بازار سهام به تاخیر افتاده نسبت به رشد سایر بازارها

بورس نسبت به رشد دیگر بازارها عقب مانده است


در این متن، امیر جنانی که کارشناس بازار سرمایه است، درباره وضعیت بازار سرمایه و تنش‌های سیاسی صحبت می‌کند. او به نگرانی سهامداران و ناامنی آن‌ها در نگهداری سهام شرکت‌ها اشاره کرده و درباره ارزش معاملات سهام و حق تقدم در آخرین روز معاملاتی هفته گزارش می‌دهد. همچنین، او به رشد دلار و تاثیر آن بر رشد قیمت‌ها و نظر رئیس نهاد مالی در این خصوص اشاره می‌کند. جنانی با توجه به سندگی سود شرکت‌ها و تقسیم سود در دل شرکت‌ها، به تأثیر آن در بازار می‌پردازد. او همچنین به منظور رشد ثابت بازار و تثبیت قیمت‌ها، نیاز به نقدینگی بالاتر در بازار را مورد تأکید قرار می‌دهد. در پایان، جنانی به ابهامات و تنش‌های منطقه‌ای اشاره می‌کند، اما با ابراز امید به تحسین جاماندگی بازار بازار سهام پایان می‌دهد.

امیر جنانی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور با بیان این‌که بهمن ماه را با فضایی سرد و سرخ پوش ناشی از تنش‌های سیاسی و عزم راسخ حکومت در دست اندازی به سود شرکت‌ها آغاز کردیم، گفت: این رویکرد باعث رویکرد ترس آلود سهامداران و احساس ناامنی از آینده در نگهداری سهام شرکت‌ها است.

جنانی افزود: در آخرین روز معاملاتی هفته ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۳.۳ همت رسید و سهامداران حقیقی ۱۲۳ میلیارد تومان پول از سهام و حق تقدم خارج کردند و تراز مثبت ۵۳۸ میلیارد تومنی در صندوق‌های درآمد ثابت ثبت کردند.
وی افزود: دلار به صورت بی وقفه در حال رشد هست و در محدوده ۵۵,۰۰۰ تومان در بازار آزاد رسیده؛ تنش‌های اخیر و هم سرکوب قیمتی باعث شده کنترل رشد قیمتی دلار برای نهاد مالی کار سختی بشود و به نظر می‌رسد دلار در حال تثبیت این محدوده فعلی هست و رئیس نهاد مالی هم مثل رؤسای قبلی به جای مداخله واقعی در بازار و تقویت سمت عرضه به انکار قیمت در بازار آزاد می‌پردازد، در حالی که این رشد دلار با تورم موجود در کشور کاملاً قابل پیش بینی بود و بقیه کالاها خودشان را با تورم هماهنگ کرده‌اند.
جنانی بیان کرد: بازار سرمایه بعد از چند روز سرخ پوشی، در آخرین روز هفته کمی آرام گرفت و امیدها به شنبه زیاد شد هرچند که تابلوهای معاملاتی همچنان با حالت مطلوب فاصله دارند ولی به نظر ترمز ریزش بازار در مرحله فعلی کشیده شده است و اگر طی روزهای آتی تابلوها بهتر باشند و تنش جدیدی رخ ندهد می‌توان به بازار امیدوار تر بود و به بازار و ارزش پایین معاملات و ورود سنگین حقیقی‌ها به صندوق‌های درآمد ثابت رو می‌شود با آخرین روز کاری بودن آن نادیده گرفت.
جنانی با بیان این‌که با انتشار گزارشات اکثر شرکت‌ها ، نسبت P/E گذشته نگر بازار به محدوده ۶.۲ واحد رسیده است که کمترین P/E فصلی بازار از ابتدای ۱۳۹۸ است، گفت: به نظر گزارش‌ها می‌تواند عامل مهمی برای بازار شود و اثرات چندگانه را در بازار داشته باشد. پس از ارسال گزارشات میان دوره‌ای ۹ ماهه شرکت‌ها مشاهده می‌شود که سهام کوچک و متوسط بازار که با فرض عدم وقوع منازعه می‌بینیم منفی‌ها در بیشتر سهام کوچک و متوسط موجب کاهش P/E فوروارد می‌شود.گزارشات فعلی به خوبی نشان دهنده این است که چه دورنمایی را می‌توان برای بازار متصور بود و چه میزان تقسیم سود در دل شرکت‌هاست و هرچه زمان بگذرد و سودهای شرکت‌ها قطعی‌تر بشود و قیمت‌ها نیز در جا بزنند و تغییر نکنند فنر ارزندگی سهم‌ها جمع‌تر شده و این دقیقاً پتانسیل فعلی بازار بعد از گزارش‌ها خواهد بود.
جنانی اضافه کرد: در هفته‌ای که گذشت حقوقی‌های بزرگ بازار خریدهای سنگینی هم از حقیقی‌ها داشتند که از تراز منفی سنگین سه روز اخیر حقیقی‌ها در سهام و حق تقدم مشخص هست و هم از حقوقی‌های خرد بازار انجام داده‌اند؛ این موضوع اگر منجر به برگشت بازار هم نشود حداقل یک مثبت کوتاه مدتی به نظر در بازار ایجاد خواهد کرد. توجه به این نکته هم باید داشت که معمولاً در برگشت‌های بازار و در انتهای دوره‌های نزولی همیشه شاهد خریدهای سنگین حقوقی‌های بزرگ بازار و ثبت تراز منفی سنگین توسط حقیقی‌ها بوده‌ایم. برای شروع یک حرکت با ثبات و منطقی و ادامه روند مثبت نیاز است تا نقدینگی در بازار گردش بالاتری داشته باشد اما با وجود ریسک‌های مختلف نبایستی این انتظار را داشت که به زودی بازار حرکت صعودی قوی را شروع کند.
جنانی در پایان گفت: هرچند این روزها بازار با ابهامات زیادی طرف هست و یکی از آنها تنش‌ها منطقه‌ای هست و این موضوع شاید بازار رو سردرگم نگه دارد ولی بازار بازار سهام هر روز ارزنده‌تر شده و بالاخره این جاماندگی خودش را جبران خواهد کرد.


با توجه به تنش‌های سیاسی و عزم راسخ حکومت در دست اندازی به سود شرکت‌ها، رویکرد ترس آلود سهامداران و احساس ناامنی از آینده در نگهداری سهام شرکت‌ها به وجود آمده است. در آخرین روز معاملاتی هفته، ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۳.۳ همت رسید و سهامداران حقیقی ۱۲۳ میلیارد تومان پول از سهام و حق تقدم خارج کردند و تراز مثبت ۵۳۸ میلیارد تومنی در صندوق‌های درآمد ثابت ثبت کردند. قیمت دلار در حال رشد است و در محدوده ۵۵,۰۰۰ تومان در بازار آزاد قرار دارد. مدیر نهاد مالی به جای مداخله واقعی در بازار و تقویت سمت عرضه به انکار قیمت در بازار آزاد می‌پردازد. بررسی گزارشات اکثر شرکت‌ها نشان می‌دهد که نسبت P/E بازار به محدوده ۶.۲ واحد رسیده است که کمترین P/E فصلی بازار از ابتدای ۱۳۹۸ است. با توجه به این گزارشات، سهام کوچک و متوسط بازار به تراز منفی کشیده شده است. در هفته‌ای که گذشت، حقوقی‌های بزرگ بازار خریدهای سنگینی هم از حقیقی‌ها داشتند و این موضوع می‌تواند حداقل یک مثبت کوتاه مدتی را در بازار ایجاد کند. با وجود ابهامات زیاد، بازار بازار سهام هر روز ارزشمندتر شده و بازگشت به وضعیت قبلی را جبران خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *