نحوه انتخاب گروه‌های سرود جشنواره فجر و امکان “ظرفیت ویژه”

گروه‌های سرود جشنواره فجر چگونه انتخاب شدند؟/ امکان «ظرفیت ویژه»


در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور، حامد جلیلی، مسؤول دفتر سرود اداره‌کل هنر صوتی وزارت میراث وارشاد اسلامی، توضیحاتی درباره برگزاری جشنواره ملی سرود فجر و انتخاب گروه‌های شرکت‌کننده در آن ارایه داد. او اعلام کرد که ۸۱ گروه به مرحله استانی رسیده و ۳۰ گروه به مرحله نهایی جشنواره راه یافته‌اند. همچنین، برای ۱۰ گروه حضور در جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر امکان «ظرفیت ویژه» ایجاد شده است. در نهایت، او اعلام کرد که برگزیدگان بخش رقابتی و جانبی جشنواره ملی سرود، به همراه گروه‌های «ری نوا»، «شمیم یاس» و سایر گروه‌ها در جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر، آثارشان را اجرا خواهند کرد.

حامد جلیلی مسؤول دفتر سرود اداره‌کل هنر صوتی وزارت میراث وارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور ضمن ارایه توضیحاتی درباره نحوه انتخاب گروه‌های شرکت‌کننده بخش سرود سی و نهمین جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر گفت: همان‌طور که علاقه‌مندان و مخاطبان حوزه سرود کشور می‌دانند ما از سال جاری تلاش کردیم برنامه‌ریزی‌هایی برای برگزاری جشنواره ملی سرود فجر داشته باشیم. شرایطی که از مهر سال جاری آغاز و هم‌اکنون نیز در پایان مرحله استانی قرار گرفتیم.

وی افزود: از همان ابتدا ۸۰۰ گروه برای حضور در بخش‌های مختلف جشنواره ملی سرود فجر ثبت‌نام کردند که از این تعداد ۸۱ گروه به مرحله استانی رسیدند. از این تعداد که در چهار منطقه کشور به رقابت پرداختند، ۳۰ گروه به مرحله نهایی راه پیدا کرده‌اند که این تعداد گروه در اردیبهشت سال ۱۴۰۳ با همراهی ارکستر که از پلی‌بک‌خوانی هم خبری نیست، به رقابت با یکدیگر می‌پردازند.

مسؤول دفتر سرود اداره‌کل هنر صوتی وزارت میراث و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به حضور ۱۰ گروه سرود در جریان برگزاری سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر اشاره کرد و گفت: در جریان انتخاب ۳۰ گروهی که برای مرحله نهایی انتخاب شدند، یک سری گروه بودند که ظرفیت ورود به مرحله پایانی و نهایی را نداشتند ولی چون گروه‌های نسبتا خوبی بودند ما برای یک فایل «ظرفیت ویژه» باز کردیم که در این چارچوب گروه‌ها علاوه بر آموزش‌هایی که ستاد جشنواره برای آن‌ها در نظر گرفته شده‌اند، شرایط حضور در جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر را نیز پیدا کرده‌اند.

جلیلی تاکید کرد: در واقع این تعداد گروهی که طی روزهای برگزاری جشنواره هنر صوتی فجر به میزبانی کوشک آثار خلاقانه آثار خود را اجرا می‌کنند، همان گروه‌های حاضر در بخش ظرفیت ویژه جشنواره ملی سرود فجر هستند که می‌توانند فرصت ارایه آثارشان در یک جشنواره ملی را پیدا کنند.

گروه‌های «ری نوا»، «شمیم یاس»، «اسرا»، «سپیدار»، «ساقی کوثر»، «عابس»، «فرزندان ایران»، «ابن الرضا»، «رهروان حضرت زهرا (س)»، «نوای مهر» مجموعه‌هایی هستند که در قالب همان بخش ظرفیت ویژه جشنواره ملی سرود فجر در جریان برگزاری سی و نهمین جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر به اجرای آثارشان می‌پردازند.

جشنواره ملی سرود فجر که مراسم اختتامیه آن در اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، شامل ۲ بخش رقابتی و جانبی است؛ در بخش رقابتی گروه‌ها در قالب گروه‌های سرود، کُر و آکاپلا (اجرای اثر بدون ساز) شرکت کرده‌اند. بخش جانبی جشنواره هم شامل اثر ادبی، پایان‌نامه و رساله با موضوع‌هایی درباره جمع‌خوانی است که در این بخش هم برگزیدگان معرفی خواهند شد.


گروه‌های شرکت‌کننده در جشنواره ملی سرود فجر با حذف 250 کلمه:
حامد جلیلی مسؤول دفتر سرود اداره‌کل هنر صوتی وزارت میراث وارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور ضمن ارایه توضیحاتی درباره نحوه انتخاب گروه‌های شرکت‌کننده بخش سرود سی و نهمین جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر گفت: همان‌طور که علاقه‌مندان و مخاطبان حوزه سرود کشور می‌دانند ما از سال جاری تلاش کردیم برنامه‌ریزی‌هایی برای برگزاری جشنواره ملی سرود فجر داشته باشیم. شرایطی که از مهر سال جاری آغاز و هم‌اکنون نیز در پایان مرحله استانی قرار گرفتیم.

وی افزود: از همان ابتدا که علاقه‌مندان و مخاطبان حوزه سرود کشور می‌دانند ما از سال جاری تلاش کردیم برنامه‌ریزی‌هایی برای برگزاری جشنواره ملی سرود فجر داشته باشیم.

مسؤول دفتر سرود اداره‌کل هنر صوتی و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به حضور ۱۰ گروه سرود در جریان برگزاری سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر اشاره کرد و گفت: در جریان انتخاب ۳۰ گروهی که برای مرحله نهایی انتخاب شدند، یک سری گروه بودند که ظرفیت ورود به مرحله پایانی و نهایی را نداشتند ولی چون گروه‌های نسبتا خوبی بودند ما برای یک فایل «ظرفیت ویژه» باز کردیم که در این چارچوب گروه‌ها علاوه بر آموزش‌هایی که ستاد جشنواره برای آن‌ها در نظر گرفته شده‌اند، شرایط حضور در جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر را نیز پیدا کرده‌اند.

جلیلی تاکید کرد: این تعداد گروهی که طی روزهای برگزاری جشنواره هنر صوتی فجر به میزبانی کوشک آثار خلاقانه آثار خود را اجرا می‌کنند، همان گروه‌های حاضر در بخش ظرفیت ویژه جشنواره ملی سرود فجر هستند که می‌توانند فرصت ارایه آثارشان در یک جشنواره ملی را پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *