صدور مجوز پرواز مستقیم بین ایران و بلاروس

مجوز پرواز مستقیم بین ایران و بلاروس صادر شد


در نشستی که صمد حسن‌زاده، رییس اتاق بازرگانی ایران با سفیر بلاروس در ایران داشت، تاکید شد که حجم بازرگانی بین دو کشور کمتر از ظرفیت‌های موجود است و کمتر از ۶۰ میلیون دلار است. همچنین ایران در زمینه ساخت و ساز محصولات زراعت گلخانه‌ای فعال است و قادر به ارائه محصولات خود به بلاروس است. همچنین اشاره شد که تبادل اطلاعات تجاری و صنعتی بین دو کشور، مانع اصلی برای توسعه همکاری‌ها است و نیاز است که این مسیرها برای رفع مشکلات و افزایش تسهیلات همکاری‌ها باز شود.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، صمد حسن‌زاده، رییس اتاق بازرگانی ایران در نشست با سفیر بلاروس در ایران با اشاره به حجم بازرگانی سالانه ۶۰ میلیون دلاری ایران و بلاروس، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های زیاد همکاری‌های مالی و صنعتی دو کشور، این حجم از بازرگانی بسیار ناچیز است. از سویی دیگر نیز شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های صنایع پتروشیمی، منابع هیدروکربن، مصالح ساختمانی، ساخت پمپ‌های بزرگ، تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی، صنایع فولاد، داروسازی و محصولات دانش‌بنیان با تکنولوژی روز و استانداردهای جهانی، توانمندی‌های زیادی دارند و مایل به همکاری‌های مشترک با بلاروس هستند.

وی افزود: همچنین ایران در زمینه ساخت و ساز محصولات زراعت گلخانه‌ای بسیار فعال است و می‌تواند این محصولات را برای فروش خارجی به بلاروس آماده کند. بنابراین با توجه به کیفیت بالای محصولات ایران، توسعه مناسبات در حوزه زراعت نیز می‌تواند در دستور کار دو کشور قرار بگیرد.

رییس اتاق ایران با اشاره به مسافرت هیأت تجاری ایران به بلاروس در ژوئن امسال، گفت: اعزام و پذیرش هیأت‌ها از طریق برگزاری جلسات مشترک میان فعالان مالی دو کشور، موجب تبادل تازه‌ترین اطلاعات تجاری، صنعتی و تامین مالی در میان آن‌ها شده و سطح همکاری‌ها را افزایش خواهد داد. فعالان مالی می‌توانند با تبادل این اطلاعات، پروژه‌های مؤثر همکاری و دارای مزیت برای دو طرف را شناسایی کنند.

وی در ادامه به موانع موجود در مسیر بازرگانی با بلاروس اشاره کرد و افزود: مشکلاتی در حوزه حمل‌ونقل میان دو کشور وجود دارد که باید راهی برای رفع آن‌ها پیدا کنیم تا رفت‌وآمد تجار و بازرگان بین ایران و بلاروس هرچه بیشتر تسهیل شود. بخش خصوصی آماده همکاری برای ایجاد پروازهای مستقیم بین دو کشور است.

رییس پارلمان بخش خصوصی تصریح کرد: همچنین یکی دیگر از مهم‌ترین موانع موجود در مسیر همکاری‌های ایران و بلاروس، نداشتن اطلاعات درست و دقیق تجاری و مالی از ظرفیت‌های یکدیگر است. نمایندگی دیپلماتیک بلاروس با توان و تجربه و شناخت خود می‌تواند در این خصوص عملکرد موثرتری داشته باشد.

حسن زاده تاکید کرد: اتاق ایران آماده پذیرش هیأت تجاری از بلاروس است و امیدوارم همان‌طور که ایران، به صورت یک‌طرفه ویزای خود را برای بلاروس لغو کرده است، بلاروس هم همین کار را انجام دهد.

مجوز پرواز مستقیم بین ایران و بلاروس صادر شد

دمیتری کالتسوف، سفیر بلاروس در ایران نیز با تأکید بر اینکه با همراهی و حمایت اتاق ایران روابط مالی دو کشور به سطح جدیدی خواهد رسید، گفت: مهم‌ترین تمرکز نمایندگی دیپلماتیک بلاروس در ایران، بر افزایش سطح بازرگانی و روابط بازرگانی میان دو کشور است. متأسفانه حجم مبادلات دو کشور در حد ظرفیت‌های آن‌ها نیست. بنابراین برگزاری همایش‌های تجاری با هدف آشنایی فعالان مالی دو کشور با ظرفیت‌ها و مزیت‌های همکاری‌های مشترک، به ارتقا سطح روابط کمک زیادی خواهد کرد.

وی با بیان اینکه نمایندگی دیپلماتیک می‌تواند، پیشنهادات تجاری شرکت‌های بلاروسی در زمینه فروش خارجی و بازرگانی بین‌الملل را به اتاق ایران منتقل کند، افزود: اتاق بازرگانی و تولیدی بلاروس آماده پذیرش هیأتی از اتاق ایران در بلاروس است. قطعاً در همایش تجاری و نشست‌های B2B میان فعالان مالی ایران و بلاروس، امکان اطلاع از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مالی بلاروس از جمله در زمینه محصولات زراعت و ماشین‌آلات زراعت وجود خواهد داشت.

کالتسوف تصریح کرد: ۱۵ سال قبل تفاهم‌نامه‌ای بین اتاق‌های ایران و بلاروس برای تشکیل شورای مشترک مالی بین دو کشور امضا شده بود که با توجه به عملیاتی نشدن این شورای مشترک، پیشنهاد من فعال کردن آن برای برقرار شدن همکاری‌های سیستماتیک میان دو کشور است.

وی در ادامه در مورد فروش خارجی محصولات زراعت ایران به بلاروس، گفت: بلاروس علاقه‌مند به افزایش بازرگانی بین‌الملل صیفی‌جات و سبزیجات تازه از ایران است؛ بنابراین درخواست ما این است که اتاق ایران فهرستی از صادرکنندگان معتبر ایرانی که در این زمینه (و یا سایر زمینه‌ها) فعال هستند را برای ارتباط مستقیم با تجار بلاروسی به نمایندگی دیپلماتیک معرفی کند.

سفیر بلاروس در ایران همچنین اظهار کرد: اعطای ویزا برای رانندگان حمل‌ونقل بین‌المللی ایرانی از طریق معرفی‌نامه شرکت‌های حمل‌ونقل ایرانی در مراحل پایانی است.

وی گفت: تمام مجوزها برای انجام پرواز مستقیم و دائم، از سازمان پرواز بلاروس به ایران داده شده است. تنها مشکل این است که باید مسافر برای این پرواز وجود داشته باشد. بنابراین این وظیفه ما و شما است که زمینه بیشتر مخابرات میان فعالان مالی دو کشور را فراهم کنیم.


همکاری‌های مالی و صنعتی ایران و بلاروس به سطح جدیدی خواهد رسید. موانع موجود در مسیر بازرگانی باید برای رفع آن‌ها تلاش شود. آشنایی فعالان مالی دو کشور با ظرفیت‌ها و مزیت‌های همکاری‌های مشترک منجر به ارتقا سطح روابط خواهد شد. برقراری شورای مشترک مالی بین دو کشور برای همکاری‌های سیستماتیک توصیه شده است. ایران می‌تواند محصولات زراعت خود را برای فروش خارجی آماده کند.افزایش بازرگانی بین‌الملل صیفی‌جات و سبزیجات تازه از ایران توسط بلاروس مورد نیاز است. تمام مجوزها برای انجام پروازهای مستقیم و دائم بین دو کشور صادر شده است. توسعه مناسبات در حوزه زراعت می‌تواند در دستور کار دو کشور قرار بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *