حجم بازرگانی بین ایران و اوراسیا به ۲۰ میلیارد دلار می‌رسد.

بعد از سه سال مذاکره؛ فردا تجارت آزاد با اوراسیا امضا می شود


میرهادی سیدی، مشاور امور بین‌الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه بازرگانی، اعلام کرد که در دی ماه امسال توافقنامه بازرگانی آزاد با اتحادیه مالی اوراسیا امضا شده و پس از تصویب در پارلمان و مجلس‌های کشورهای عضو این اتحادیه اجرایی خواهد شد. او گفت که برای اجرای این توافقنامه به تولیدکنندگان و صادرکنندگان حدود یک سال تا یک سال و نیم زمان داده شده است تا با استانداردهای کشورهای اوراسیا هماهنگ شوند و در بازار این کشورها حضور داشته باشند. سیدی به اهمیت برقراری زیرساخت‌های تجاری توسط حکومت در زمینه ترانزیت و قوانین گمرکی نیز اشاره کرد. همچنین، اجرای توافقنامه بازرگانی آزاد ایران و اوراسیا منجر به کاهش مشکلات مراودات مالی تجار خواهد شد. در نهایت، او بیان کرد که با اجرای توافقنامه بازرگانی ترجیحی، فروش خارجی ایران و اوراسیا در سال اول بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته و با اجرای توافقنامه آزاد، انتظار می‌رود بازرگانی ایران و اوراسیا به بیش از ۷ میلیارد دلار برسد.

به گزارش دیجیاتور، میرهادی سیدی، مشاور امور بین الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه بازرگانی، در مصاحبه با صدا و سیما گفت: دی ماه امسال توافقنامه بازرگانی آزاد با اتحادیه مالی اوراسیا امضا شد. این موافقنامه بعد تصویب در پارلمان و مجلس‌های کشورهای عضو اتحادیه مالی اوراسیا اجرایی خواهد شد. پیش بینی می‌شود این موضوع حدود یک سال تا یک سال و نیم طول بکشد.

وی افزود: این مدت یک سال تا یک سال و نیم برای اجرایی شدن توافقنامه فرصت خوبی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان است که خود را برای حضور در بازار اوراسیا آماده کنند. صادرکنندگان ابتدا باید با فروش و معرفی محصولات و شناسایی بازار تولیدهای خود را با استانداردهای کشورهای اوراسیا هماهنگ کنند، تا بتوانند در بازرگانی با این کشورها موفق شوند.

سیدی با اشاره به نقش حکومت برای توسعه بازرگانی کشورمان با کشورهای عضو اوراسیا گفت: حکومت نیز باید در این فرصت زیر ساخت‌های تجاری از نظر ترانزیت، قوانین گمرکی و… را برای تسهیل روابط تجاری ایران و اوراسیا آماده و تسهیل کند.

مشاور امور بین الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه بازرگانی درباره مشکلات انتقال پول تجار گفت: با کمک نهاد مالی پیمان‌های پولی روبل – ریال و خط ال سی بین بانک‌های ایران و بانک‌های روسیه راه اندازی شده، که این موضوع نیز می‌تواند به مراودات مالی تجار کمک کند. با افزایش بازرگانی و اجرایی شدن توافقنامه بازرگانی آزاد مشکلات مراودات مالی کاهش بیشتری خواهد یافت.

مشاور امور بین الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه بازرگانی بیان کرد: توافقنامه بازرگانی آزاد ایران و اوراسیا بعد از ۳۰ دور مذاکره در دی ماه امسال امضا شد. ۸۷ درصد کدهای صادراتی و اقلام کالایی که بین دو طرف مبادله می‌شود، تحت پوشش توافقنامه قرار خواهد گرفت. با این موافقنامه محدودیت برای بازرگانی وجود ندارد و بیشتر اقلام صادراتی شامل کاهش تعرفه صفر می‌شود.

وی در ادامه خاطر نشان شد: قبل از توافق بازرگانی آزاد، توافقنامه بازرگانی ترجیحی در اردیبهشت ۱۳۹۷ با پوشش محدود از نظر کالاها بین ایران و اوراسیا امضا شد و بعد از تصویب مجلس کشورها از ۵ آبان ۱۳۹۸ اجرایی شد.

سیدی گفت: بر اساس موافقنامه بازرگانی ترجیحی که از سال ۱۳۹۸ اجرایی شد، ۵۰۲ قلم کالای صادراتی ایرانی از امتیاز این موافقتنامه بهره بردند. بخشی از این کالاها تعرفه صفر داشتند و بخشی نیز تا ۶۰ درصد کاهش تعرفه صادراتی داشتند. از طرف ایران نیز ۳۸۰ قلم کالای وارداتی از اوراسیا ۳۵ درصد کاهش تعرفه داده شد.

مشاور امور بین الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه بازرگانی درباره افزایش بازرگانی کشورمان با اوراسیا بعد از توافقنامه بازرگانی ترجیحی گفت: در همان سال اول اجرای توافقتامه بازرگانی ترجیحی فروش خارجی ایران و اوراسیا بیش از ۸۰ درصد افزایش داشت. این افزایش در سال‌ها بعد نیز ادامه داشت، به طوری که بعد از گذشت ۴ سال از اجرایی شدن توافقنامه بازرگانی ترجیحی انتظار می‌رود به بیش از ۷ میلیارد دلار برسد.

وی بیان کرد: قبل از توافقنامه بازرگانی ترجیحی بازرگانی ایران با اوراسیا ۲.۵ میلیارد دلار بود و پیش بینی می‌شود با اجرای توافقنامه آزاد بازرگانی کشورمان با این اتحادیه تا ۲۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

مشاور امور بین الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه بازرگانی گفت: با توجه به بازرگانی ۸ ماهه ایران و اوراسیا که حدود ۵.۵ میلیارد بود، پیش بینی می‌شود که تا پایان سال بازرگانی کشورمان با این اتحادیه به بیش از ۷ میلیارد دلار برسد.


توافقنامه بازرگانی آزاد با اتحادیه مالی اوراسیا در دی ماه امسال امضا شد و پس از تصویب در پارلمان و مجلس‌های کشورهای عضو اتحادیه مالی اوراسیا اجرایی خواهد شد. اجرای این توافقنامه حدود یک سال تا یک سال و نیم زمان خواهد برد. در این مدت، تولیدکنندگان و صادرکنندگان می‌توانند خود را برای حضور در بازار اوراسیا آماده کنند و بازرگانی با این کشورها را آغاز کنند. صادرکنندگان باید با فروش و معرفی محصولات و شناسایی بازار تولیدهای خود را با استانداردهای کشورهای اوراسیا هماهنگ کنند تا در بازرگانی با این کشورها موفق شوند. همچنین، حکومت نیز باید زیرساخت‌های تجاری را برای تسهیل روابط تجاری ایران و اوراسیا آماده و تسهیل کند. با اجرایی شدن توافقنامه بازرگانی آزاد و افزایش بازرگانی، مشکلات مراودات مالی نیز کاهش خواهد یافت. قبل از اجرای توافقنامه بازرگانی ترجیحی، بازرگانی ایران با اوراسیا ۲.۵ میلیارد دلار بود و با اجرای توافقنامه آزاد بازرگانی، انتظار می‌رود تا ۲۰ میلیارد دلار افزایش یابد. با توجه به بازرگانی ۸ ماهه ایران و اوراسیا که حدود ۵.۵ میلیارد بود، پیش بینی می‌شود که تا پایان سال بازرگانی کشورمان با این اتحادیه به بیش از ۷ میلیارد دلار برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *