ارکستر ۲۵ ساله: بررسی هدیه فراموش شده لطفا به تحلیل “چکاوک” بپردازید

هدیه فراموش شده ارکستر ۲۵ ساله/ لطفا «چکاوک» را نقد کنید


در شب چهارم از جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر، کنسرت جدید ارکستر «چکاوک» به رهبری و سازماندهی هنری رضا شایسته در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این کنسرت، آثار خاطره‌انگیز و کمتر اجرا شده مفاخر هنر صوتی ایرانی و قطعات خاطره ساز اجرا شدند. ارکستر «چکاوک» به مناسبت ۲۵ سالگی خود ابراز خوشحالی کرد و از حمایت‌های مخاطبان قدردانی کرد. این کنسرت جزو برنامه‌های جشنواره هنر صوتی فجر بود که به همت دفتر هنر صوتی معاونت امور هنری وزارت میراث و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، تالار وحدت تهران شامگاه روز پنجشنبه بیست و ششم بهمن ماه و در چهارمین روز از برگزاری سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر میزبان مخاطبان هنر صوتی با برگزاری تازه‌ترین کنسرت ارکستر «چکاوک» به سازماندهی هنری و رهبری ارکستر رضا شایسته بود.

در این اجرا که ساعت ۱۸:۳۰ پیش روی مخاطبان قرار گرفت، ارکستر «چکاوک» همچون سنت و سبک و سیاق اجرای قبلی آثارش، بخشی از آثار خاطره انگیز و کمتر اجرا شده مفاخر هنر صوتی ایرانی و همچنین قطعات خاطره ساز را پیش روی مخاطبان قرار داد. آثاری که به گفته رضا شایسته اجرای ملودی‌هایی مربوط به پنجاه سال گذشته بوده و بسیاری از آنها تاکنون در قالب ارکسترال اجرا نداشته‌اند.

رضا شایسته چندی پیش در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور توضیح داده بود: خیلی دوست دارم روزی این تابو شکسته شود که در کنار دیده شدن نام خواننده‌های یک اثر، نام آهنگسازان نیز بیشتر مورد توجه مخاطبان قرار گیرد. زیرا همین آثاری که خوانندگان آن را می‌خوانند، آهنگسازان و شاعرانی دارد که برای ما بسیار عزیز هستند. این تابو باید شکسته شود که آهنگ‌ها را به نام خواننده‌ها نشناسیم. اگر این تابو شکسته شود دست موزیسین‌ها برای انجام کارهای پرمخاطب تر گسترده‌تر می‌شود.

«پشیمانم» به آهنگسازی علی تجویدی، «جلوه بستان» به آهنگسازی همایون خرم، «بهار جاویدان» به آهنگسازی اسدالله ملک، «سرگذشت» به آهنگسازی محمد حیدری، «دوست دارم» به آهنگسازی کاظم رززان، «آسمون کبود» به آهنگسازی کریم فکور و قطعاتی دیگر از جمله «با تو رفتم»، «زندگی»، «شکم دونه دونه» و «گلزار» از جمله قطعاتی بود که در این کنسرت به اجرا درآمد.

در این کنسرت که رهبری ارکستر آن به عهده رضا شایسته بود، محمد رضائیان افروز، محمدرضا تنها و امیر استرکی به عنوان خواننده حضور داشتند.

رضا شایسته رهبر ارکستر هنر صوتی «چکاوک» در این کنسرت ضمن تشکر از عوامل و دست اندکاران سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر بیان کرد: امشب شب خاصی برای من است چرا که ارکستر «چکاوک» ۲۵ سال می‌شود. ۲۵ سالگی که به سختی گذشت چرا که هیچ‌گونه حمایتی نداشتیم و اگر امروز اینجا ایستاده‌ایم به دلیل حمایت و تشویق‌های شما بوده است. صحنه هنر صوتی به هنرمند زندگی و امید می‌دهد. من از نقدهای سازنده شما در جهت اصلاح خودم و ارکستر بسیار بهره می‌برم.

این هنرمند در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن تاکید بر خصوصی بودن ارکستر هنر صوتی «چکاوک» به عنوان یک ارکستر هنر صوتی ملی و لزوم افزایش حمایت‌ها از این مجموعه‌ها، افزود: هدف این ارکستر زنده نگاه داشتن هنر صوتی فاخر ایرانی است. کارهایی که امشب شنیده شد برای اولین بار در این ۴ دهه روی صحنه رفته است. هنر صوتی ملی ما گنجینه باارزشی است که بایداز آن صیانت شود و نسل به نسل آن را بشنوند و لذت ببرند و فراموش نشود. هدف این ارکستر هم شنیده شدن این آثار فاخر ایرانی است.

هدیه فراموش شده ارکستر ۲۵ ساله/ لطفا «چکاوک» را نقد کنید

دانیال جورابچی، آرمین قضائی، حمید یاسری، مرضیه مزینانی، موژان میرزایی، ملیکا زاده محمدی، رمیصا نفیسی، نوشین معتمدی، مهدی کاسی پور، مجید خردجو، فرشاد بلندی کاشانی، ساسان حنیفی، علیرضا حبیب الهی، سید مهدی صفوی تهران نوازندگام ویولن، داریوش حجازی، امیر حسین طایی، حسین پارسافر، مصطفی حیات غیبی نوازندگان ویولن آلتو، ارسلان علیزاده، کوروش کشاورز، سینا آذرآباد، علی آقاجانی، نوازندگان ویولنسل، سیامک صانعی نوازنده کنترباس، نیلوفر ابراهیمی نوازنده فلوت، علی اصغر شمس نوازنده کلارینت، مینو قاسم پورنوازنده مقررات، علی خبازی وحید نوازنده سازهای کوبه ای و محمد حسین غریبی نوازنده پیانو گروه اجرایی این ارکستر را تشکیل می‌دادند.

سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر به همت دفتر هنر صوتی معاونت امور هنری وزارت میراث و ارشاد اسلامی، توسط انجمن هنر صوتی ایران با همکاری بنیاد رودکی به دبیری رضا مهدوی از ۲۳ تا ۲۸ بهمن در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی، همزمان در تهران و ۱۴ استان دیگر در حال برگزاری است.


میزبان برگزاری کنسرت «چکاوک» در تالار وحدت تهران در چهارمین روز از جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر بود. ارکستر «چکاوک» تازه‌ترین کنسرت خود را با اجرای آثار خاطره‌انگیز ایرانی از پنجاه سال گذشته برگزار کرد. آثاری از شاعران و آهنگسازان مورد توجه قرار گرفت و خواننده‌ها به کنار نام آثار مورد توجه قرار گرفتند. رهبری ارکستر و تشکر از حمایت و تشویق مخاطبان برای ادامه فعالیت‌های ارکستر از جمله موضوعات مورد بحث قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *