تخفیف ۴۰ درصدی فروش شیرینیها در شب عید با حفظ قیمت
0 نظر
رئیس اتحادیه قنادی، شیرینی و کافه قنادی تهران در یک نشست خبری اعلام کرد که برخی از نانواییها از آرد یارانه برای پخت شیرینی استفاده میکنند، که این موضوع مشکلاتی را برای صنف قنادی ایجاد کرده، اما تاکید کرد که هنوز برخوردی با این واحدها صورت نگرفته است. او افزود که در حال حاضر ۱۱۵۰ واحد فعال در صنف قنادی در تهران وجود دارد و ۲۵۰ واحد دیگر در دست اقدام برای دریافت پروانه بهره برداری هستند. اما ساخت و ساز و فروش شیرینی نسبت به سالهای قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش داشته است. صنف قنادی همچنین تلاش کرده است تا فروش خارجی شیرینی را توسعه دهد، اما تاکنون نتیجهای به دست نیامده است. درباره قیمت شیرینی، بهرمند اظهار کرد که قیمت مواد اولیه و میزان کیفیت آنها تعیین کننده قیمت شیرینی است و از آنجا که نظارت بر فروشگاهها و سایتهای اینترنتی برای فروش شیرینی وجود ندارد، قیمتهای آنها بسیار متغیر است. اما اگر قیمت مواد اولیه ثابت باشد، قیمت شیرینی در شب عید نیز تغییری نخواهد کرد. همچنین بهرمند بر مشکلاتی مانند افزایش هزینهها، کمبود نیروی انسانی و تهیه مواد اولیه مرغوب در صنف قنادی اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، علی بهرمند رئیس اتحادیه قنادی، شیرینی و کافه قنادی تهران امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال مهر در مورد اینکه چرا برخی نانواییها اقدام به پخت شیرینی میکنند؟ گفت: نانواییها آرد یارانه دریافت میکنند و برخی از آنها از آن آرد برای پخت شیرینی استفاده میکنند که این موضوع مشکلاتی را برای صنف ما ایجاد کرده، ولی پیگیر این موضوع هستیم با وجود اینکه هنوز برخوردی با این واحدها صورت نگرفته است.
وی افزود: در حال حاضر ۱۱۵۰ واحد در این صنف در تهران پروانه فعالیت دارند و ۲۵۰ واحد هم در دست اقدام برای دریافت پروانه بهره برداری هستند؛ در کل کشور نیز ۳۵ هزار واحد صنفی قنادی داریم.
بهرمند در مورد میزان ساخت و ساز و فروش شیرینی، اظهار کرد: ساخت و ساز فروش شیرینی امسال نسبت به سالهای قبل حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افت داشته است.
این مقام صنفی در مورد میزان فروش خارجی هم با بیان اینکه برای توسعه فروش خارجی نامه نگاریهای زیادی کردیم اما متأسفانه اتفاقی نیفتاد، افزود: در حال حاضر شیرینی به کشورهای استرالیا، کانادا، کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر میشود ولی توانایی ما بیش از این است. البته فروش خارجی شیرینی به صورت چمدانی بوده و مبادی رسمی برای آن وجود ندارد آمار دقیقی از این بخش در دست نیست.
احتمال ثبات قیمت شیرینی در شب عید
بهرمند در پاسخ به این سوال که شیرینی بر چه اساسی قیمتگذاری میشود؟ گفت: اعضای صنف هیچ سهمیهای دریافت نمیکنند و مواد اولیه مورد نیاز خود را از بازار آزاد تأمین میکنند. قیمت مواد اولیه نیز دچار نوسانات بسیاری است در نتیجه میتوان برای شیرینی قیمتی تعیین کرد و قیمتها بر اساس کیفیت مواد اولیه تغییر میکند و فضا کاملاً رقابتی است.
وی افزود: بر فروشگاههای اینترنتی فروش شیرینی هیچ نظارتی صورت نمیگیرد زیرا دسترسی به آنها وجود ندارد و هر کس برای خودش اقدام به این کار میکند.
بهرهمند گفت: اگر قیمت مواد اولیه مورد نیاز قنادان تغییر نکند قیمت شیرینی برای شب عید تغییری نخواهد کرد.
این مقام صنفی افزود: اکنون قیمت مغز پسته حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و کره نیوزیلندی بالای ۵۰۰ هزار تومان است؛ بنابراین اگر قنادی بخواهد از مواد اولیه با کیفیت استفاده کند، قیمت کالای نهایی آن نیز بالا خواهد بود.
وی در مورد محاسبه جعبه شیرینی در قیمت نهایی این محصول، تصریح کرد: بر اساس استاندارد، وزن جعبه اعلام میشود و در نهایت نرخ جعبه هم روی قیمت نهایی شیرینی محاسبه میشود. بر این اساس وزن جعبه ۱۲۵ گرم محاسبه میشود؛ بنابراین نرخ جعبه پای کاربر است و اگر کسی جعبه نخواهد میتواند درخواست پاکت یا نایلون کند.
رئیس اتحادیه قنادی، شیرینی و کافه قنادی تهران به وضعیت نیروی انسانی در قنادیها نیز اشاره کرد و گفت: به دلیل پایین بودن درآمدها، اغلب قنادان و نیروی انسانی شاغل در بخشهای دیگری همچون پیک موتوری مشغول به کار شده اند.
بهرمند تاکید کرد: اکنون قنادیها و شیرینی فروشیها با مشکلاتی همچون افزایش هزینههای ساخت و ساز، افزایش هزینههای جانبی، تهیه مواد اولیه مرغوب و کمبود نیروی انسانی روبرو هستند.
نانواییها از آرد یارانه برای پخت شیرینی استفاده میکنند.
آرد یارانه برای صنف قنادی مشکلاتی ایجاد کرده است.
۱۱۵۰ واحد قنادی در تهران پروانه فعالیت دارند.
۲۵۰ واحد نیز در دست اقدام برای دریافت پروانه بهره برداری هستند.
به کشورهای استرالیا، کانادا، کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس شیرینی صادر میشود.
اما توانایی تولیدی قنادی در فروش خارجی بیشتر از این است.
قیمت شیرینی بر اساس کیفیت مواد اولیه تغییر میکند و تعیین قیمتها بر عهده قنادیها است.
در فروشگاههای اینترنتی فروش شیرینی هیچ نظارتی صورت نمیگیرد.
اگر قیمت مواد اولیه تغییر نکند، قیمت شیرینی در شب عید تغییری نخواهد کرد.
مغز پسته و کره نیوزیلندی از مواد اولیهای هستند که هزینه ساخت و ساز شیرینی را افزایش میدهند.
وزن جعبه نیز به قیمت نهایی شیرینی اضافه میشود.
بسیاری از نیروهای انسانی در قنادیها بهدلیل کمبود درآمد در بخشهای دیگری فعالیت میکنند.
قنادیها و شیرینی فروشیها با مشکلات مالی و عدم تأمین مواد اولیه مرغوب و کمبود نیروی انسانی روبرو هستند.