فشار آمریکا بر نیروی هوایی اسرائیل به منظور مخالفت با سازمان ملی استاندارد ایران

فشار آمریکا به IAF علیه سازمان ملی استاندارد ایران


با توجه به مکاتبات مکرر، مجمع بین‌المللی نهادهای تأیید صلاحیت از صدور حق عضویت به ایران به بهانه محدودیت‌های بین‌المللی امتناع می‌کند. به گفته رئیس مجمع، این اقدام به دلیل محدودیت‌های بین‌المللی‌های آمریکا است و این موضوع نشان دهنده‌ی رفتار سیاسی مجمع است. با این حال، مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران توانست با موفقیت به عضویت کامل انجمن بین‌المللی تأیید صلاحیت آزمایشگاهی دست یابد. وظیفه اصلی این انجمن، توسعه‌ی یک برنامه‌ی واحد در سراسر جهان برای ارزیابی انطباق است و اعتباربخشی به کاربران از صلاحیت و بی‌طرفی نهاد معتبر اطمینان می‌دهد.

به گزارش دیجیاتور، بر اساس اعلام سازمان ملی استاندارد ایران، مجمع بین‌المللی نهادهای تأیید صلاحیت (IAF) از سال ۱۳۹۸ تاکنون با وجود مکاتبات مکرر، از صدور حق عضویت ایران به بهانه محدودیت‌های بین‌المللی امتناع می‌کند.

با وجود پیگیری‌های مکرر جهت صدور صورتحساب حق عضویت، نهایتاً رئیس مجمع اعلام کرده که «به خاطر محدودیت‌های بین‌المللی‌های آمریکا قادر به صدور صورتحساب نیست.»

پر واضح است که این اقدام یک رفتار کاملاً سیاسی در قبال تحولات فنی بین‌المللی و تجاری ایران بوده که البته پیگیری‌های حقوقی مستمر در دست اقدام است.

این در حالیست که مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران با موفقیت در این ارزیابی هم‌ترازی توانست پس از ۲۶ سال به عضویت کامل انجمن بین‌المللی تأیید صلاحیت آزمایشگاهی و امضای موافقتنامه شناسایی متقابل درآید.

گفتنی است، IAF یا International Accreditation Forum، انجمن جهانی نهادهای اعتباربخشی ارزیابی انطباق است. وظیفه اصلی انجمن اعتباربخشی بین المللی (IAF) توسعه‌ی یک برنامه‌ی واحد در سراسر جهان برای ارزیابی انطباق است که با اطمینان دادن به گواهینامه‌های معتبر، ریسک را برای مشاغل و مشتریان کاهش می‌دهد. اعتباربخشی به کاربران از صلاحیت و بی طرفی نهاد معتبر اطمینان می‌دهد. ارزیابی انطباق برای اثبات این مورد است که آنچه ارائه می‌شود، در واقع با الزامات مشخص شده یا ادعا شده در اعتبارنامه یا گواهینامه مطابقت دارد.


ایران از سال ۱۳۹۸ تاکنون امتناع از حق عضویت در مجمع بین‌المللی نهادهای تأیید صلاحیت (IAF) بر اساس محدودیت‌های بین‌المللی‌های آمریکا را تجربه کرده است. این اقدام به وضوح نشان دهنده رفتار سیاسی نهادهای بین‌المللی در برابر ایران است. اما مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران پس از ۲۶ سال توانست به عضویت کامل در انجمن بین‌المللی تأیید صلاحیت آزمایشگاهی برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *