نکات حیاتی قبل از خرید ماهی قرمز در شب عید

نکاتی مهم قبل از خرید ماهی قرمز شب عید


جواد گوزلی، در گفت و گو با خبرنگار دیجیاتور، توصیه کرد که مردم برای خرید ماهی قرمز در شب عید، از خرید از مراکز مجاز استفاده کنند و از خرید از دوره گردها و دست‌فروشان خودداری کنند. او تأکید کرد که برای حفاظت از ماهی و منابع آبی، از تماس مستقیم با آنها خودداری شود و منابع آبی ماهیان بعد از خرید تعویض شود. همچنین، با توجه به توصیه‌های سازمان دامپزشکی، باید از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال پرهیز شود. وی به اهمیت تعویض منابع آبی ماهی‌ها و انتقال آنها به ظروف آماده‌شده برای این کار درخانه نیز اشاره کرد و تأکید کرد که انتقال ماهی‌ها به آنها با دقت و بهداشت صورت گیرد. به علاوه، بیان کرد که ماهی‌های قرمز کمترین بیماری مشترک با انسان را دارند و بنابراین باید از ماهی‌های سالم و سرحال برای خرید استفاده شود.

جواد گوزلی در گفت و گو با خبرنگار دیجیاتور گفت: مردم برای خرید ماهی قرمز شب عید نسبت به خرید از مراکز مجاز اقدام و از خرید از دوره گردها و دست فروشان خودداری کنند.

به گفته وی، افراد در هنگام خرید از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و منابع آبی خودداری کنند و از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.

گوزلی ادامه داد: بنابر توصیه سازمان دامپزشکی مردم باید از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر پوست بدن خودداری کنند.

لزوم تعویض منابع آبی ماهیان خریداری شده

وی گفت: پس از انتقال به منزل بلافاصله نسبت به تعویض منابع آبی اقدام و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند، همچنین با توجه به لزوم تعویض منابع آبی ماهیان خریداری شده حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید ظرف نگهداری ماهی آماده در صورت استفاده از منابع آبی شهری باید در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

گوزلی بیان کرد: در حالی که بسیاری از پستانداران ناقل و یا دارای بیماری‌های مشترک متعددی با انسان هستند، ماهی‌های قرمز کمترین بیماری مشترک را با انسان دارند.

وی افزود: هرساله در ایام نوروز خریداری و نگهداری ماهی قرمز برای سفره هفت سین به عنوان نماد زندگی و شادابی، از موضوعات قابل تأمل و گاهی دغدغه متولیان سلامت جامعه است و لازم است در این خصوص اطلاعات درست و کاربردی به مردم داده شود ماهی‌ها جانوران خونسردی هستند که به همین دلیل عوامل بیماری زای مشترک معدودی با انسان دارند، در حالی که دیگر حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه و خرگوش می‌توانند ناقل بیماری‌های متعدد خطرناکی باشند.

ماهی‌های سالم و سرحال خریداری شود

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد زراعت استان گفت: گوشت قرمز، مرغ یا سایر ماکیان و حتی سبزیجات خوراکی که ما هر روز آنها را به خانه می‌آوریم می‌توانند ناقل عوامل بیماری‌زای متعددی باشند که ما آموخته‌ایم چگونه خود را در مقابل احتمال انتقال و ابتلاء به بیماری از آنها محافظت کنیم.

وی گفت: از آنجا که ماهی قرمز در منابع آبی حمل می‌شود، کافی است پس از خرید ماهی قرمز و آوردن آن به خانه، ماهی را از کیسه به تنگ دارای منابع آبی تمیز که دارای دمای تقریباً مشابه دمای منابع آبی کیسه است، منتقل کنیم و مثل هر بار که سبزی یا گوشت مرغ را تمیز می‌کنیم برای این کار نیز از دستکش استفاده کنیم. فقط لازم است دقت کنیم که ماهی‌های سالم و سرحال را خریداری کنیم. ماهی حوض می‌تواند دوست خیلی خوبی برای بچه‌های ما، زینت بخش سفره هفت سین و حرکات آن آرامش بخش ما باشد.


مردم باید از خرید ماهی قرمز از مراکز مجاز اقدام کنند. از تماس مستقیم با ماهی و منابع آبی خودداری شود. تعویض منابع آبی ماهیان خریداری شده حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید انجام شود. باید ماهی‌های سالم و سرحال را خریداری کرد و از ظروف یکبار مصرف برای حمل و جابجایی آن استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *