در امسال پاییز، 349 هزار رأس گوساله در پرورش دامهای کشور به دنیا آمدند.
0 نظر
در این متن، ابتدا به نوسان قیمت گوشت قرمز در بازار اشاره شده است و اعلام شده است که قیمت گوشت گوساله از گوسفند در نیمه اول سال افزایش یافته است. سپس اعلام شده است که برنامهریزی در حال انجام است تا حجم ورود دام پایه پروار تعیین شود و محدودیت ارزی وجود ندارد. در ادامه به آمارگیری فصلی تعداد و تولیدات دامهای سنگین (گاو و گوساله) در ایران پرداخته شده است و اعلام شده است که تعداد دامها در آذر ماه یافته است. همچنین اعلام شده است که تعداد گوسالههای متولد شده و تعداد دامهای پروار شده در پاییز امسال نیز افزایش یافته است. در ادامه، مقایسهای از عملکرد کشتارگاههای رسمی در دو سال مختلف صورت گرفته است و کاهش عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی اعلام شده است. نتایج آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی در آذر ماه یک درصد کاهش داشته است.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، بازار گوشت از ابتدا سال دچار نوسان قیمتی بود. نرخ گوشت قرمز در دو مقطع زمانی تیر و آذر بالا رفت. در نیمه نخست سال هر کیلو گوشت گوساله از گوسفند گرانتر شد و هم اکنون بین ۲۹۹ (بسته بندی فروشگاهی) تا ۵۶۰ هزار تومان (در قصابیهای سطح شهر) در هر کیلو به فروش میرسد. قرار بود دام پایه پروار مرداد امسال وارد شود که در این خصوص سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد زراعت عنوان کرد، معاونت تخصصی در حال برنامهریزی است که چه حجمی دام پایه پروار باید وارد شود و محدودیت ارزی وجود ندارد.
اطلاعات حاصل از آمارگیری اندازهگیری فصلی تعداد و تولیدات فصلی دام سنگین (گاو و گوساله) که توسط مرکز آمار ایران در آذر ماه ١٤٠٢ اجرا شد نشان میدهد تعداد گاو و گوساله موجود در پرورش دامهای کشور در آذر ماه ۵.۴۸ میلیون رأس شامل ١.٥٠ میلیون رأس دام اصیل، ٢.٣٢ میلیون رأس دام آمیخته و ١.٦٦ میلیون رأس دام بومی بوده است که نسبت به زمان مشابه سال قبل ١١٩ هزار رأس افزایش یافته است.
در پاییز امسال تعداد ٣٤٩ هزار رأس گوساله در پرورش دامهای کشور متولد شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٢٢ درصد افزایش داشته است.
تعداد گاو و گوساله پروار شده در پاییز سالجاری ٤٦٢ هزار رأس برآورد شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ٥ درصد افزایش یافته است.
مقدار ساخت و ساز شیر گاو در فصل پاییز سالجاری نیز ۲.۱ میلیون تن برآورد شد که نسبت به مدت مدت مشابه سال قبل ٢٠ درصد افزایش داشته است.
همچنین در حوزه گوشت، بر اساس نتایج مرکز آمار ایران، وزن گوشت قرمز عرضهشده انواع دامهای ذبحشده در کشتارگاههای رسمی کشور در آذر ۱۴۰۲ جمعاً ۳۶.۸۲۳ تن بوده که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام است. گوشت گاو و گوساله با ٢٠.٤٣٦ تن، ٥٥.٥ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضهشده را به خود اختصاص داده است. گوشت گوسفند و بره با ١٢.٧١١ تن، بز و بزغاله با ٢.٥٦٤ تن، و سایر انواع دام با ١.١١٢ تن، بهترتیب ٣٤.٥ درصد، ٧ درصد و ٣ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضهشده را به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در آذر ۱۴۰۲ با ماه مشابه سال ۱۴۰۱ نشاندهنده کاهش ٢٦ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است. مقدار ساخت و ساز گوشت در آذر ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱ برای گوسفند و بره ٤٢ درصد، برای بز و بزغاله ٢٧ درصد، برای گاو و گوساله ١٣ درصد و برای گاومیش و بچهگاومیش ٢١ درصد کاهش، و برای شتر و بچهشتر ٥٥ درصد افزایش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در آذر ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (آبان) در حدود یک درصد کاهش داشته است.
بازار گوشت در سال جاری با نوسان قیمت روبهرو بوده است. قیمت گوشت قرمز در دو مرحله تیر و آذر افزایش پیدا کرده است. در نیمه اول سال، قیمت گوشت گوساله از گوسفند غالب شده است و در حال حاضر به قیمت بین ۲۹۹ تا ۵۶۰ هزار تومان در هر کیلو فروخته میشود. به تعبیر سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد زراعت، نیاز به ورود دام پایه پروار وجود دارد و محدودیت ارزی وجود ندارد. مطابق آمارگیری انجام شده توسط مرکز آمار ایران، تعداد گاو و گوساله در پرورش دامهای کشور در آذر ماه حال حاضر بیش از ۵.۴ میلیون رأس است و نسبت به سال قبل ۱۱۹ هزار رأس افزایش یافته است. در بخش پروارشده، تعداد گاو و گوساله پروار شده در آذر ماه امسال به ۴۶۲ هزار رأس رسیده و نسبت به سال قبل ۵ درصد افزایش داشته است. همچنین مقدار ساخت و ساز شیر گاو نیز در فصل پاییز امسال نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشته است. در زمینه ساخت و ساز و عرضه گوشت قرمز، بیشترین میزان درصد وزن تحویل داده شده توسط کشتارگاههای رسمی به گوشت گاو و گوساله تعلق دارد. ساخت و ساز گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی در آذر ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل با ۲۶ درصد کاهش روبهرو بوده است. همچنین درصد تحویل گوشت قرمز از گاو و گوساله در مجموع تحویل گوشت قرمز به بیش از ۵۵ درصد میرسد. دیگر موجودیتهای دام نیز در ساخت و ساز و عرضه گوشت قرمز سهمهای مختلفی دارند. در آذر ۱۴۰۲، عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور نسبت به ماه قبل بیش از ۱ درصد کاهش یافته است.