متا توقف پرداخت هزینه به ناشران اخبار

متا پرداخت هزینه به ناشران اخبار را متوقف کرد


در اقدامی جدید، شرکت متا تصمیم گرفته است گزینه ترویج اخبار در فیس بوک در آمریکا و استرالیا را حذف کند، این اقدام زمینه را برای یک کارزار جدید با حکومت استرالیا مهیا می‌کند. ناشران اخبار و حکومت‌های مانند استرالیا معتقدند که شرکت‌های بزرگ فناوری از درآمدهای تبلیغاتی به طور ناعادلانه بهره می‌نام تجاری و متا این تصمیم را در مقابل قوانین و قوانین حکومت استرالیا گرفته است.این شرکت همچنین اعلام کرده است که قراردادهای جدیدی برای محتوای اخبار معمولی در کشورهای مذکور ارائه نخواهد داد و محصولات جدید فیس بوک به خصوص برای ناشران اخبار فراهم نخواهد کرد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از رویترز، چنین اقدامی زمینه را برای یک کارزار جدید با حکومت استرالیا مهیا می کند که پیش از این با تصویب قانونی برای نخستین بار در جهان شرکت های بزرگ فناوری را وادار کرد با ناشران اخبار قرارداد امضا کنند و به آنها هزینه بپردازند.

ناشران اخبار و حکومت کشورهایی مانند استرالیا معتقدند که هنگامیکه لینک اخبار در بستر نرم‌افزاری های فیس بوک و گوگل ظاهر می شود، این شرکت ها به طور ناعادلانه از درآمدهای تبلیغاتی بهره می نام تجاری. در این میان متا ترویج اخبار و محتوای سیاسی را کاهش داده و مدعی است لینک های اخبار اکنون بخش کوچکی از فید کاربران را تشکیل می دهند.

این شرکت در بیانیه ای اعلام کرد گزینه ترویج اخبار در فیس بوک در آمریکا و استرالیا را حذف می کند در نتیجه قراردادهای جدیدی با ساخت و ساز کنندگان محتوای سنتی در این کشورها امضا نمی کند. همچنین این شرکت سال گذشته گزینه اخبار در فیس بوک را در کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان نیز حذف کرده بود.

در ادامه بیانیه آمده است: در نتیجه این امر ما قراردادهای تجاری جدید برای محتوای اخبار معمولی در این کشورها ارائه نمی کنیم. همچنین محصولات جدید فیس بوک به خصوص برای ناشران اخبار فراهم نمی شود.

این تصمیم متا مغایر با اقدامات حکومت استرالیا و قانونی است که در 2021 میلادی وضع شد. آنتونی آلبانز نخست وزیر استرالیا در این باره گفت: این ایده که یک شرکت می تواند از سرمایه گذاری دیگران سود ببرد که فقط مربوط به سرمایه مالی نیست بلکه سرمایه گذاری در افراد و ژورنالیسم را نیز شامل می شود، ناعادلانه است. استرالیا به این شیوه عمل نمی کند.

درهمین راستا حکومت خواستار توصیه از وزارت خزانه داری و کمیسیون رقابت و مصرف کننده استرالیا(ACCC) برای اتخاذ گام های بعدی است.


حکومت استرالیا همراه با ناشران خبری در مقابل فعالیت ناعادلانه شرکت های فناوری قرارداد امضا کرده و حالا به دنبال اقدامات جدیدی می‌گردد. اما متابر تصمیم به حذف گزینه ترویج اخبار در فیس بوک شده و قراردادهای تجاری جدید برای محتوای اخبار معمولی را در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا امضا نخواهد کرد. این تصمیم با قوانین وضع شده توسط حکومت استرالیا به منافع مردم و رسانه‌های خبری اجرا شد. اما حکومت خواستار توصیه از وزارت خزانه داری و ACCC برای گام‌های بعدی شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *