نوشتن “بیژن و منیژه” سه سال طول کشید/ چاهی برای تولد دوباره

0 نظر
[ad_1]
گودرزی، نویسنده و کارگردان صحنه نمایش، قصد دارد تا نمایش “بیژن و منیژه” را به صورت تئاتری موزیکال در پردیس صحنه نمایش شهرزاد به روی صحنه ببرد. او از سالها قصههای مختلفی از شاهنامه فردوسی گرفته و به متن تئاتر تبدیل کرده است. قصه “بیژن و منیژه” که در ذهن او مدتها بوده، ویژگیهای منحصر به فردی دارد که از دیدگاه گودرزی، متنوع و جذاب است. این نمایش در تلاش است تا با تمرکز بر عشق و زیبایی، از نگارش تا آمادهسازی ۳ سال زمان گرفته و اکنون آماده به روی صحنه رفتن در پردیس صحنه نمایش شهرزاد است.
شکرخدا گودرزی نویسنده و کارگردان صحنه نمایش که قصد دارد در جدیدترین تجربه خود نمایش «بیژن و منیژه» را به صورت تئاتری موزیکال در پردیس صحنه نمایش شهرزاد روی صحنه ببرد، درباره تمرکز خود روی شاهنامه فردوسی و تبدیل قصههای مختلف آن به متن تئاتر، به خبرنگار دیجیاتور گفت: رابطه من و شاهنامه از سالها پیش شکل گرفته است. در این سالها قصههای مختلفی نظیر «بهرام چوبینه»، «روز سیاوش»، «رستم و اسفندیار» و «فرزند یک خنیاگر» را از شاهنامه فردوسی گرفته و تبدیل به متن تئاتر کردم.
وی یادآور شد: قصه «بیژن و منیژه» مدتها در ذهن من بود. سالها پیش وقتی شهرو خردمند به ایران مسافرت کرده بود این قصه را برای او میخواندم. خردمند به من می گفت که این خوانش از شاهنامه برایش جالب است. مدتها با این قصه کلنجار رفتم. برخی پژوهشگران میگویند فردوسی حتی پیش از سرایش شاهنامه فردوسی این قصه را نوشته بود. روایتهایی هم هست مبنی بر اینکه خنیاگران این قصه را برای فردوسی گفتهاند حتی در متون اشکانی هم روایت خیالی «بیژن و منیژه» را داریم. این قصه پر از نیرنگ و منازعه و میراث است؛ قصهای کامل که هم عاشقانه، هم پهلوانی و هم خردمندانه است. فردوسی تشبیهات عجیب و زیبایی در این قصه دارد.
گودرزی درباره ویژگیهای قصه «بیژن و منیژه» توضیح داد: ویژگی مهمی که این قصه دارد این است که فردوسی در این قصه زنی را روایت میکند که هم دارای میراث است و هم دانش، سواد کتابی و خرد. او در عین حال یک هنرمند هم است. این ویژگیها وقتی جالب است که به این توجه کنیم ۱۲۰۰ سال قدمت برای این شخصیت در نظر گرفته شده است.
این کارگردان صحنه نمایش درباره دغدغه به صحنهبردن قصه «بیژن و منیژه» تاکید کرد: ما در شرایطی زندگی میکنیم که به نوعی کمتر از عشق می شنویم و جامعه بیشتر درگیر خشونت است. این قصه به زیبایی به عشق میپردازد.
وی ادامه داد: مهمترین نکته دراماتیک قصه «بیژن و منیژه»، چاه بیژن است که گویی چاه جوانی همراه با غرور و نادانی است که بیژن باید به درون آن برود تا تولدی مجدد داشته باشد.
گودرزی در پایان درباره مدتزمان نگارش متن تئاتر «بیژن و منیژه»، اظهار کرد: نگارش این متن تئاتر حدود ۳ سال طول کشید زیرا باید پژوهش و نکات مختلف را جمعآوری میکردم تا مشخص شود قصه «بیژن و منیژه» را چگونه باید روایت کنم.
نمایش موزیکال «بیژن و منیژه» با حضور هنرمندان هنر صوتی و صحنه نمایش پس از ۹ ماه تمرین آماده اجرا میشود و روایت خیالی بیژن سردار جوان ایرانی است که به مقابله و منازعه با شورشیان و طغیانگران میرود ولی در این مسیر دلباخته منیژه میشود که دختری تورانی است.
این نمایش از اوایل اردیبهشت در پردیس صحنه نمایش شهرزاد به صحنه خواهد رفت.
[ad_2]
ویژگیهای قصه “بیژن و منیژه” شامل زنی با میراث، دانش، سواد کتابی و خرد، هنرمندی، جالبیت شخصیت با ۱۲۰۰ سال قدمت، مثالهای زیبا و عجیب، عشق به زیبایی و حضور هنرمندان هنر صوتی و صحنه نمایش است.