بازنگری برنامه جامع تسهیلات مرزی نوردوز و جلفا به منظور کاهش توقف‌ها

بازنگری طرح جامع پایانه‌های مرزی نوردوز و جلفا باهدف کاهش توقف‌ها


طرح جامع پایانه‌های مرزی نوردوز و جلفا بازنگری شده و به زودی در جلسه اصلی شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی زمینی مجاز کشور تصویب خواهد شد. این طرح‌ها با رویکرد نوین شورا و در نظر گرفتن مطالعات فرایندی برای ایجاد تسهیلات مناسب در پایانه‌های مرزی طراحی و بازطراحی شده‌اند. هدف اصلاحی در این طرح‌ها، حذف گره‌های فرایندی و بهبود زیرساخت‌ها و جریان عبور و مرور در پایانه‌هاست. علاوه بر این، طراحی جدید فضای پارکینگ در داخل پایانه‌ها به حداقل رسیده و با استقرار ایستگاه‌های کاری در مرز، انجام تشریفات در حال حرکت کامیون‌ها تسریع یافته و توقفات کاهش می‌یابد. همچنین، طراحی جدید شامل ایستگاه‌های کاری انجام تشریفات در حال حرکت و خطوط موازی رفت و برگشت برای سازماندهی تردد داخل پایانه‌ها است. رویکرد شورا نیز حذف فرآیندهایی است که از نظر قوانین ساماندهی و تقویت پایانه‌های زمینی کشور الزامی نیستند. طرح بازنگری شده جدید این پایانه‌ها به زودی برای آغاز عملیات اجرایی به سازمان راهداری و ترانزیت بزرگراه‌ای ابلاغ خواهد شد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت راه و شهرسازی، «امین ترفع» درباره طرح جامع پایانه‌های مرزی نوردوز و جلفا توضیح داد: بازنگری این طرح‌ها به تأیید رسیده و به زودی در نشست اصلی شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی زمینی مجاز کشور تصویب می‌شود.

مدیرکل دفتر تجاری سازی و امور تشکل‌های وزارت راه و شهرسازی ادامه‌داد: بر اساس فرایند رویکرد نوین شورا، انجام تشریفات در پایانه‌های مرزی نوردوز و جلفا بازطراحی شده و به زودی عملیات اصلاحی آغاز خواهند شد.

ترفع با اشاره به رویکرد شورای ساماندهی مبنی بر حذف گره‌های فرایندی از پایانه‌های مرزی تاکید کرد: با توجه به مطالعات فرایندی که از گردش عملیات در پایانه‌های مرزی کشور در حال انجام است، لازم بود تا با نگاه انجام تشریفات در حال عبور، کلیه زیرساخت‌ها و جریان عبور و مرور در پایانه‌های مذکور باز طراحی شود و به علاوه استقرارهای غیر ضرور از فضای پایانه‌ها حذف شوند.

وی گفت: از آنجا که پایانه مرزی محلی برای عبور است، در طراحی‌های جدید فضای پارکینگ در داخل پایانه‌های مرزی به حداقل رسیده تا با بهره برداری بهینه و مفید از همه فضاها از طریق استقرار ایستگاه‌های کاری در مرز، انجام تشریفات در حال حرکت کامیون تسریع یابد و توقفات حداقل شود.

مدیرکل دفتر تجاری سازی و امور تشکل‌های وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: چندین خط موازی در مسیر رفت و برگشت که شامل ایستگاه‌های کاری انجام تشریفات در حال حرکت هستند در طراحی‌های جدید پیش‌بینی می‌شود تا امکان سرویس دهی همزمان به کامیون‌ها فراهم و تردد داخل پایانه سازماندهی شود.

وی اضافه‌کرد: رویکرد شورا این است که فرآیندهایی که بر اساس دستورالعمل ساماندهی و تقویت پایانه‌های زمینی کشور الزامی نیستند از پایانه‌های مرزی حذف شوند.

به گفته ترفع، طرح بازنگری شده جدید دو پایانه مرزی نوردوز و جلفا به زودی و پس از تصویب در جلسه اصلی شورا، برای آغاز عملیات اجرایی مطابق طرح مصوب به سازمان راهداری و ترانزیت بزرگراه‌ای ابلاغ خواهد شد.


طرح جامع پایانه‌های مرزی نوردوز و جلفا به تأیید رسیده و به زودی در نشست اصلی شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی زمینی مجاز کشور تصویب می‌شود. پس از تصویب، عملیات اصلاحی در پایانه‌های مرزی نوردوز و جلفا آغاز خواهد شد. در این طرح با توجه به مطالعات فرایندی، زیرساخت‌ها و جریان عبور و مرور در پایانه‌های مذکور بازطراحی شده و استقرارهای غیر ضرور از فضای پایانه‌ها حذف خواهند شد. همچنین، در طراحی‌های جدید پیش‌بینی می‌شود تا امکان سرویس دهی همزمان به کامیون‌ها فراهم و تردد داخل پایانه سازماندهی شود. فرآیندهایی که الزامی نیستند از پایانه‌های مرزی حذف خواهند شد. طرح بازنگری شده جدید دو پایانه مرزی نوردوز و جلفا به زودی برای آغاز عملیات اجرایی به سازمان راهداری و ترانزیت بزرگراه‌ای ابلاغ خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *