اهمیت ویژه تکمیل اظهارنامه مالیاتی چراست؟

چرا تکمیل اظهارنامه مالیاتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؟


در این متن، اشکان هراتی، معاون پژوهشی سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است که قصد اصلاح مقررات مالیاتی را دارند و به این منظور، یک لایحه در حوزه وجوه دولتی بر مجموع درآمد و اصلاح مقررات مالیاتی تهیه کرده و آن را در سال آینده به مجلس ارائه خواهند کرد. اهداف اصلاحات شامل حمایت از تولیدی‌ها و افراد با درآمد متوسط و پایین است. برای هوشمندسازی سیستم مالیاتی، اطلاعات صورتحساب‌های الکترونیکی و ارسال شده توسط مودیان، برای محاسبه وجوه دولتی به کار گرفته خواهد شد و وجوه دولتی‌ها بر اساس اطلاعات سیستمی محاسبه خواهند شد. اهمیت اظهارنامه مالیاتی و تکمیل آن برای تمکین مالیاتی نیز توسط هراتی تاکید شده است.

به گزارش دیجیاتور، اشکان هراتی، معاون پژوهشی سازمان امور مالیاتی در خصوص اصلاح مقررات مالیاتی در برنامه‌ای تلویزیونی گفت: ما اکنون در صدد تنظیم لایحه‌ای در حوزه وجوه دولتی بر مجموع درآمد و اصلاح مقررات مالیاتی هستیم که تا سال آینده تقدیم مجلس خواهد شد. هدف از این اصلاح حمایت از تولیدی‌ها و مودیان با درآمد متوسط و رو به پایین است.

وی افزود: سازمان امور مالیاتی، نقشه‌راهی را مبنی بر تغییر رویکرد و الگوهای تعاملی سازمان با مودیان ترسیم کرده است. این نقشه‌راه منطبق با مأموریت سازمان امور مالیاتی، یعنی وصول عادلانه درآمدهای مالیاتی با هوشمندسازی فرایندهای مربوط به آن ترسیم می‌شود.

معاون پژوهشی سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: برای دریافت وجوه دولتی به صورت عادلانه و منطبق با درآمد، به بستر اجرایی جهت هوشمندسازی نظام مالیاتی نیاز است. این بستر مولفه‌هایی به خصوص دارد. در این نظام اهداف کلانی مانند تطابق وجوه دولتی با درآمد دنبال می‌شود. در همین راستا افرادی که درآمد متوسطی دارند، بار مالیاتی کمتری نیز خواهند داشت و از آن‌ها حمایت می‌شود.

وی در ادامه گفت: بستر اصلی هوشمندسازی نظام مالیاتی ما، همان صورتحساب‌های الکترونیکی است که در سامانه مودیان صورت می‌گیرد. در این سامانه، مودیان بابت فروش کالا و خدمات خود صورتحساب الکترونیکی صادر کرده و اطلاعات لازم را در چارچوب تعیین شده در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌دهند. از این پس وجوه دولتی مودی بر اساس اطلاعات ارسال شده از جانب وی به سازمان محاسبه می‌گردد. در واقع رویکرد این سامانه بر اساس موجودیت صادق و قابل اعتماد مودیان تعریف شده است.

هراتی اظهار کرد: در نظام مالیاتی جدید، وجوه دولتی‌ها مبتنی بر نظر و تشخیص فنی فردی محاسبه نمی‌شود. تمام محاسبات بر اساس اطلاعات سیستمی صورت می‌گیرد که در بستر سازمان بر اساس اطلاعات ارسالی خود مودی ثبت شده‌اند. این رویکرد باعث کاهش خطای محاسبه می‌شود. با این حال باید در نظر داشته باشیم که طی کردن مرحله گذار برای دستیابی به شرایط ایده‌آل در نظام مالیاتی لازم است.

وی در ادامه گفت: در مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان بندی داریم که بر اساس آن خریداران می‌بایست نسبت به صدور و دریافت صورتحساب الکترونیکی از سمت مودی اقدام کنند و از مودیانی که صورتحساب صادر نمی‌کنند، خرید نکنند. با این حال در مواجهه با شرایطی که صورتحساب صادر نشد، از خریداران انتظار می‌رود که این موضوع را به سازمان امور مالیاتی اطلاع دهند.

هراتی در مورد اهمیت اظهارنامه مالیاتی گفت: یکی از مصادیق تمکین مالیاتی، بحث اظهارنامه‌های مالیاتی است. یعنی مودی با تکمیل اظهارنامه و گزارش درآمدهای خود قصد بر تمکین وجوه دولتی دارد. این یعنی مودی مرتکب فرار مالیاتی نشده و در حوزه عملکرد از معافیت ماده ۱۰۱ برخوردار است. یعنی برای او معافیت‌هایی در نظر گرفته می‌شود.


اصلاح مقررات مالیاتی برای حمایت از تولیدی‌ها و مودیان با درآمد متوسط و رو به پایین است. این اصلاح به منظور وصول عادلانه درآمدهای مالیاتی با هوشمندسازی فرایندهای مربوط به آن ایجاد شده است. بر اساس این اصلاحات، افرادی که درآمد متوسطی دارند، بار مالیاتی کمتری خواهند داشت و از آن‌ها حمایت می‌شود. بستر اصلی هوشمندسازی نظام مالیاتی با صورتحساب‌های الکترونیکی در سامانه مودیان ایجاد شده است، که بر اساس اطلاعات ارسالی از طرف مودیان، وجوه دولتی محاسبه می‌گردد. این رویکرد باعث کاهش خطای محاسبه وجوه دولتی و ایجاد شرایط ایده‌آل در نظام مالیاتی می‌شود. اظهارنامه مالیاتی نیز یکی از عوامل تمکین مالیاتی است که با تکمیل آن، مودیان می‌توانند از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوند و از فرار مالیاتی جلوگیری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *