چرا تراز تجاری به مقدار منفی ۱۲ میلیارد دلار تبدیل شد؟
0 نظر
در این متن، مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه بازرگانی اشاره کرده است که وزن بازرگانی بینالملل افزایش یافته و ارزش فروش خارجی کاهش یافته است. او بیان کرده است که علت اصلی این مسئله بیش اظهاری بازرگانی بینالملل و کم اظهاری فروش خارجی است و این مشکل ناشی از چند نرخی بودن ارز است. برای حل این مسئله، سازمان توسعه بازرگانی اقداماتی انجام داده است که یکی از آنها حل مساله رفع تعهد ارزی صادرکنندگان سالهای قبلی است. همچنین، محمود نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی تهران به تراز منفی تجاری کشور نیز اشاره کرده و بیان کرده است که تراز منفی در فروش خارجی غیرنفتی حدود ۸ میلیارد دلار است و این رقم ممکن است تا پایان سال به ۱۷ الی ۱۸ میلیارد دلار برسد. او همچنین بیان کرده است که ارزش فروش خارجی نیز نسبت به سال قبل کاهش یافته است. امیدوار است که با توافقات بینالمللی، وضعیت فروش خارجی بهبود یابد.
به گزارش دیجیاتور، مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه بازرگانی به افزایش وزنی بازرگانی بینالملل و کاهش ارزش فروش خارجی در ۹ ماهه سال جاری اشاره کرد و گفت: دلیل عمده شکل گیری این پدیده بیش اظهاری بازرگانی بینالملل و کم اظهاری فروش خارجی است. این بیش اظهاریها و کم اظهاریها و همچنین کارتهای اجارهای ناشی از چند نرخی بودن ارز است.
وی ادامه داد: یک سری اقدامات با محوریت سازمان توسعه بازرگانی انجام گرفته که یکی از آنها تلاش برای حل مساله رفع تعهد ارزی صادرکنندگان سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ است.
معاون وزیر صمت افزود: اکنون پس از کش و قوسهای فراوان به مرحلهای رسیده که قرار است درگاه سال ۱۳۹۷ در سامانه جامع بازرگانی گشوده شود.
ضیغمی گفت: در عین حال مقرر شده برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ نیز جرایم ریالی تعیین شود تا پرونده رفع تعهد ارزی این سالها بسته شود.
محمود نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز به تراز منفی تجاری کشور طی ۸ ماه سال جاری اشاره کرد و گفت: آمار گمرک نشان دهنده حدود ۸ میلیارد دلار تراز منفی در فروش خارجی غیرنفتی است و برخی پیش بینیها حاکی از آن است که این رقم تا پایان سال به حدود ۱۷ الی ۱۸ میلیارد دلار نیز برسد.
وی افزود: ضمن آنکه ارزش فروش خارجی نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود ۴ میلیارد دلار کاهش یافته است.
رئیس اتاق تهران گفت: به رغم آنچه در آمارهای گمرک قابل مشاهده است وزیر امور دانش مالی و دارایی تراز تجاری کشور را معادل مثبت ۱۰ میلیارد دلار عنوان کرده که به نظر میرسد آمار فروش خارجی منابع هیدروکربن را نیز لحاظ کرده است. البته امیدواریم که در سایه توافقات بین المللی از جمله در حوزه اوراسیا، وضعیت فروش خارجی بهبود پیدا کند.
وزنی بازرگانی بینالملل در ۹ ماهه سال جاری افزایش یافته است. بیش اظهاری بازرگانی بینالملل و کم اظهاری فروش خارجی علت اصلی شکل گیری این پدیده است. تلاش برای حل مساله رفع تعهد ارزی صادرکنندگان سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ انجام گرفته است. این سامانه قرار است پرونده رفع تعهد ارزی سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ را بسته کند. تراز منفی تجاری کشور در ۸ ماه سال جاری به حدود ۸ میلیارد دلار رسیده است و پیش بینی می شود تا پایان سال به ۱۷ الی ۱۸ میلیارد دلار برسد. ارزش فروش خارجی نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش یافته است. آمار فروش خارجی منابع هیدروکربن در آمار تجاری کشور لحاظ شده است. بهبود فروش خارجی در صورت برقراری توافقات بین المللی، به ویژه در حوزه اوراسیا امیدواریم که رخ دهد.