ارز چندنرخی: منشأ افزایش تعاملات فروش خارجی و بازرگانی بینالملل
0 نظر
وزیر تولیدی، استخراج معدنی و بازرگانی، عباس علی آبادی در بیست و ششمین دوره همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران بیان کرد که منشأ بیش اظهاری بازرگانی بینالملل و کم اظهاری فروش خارجی در بازرگانی، ارز چند نرخی است. او تاکید کرد که شرکتهای بزرگ باید در عرصه بینالمللی حضور پیدا کرده و به رقابت بپردازند و صنعتی پایدار و فروش خارجی محور باید به محوری در سنجش شرکتهای برتر تبدیل شود. علی آبادی همچنین اظهار داشت که مسئولیتپذیری و صرف توسعه منطقه باید در بررسی شرکتها لحاظ شود. وی از مشکلات کشور در نرخ تشکیل سرمایه نیز یاد کرد و تاکید کرد که باید به سمت صنعتی شدن صنایع حرکت کرد و صلاحیتسنجی فناوریها باید صورت گیرد.
به گزارش دیجیاتور، عباس علی آبادی وزیر تولیدی، استخراج معدنی و بازرگانی امروز در بیست و ششمین دوره همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران اظهار کرد: منشأ بیش اظهاری بازرگانی بینالملل و کم اظهاری فروش خارجی در بازرگانی، ارز چند نرخی است. بسیاری از شرکتهای فعال در یک تولیدی صرفاً به خاطر استفاده از منافع ارزی وارد آن حوزه شدهاند.
وی افزود: باید شرکتهای بزرگ در عرصه بینالمللی حضور پیدا کرده و به رقابت بپردازند و رشد صنعتی پایدار و فروش خارجی محور باید به محوری در سنجش شرکتهای برتر تبدیل شود.
علی آبادی ادامه داد: در گذشته در مجموعهای که فعال بودم مواد اولیه را ۴۰ دلار خریداری میکردیم و در هر کیلو ۴۰ هزار دلار فروش میرفت که نشاندهنده ارزش افزوده بالای آن حوزه بود.
وی تصریح کرد: مسولیتپذیری یکی از شاخصهای پیشنهادی اهل فن برای سنجش شرکتهاست. بخشی از درآمد شرکتها باید صرف توسعه منطقه استقرار آن شرکت شود.
وزیر تولیدی، استخراج معدنی و بازرگانی همچنین گفت: یکی از مشکلات کشور نرخ تشکیل سرمایه است. در لایحه برنامهریزی مالی نکتهای گنجانده شده که فرصت تشکیل سرمایه را از ما میگیرد.
علی آبادی با اشاره به اینکه امروز فناوری خودروهای احتراقی را نباید به مفت هم خریداری کرد، تصریح کرد: مرکز دیدهبانی در ایمیدرو با هدف سنجش استعدادهای هر منطقه در راستای توسعه کسب و کار ایجاد شود.
وی با بیان اینکه باید جدیتر به توسعه کشور مبتنی بر تولیدی فکر کنیم، تاکید کرد: باید به سمت صنعتی شدن صنایع حرکت کرد؛ اکنون منابع آبی گرانقیمت را به صنایع کشور میدهیم و یا از پساب به صنایع اختصاص میدهیم.
وزیر صمت افزود: توسعه صنعتی ما بیشتر در قالب اقدامات فرصتطلبانه اتفاق افتاده است به همین جهت معمولاً شاهد ورود فناوریهایی هستیم که عمرشان تمام شده است.
وی تاکید کرد: اعتقاد ندارم که همه شرکتهای نیمهتعطیل باید احیا شود؛ چراکه عمر یکسری از فنّاوریها تمام شده و زیرساختهای آن نیست؛ ضمن اینکه هزینههای حمل بیشتر از هزینههای ساخت و ساز است. از این رو در سازمان گسترش و نوسازی صنایع باید رصد فناوریها مورد توجه قرار گیرد و صلاحیتسنجی فناوریها صورت گیرد.
نتیجهگیری این متن به این صورت است که شرکتهای بزرگ باید در سطح بینالمللی حضور پیدا کرده و به رقابت بپردازند تا تولیدی کشور رشد پایداری داشته باشد. مسئولیتپذیری شرکتها نیز برای سنجش شرکتهای برتر باید مورد توجه قرار گیرد و بخشی از درآمد شرکتها باید به توسعه منطقه اختصاص یابد. در برنامهریزی مالی نیز نکتهای وجود دارد که فرصت تشکیل سرمایه را از دست میدهد. همچنین باید به سمت صنعتی شدن صنایع حرکت کرد و از منابع آبی گران قیمت برای صنایع کشور استفاده نکرد و بر اساس توسعه کشور تولیدی کرد. توسعه صنعتی باید به صورت فرصتطلبانه صورت بگیرد و تولیدیهایی که فناوری آنها تمام شده است و زیرساختهای کافی ندارند باید احیا نشوند. در نهایت، صلاحیتسنجی فناوریها نیز باید در سازمان گسترش و نوسازی صنایع انجام شود.