جایی برسانیم که موتور محرکه دانش مالی ایران، شرکت‌های دانش‌بنیان باشند.

خاندوزی با بیان اینکه بسیاری از شرکت‌های بزرگ دانش مالی ایران متکی به ذخایر زمین هستند، گفت: شرکت‌های بزرگ، شرکت‌هایی هستند که متکی به خلق ارزش افزوده ناشی از بهره‌وری و کارایی و دانش و پیشرفت‌اند؛ بنابراین دسترنج مغزافزارها و تلاش‌های نخبگان علمی و صنعتی کشور ما باید مبنای کار شرکت‌های بزرگ مالی باشد.

وی با اشاره به اینکه بانک‌ها تلاش می‌کنند ریل کهنه روابط حکومتی‌های اعتباری کشور را به سمت مقصد جدید هدایت کنند، افزود: یکی از اتفاقات مبارک در این زمینه این است که شبکه تأمین تسهیلات و اعتبارات بانکی کشور در سال ۱۴۰۱ دو برابر سال ۱۴۰۰ ضمانت‌نامه برای شرکت‌های دانش‌بنیان صادر کرد و طی آن، ۵۶ هزار میلیارد تومان به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسید. در حوزه تسهیلات نیز شاهد رشد نسبتاً قابل توجهی بودیم؛ به این ترتیب که میزان تسهیلات ارائه شده در این بخش، از کمتر ۹۰ هزار میلیارد تومان به ۱۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. هرچند این میزان تسهیلات‌دهی، درخور تحسین است، ولی با هدف‌گیری‌ها فاصله معناداری دارد.

وزیر دانش مالی با ارائه پیشنهاد به مدیران عامل بانک‌ها گفت: از مدیران عامل بانک‌های تحت سازماندهی حکومت به شکل جدی می‌خواهم که اگر سقف نهاد مالی مانع آن‌ها نیست، بخشی از تسهیلات تبصره ۱۸ مقررات جهش ساخت و ساز که باید به شرکت‌های دانش‌بنیان تخصیص پیدا کند را تا پایان سال به این بخش اختصاص دهند.

خاندوزی با بیان اینکه بانک‌ها باید در زمینه ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان اطلاع‌رسانی کنند، گفت: نظام تأمین مالی باید به استقبال شرکت‌های دانش‌بنیان برود. تلاش ما در وزارت دانش مالی این است که بتوانیم از طریق خط ویژه‌ای که برای شرکت‌های دانش‌بنیان باز کرده‌ایم، مسیر تسهیلات‌دهی به این شرکت‌ها را کوتاه و تسهیل کنیم و پیش شرط‌هایی که نظام تودرتوی اداری و بروکراسی کشور پیش پای شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌دهد را آسان‌تر کرده و این شرکت‌ها را تا حد ممکن سریع‌تر از این معبر عبور دهیم تا بتوانیم در تأمین مالی آن نقشی که شایسته است را ایفا کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه میزان تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان با قابلیت و ظرفیت بالای این شرکت‌ها سنخیتی ندارد، به مدیران شبکه بانکی توصیه کرد: اگر از انحراف منابع نگران نیستید و مطمئن هستید که منابع بانکی به ساخت و ساز اصابت می‌کند برای تسهیلات‌دهی به دانش‌بنیان‌ها مسیر ویژه‌ای باز کنید.

وزیر امور دانش مالی و دارایی ادامه داد: تاکنون مقررات اجازه نمی‌داد که بانک‌ها تامین مالی مستقیم کنند، ولی مقررات جهش ساخت و ساز دانش‌بنیان به درستی این مسیر را باز کرد و ما خوشحالیم که یک بانک دولتی و یکی از بانک‌های خصوصی در این زمینه پیشگام شدند و این تاکید را برای سایر بانک‌ها داریم که برای سال ۱۴۰۳ تعداد بیشتری از بانک‌ها از این ظرفیت قانونی برای تأمین مالی بخش‌های تولیدی استفاده کنند.

خاندوزی اضافه کرد: با توجه به دوره رشد سریع و ظرفیت فوق‌العاده‌ای که در نخبگان، مخترعان و مبتکران وجود دارد، ظرفیت‌ها بسیار بالاتر است و امیدواریم با سایر روابط حکومتی‌های کنترلی که در حوزه نقدینگی و پل‌های پولی وجود دارد بتوانیم ظرفیت بالاتری را برای شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کنیم.

وی تاکید کرد: کمک کردن از طریق ابزارهای تأمین مالی و زیرساخت‌های تأمین مالی شرکت‌ها می‌تواند برای کشور ارزآور باشد و شرکت‌ها را به فاتح بازارهای صادراتی تبدیل کند، ضمن آنکه این شرکت‌ها می‌توانند نیاز کشور را به محصولات دانش‌بنیان به حداقل برسانند؛ از این‌رو تأمین مالی این شرکت‌های دانش‌بنیان از اولویت‌ها به شمار می‌رود.


دستاوردهای شبکه بانکی در تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان مورد توجه قرار گرفت. در سال گذشته، حدود ۲ درصد از GDP کشور به حوزه دانش‌بنیان‌ها اختصاص یافت و این عدد نسبت به سال ۱۴۰۰ بالاتر است. بانک‌ها تلاش می‌کنند ریل کهنه روابط حکومتی‌های اعتباری را به سمت مقصد جدید هدایت کنند. در سال ۱۴۰۱ شبکه تأمین تسهیلات و اعتبارات بانکی کشور، ضمانت‌نامه برای شرکت‌های دانش‌بنیان صادر کرد و مبلغ تسهیلات نیز از ۵۶ هزار میلیارد تومان به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. این رویداد نشان داد که بیشتر شرکت‌ها متکی به ذخایر زمین هستند و باید بر روی خلق ارزش افزوده ناشی از بهره‌وری، کارایی، دانش و پیشرفت تمرکز کنند. برای ایجاد موتور محرکه دانش مالی ایران، شرکت‌های دانش‌بنیان باید دسترنج و تلاش نخبگان علمی و صنعتی کشور را به عنوان مبنای کار خود داشته باشند. وزیر دانش مالی به مدیران بانک‌ها توصیه کرد تا در زمینه ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان اطلاع‌رسانی کنند و در صورتی که مطمئن هستند منابع بانکی به ساخت و ساز اصابت می‌کنند، مسیر ویژه‌ای را برای تسهیلات‌دهی به دانش‌بنیان‌ها باز کنند. همچنین، درخواست شد تا بخشی از تسهیلات تبصره ۱۸ مقررات جهش ساخت و ساز، تا پایان سال به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داده شود. در نهایت، برای ارتقای تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان، کمک از طریق ابزارهای تأمین مالی و زیرساخت‌های تأمین مالی شرکت‌ها توصیه شد و تلاش‌ها برای اینکه ظرفیت بیشتری برای ش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *