توجه آپاراتچی به مخاطب: چالشآفرین اثر سینمایی اولی
0 نظر
کارگردان اثر سینمایی “آپاراتچی” در جشنواره بینالمللی اثر سینمایی فجر حضور دارد. قربانعلی طاهرفر درباره چالشهای ساخت این اثر سینمایی صحبت کرد. او توضیح داد که عنوان “اثر سینماییاولی” یکی از چالشهای ساخت این اثر سینمایی بوده است و در ذهن برخی افراد تعابیر ناخواستهای به وجود میآورد. همچنین، او از تحلیل محتوایی برخی بازیگران و تردید و نگرانی آنها درباره واکنش مخاطبان در فضای مجازی نیز اشاره کرد. طاهرفر اظهار داشت که ساخت “آپاراتچی” تحت نظر سازمان سینمایی سوره و بنیاد سینمایی فارابی صورت گرفته و با وجود همه فراز و نشیبها، موفق شدند تا اثر سینمایی را به اتمام برسانند. موضوع اثر سینمایی “آپاراتچی” در دهه ۶۰ میگذرد و به اتفاقات منازعه، ترور، اتفاقات سیاسی و دفاع مقدس و غیره میپردازد. کارگردان برای جلب توجه مخاطبان و ایجاد ارتباط با آنها، موقعیتهای کمدی در روایت خیالی استفاده کرده است. طاهرفر تاکید کرده است که هدف اصلی این اثر سینمایی مردمی با موضوع هنری و رضایت مخاطبان است.
قربانعلی طاهرفر کارگردان اثر سینمایی «آپاراتچی» که به عنوان کارگردان اثر سینماییاولی در چهل و دومین جشنواره بینالمللی اثر سینمایی فجر حضور دارد، درباره چالشهای موجود برای ساخت این اثر سینمایی به خبرنگار دیجیاتور گفت: همین عنوان اثر سینماییاولی یکی از چالشها است. متاسفانه این عنوان وقتی به کارنامه هر کارگردانی مهر میخورد که می خواهد اولین اثر سینماییاش را بسازد تعابیری ناخواسته در ذهن دوستان ایجاد میشود و فکر میکنند با ناپختگیهایی در کارگردانی مواجه میشوند. عوامل اثر سینمایی «آپاراتچی» با من خیلی همراه و هم دل بودند ولی به دلیل اثر سینماییاولی بودن باید در برخی چالشها کوتاه میآمدند.
وی یادآور شد: وقتی شما کارنامه اثر سینماییاولیها را با کارگردانهای سودای سیمرغ مقایسه کنید شاید دارای پارامترهایی پیشروتر باشند. کارگردانها همیشه برای تجربه اول با انگیزه بیشتری پیش میروند.
طاهرفر متذکر شد: در برخی افراد قلیل پیشزمینهای ذهنی وجود دارد که شرایط مناسب را برای اثر سینماییاولیها فراهم نمیکنند. البته با برنامهریزی مالیهای کلانی که برای ساخت یک اثر سینمایی مورد نیاز است، اعتماد به اثر سینماییاولی سخت است و ریسک بالایی میطلبد. منتدار دوستان در سازمان سینمایی سوره و بنیاد سینمایی فارابی هستم که به من اعتماد کردند. متاسفانه ذهنیت اثر سینماییاولی در برخی افراد باعث برخی تعللها و کوتاهیها میشود.
کارگردان «آپاراتچی» چالش بعدی اثر سینمایی خود را موضوع آن مطرح کرد و توضیح داد: «آپاراتچی» به اتفاقات دهه ۶۰ میپردازد. یک زندگی ساده اجتماعی در دهه ۶۰ را روایت میکنیم که در پیرامونش اتفاقات متعددی نظیر منازعه، ترور، اتفاقات سیاسی و دفاع مقدس و غیره وجود داشت. وقتی به این دهه میپردازیم باید در بستر روایت خود به اتفاقات اشارهشده نیز بپردازیم از اینرو برخی با پیشزمینه ذهنی ولی برخی با قلب باز فیلمنامه را میخواندند. برخی بازیگران بدون تحلیل محتوایی فیلمنامه را رد و یا با احتیاط عمل میکردند. شاید نگران برخورد دیگران و حتی دنبالکنندگان خود در فضای مجازی بودند.
وی درباره زمان شروع ساخت اثر سینمایی، افزود: ما پروژه را نیمه دوم سال قبل شروع کردیم که به دلیل شرایط اجتماعی پیشآمده، متوقف شد. البته حکمتی در این اتفاق بود و دریچههای جدیدی به روی ما باز شد و به لطف خدا و شهدا بود که ما به یک ترکیب رویایی در بازیگری برای اثر سینمایی رسیدیم.
طاهرفر درباره دغدغه خود برای پرداختن به دهه ۶۰ و اتفاقات پیرامون آن، تاکید کرد: دهه ۶۰ برای خود من یکی از شریفترین، اصیلترین و صادقترین دهههای بعد از تحول اساسی است. نوع آدمها و سبک زندگی در آن دوره جزو خالصترین دورههای بعد از تحول اساسی است و آدمهای بیرون آمده از این دهه خلوصشان بیشتر است. دهه ۶۰ باعث ضمانت تحول اساسی برای دورههای دیگر شده است.
این کارگردان هنر هفتم با بیان اینکه چالشهای موجود برای ساخت «آپاراتچی» سازماندهی شد، اظهار کرد: علیرغم تمام فراز و نشیبها، چون در اثر سینمایی نام چند شهید بزرگوار مطرح میشود و به یکی از شخصیتهای شهدا میپردازیم، لطف این شهدای عزیز را در راه ساخت و ساز و ساخت این اثر سینمایی دیدم.
وی درباره موضوع اثر سینمایی «آپاراتچی» توضیح داد: موضوع ما کمدی درام است و قهرمان قصه ما عشق به هنر هفتم دارد. وی برای رسیدن به این عشق مسیری را طی میکند و با همه مشکلات و موانعی که پیش رو دارد مواجه میشود و سعی میکند بر آنها فایق شود و به آن رویا دست پیدا کند. اثر سینمایی درباره روایت خیالی یک نقاش ساختمان است که دستی بر ساختن اثر سینمایی کوتاه دارد و رویایش ساختن اثر سینمایی و شرکت در جشنواره اثر سینمایی فجر است. در این بین ما نقبی زدیم به پنداشتها و نگاههای مختلفی که در آن دوران نسبت به هنر هفتم وجود داشته است.
طاهرفر یادآور شد: روایت خیالی اثر سینمایی برگرفته از اثر ادبی «آپاراتچی» نوشته روحالله رشیدی است. اثر ادبی به دست آقای هوشنگ ترابنژاد رسید و با اقتباس از این اثر ادبی فیلمنامهای را نوشت. مسعود ملکی مجری طرح اثر سینمایی از زمان نگارش فیلمنامه و ساخت و ساز اثر سینمایی و نهاییشدن آن حضور داشت و یکی از ارکان ساخت و ساز اثر سینمایی بود. فیلمنامه ما نزدیک به ۱۰ بار بازنویسی شد چون مبتنی بر خرده روایتها بود و از آنجایی که خاطرات پراکنده شفاهی بود، دراماتیزهشدن آن و تبدیل به یک روایت خیالی برای جذب مخاطب، زحمت و تلاش زیادی برد.
وی اظهار کرد: محل رویداد قصه روایت خیالی شهر تبریز است و مجری طرح اصرار داشت که یک کارگردان تبریزی این اثر سینمایی را بسازد.
کارگردان اثر سینمایی «آپاراتچی» درباره پیشبینی خود درباره بازخود مخاطب نسبت به این اثر سینمایی، تصریح کرد: بحث اصلی اثر سینمایی «آپاراتچی» مردمی است. چون قهرمان اثر سینمایی و موضوع از جنس مخاطب و مسایلی است که هر روز با آن مواجه می شود حلقه اولیه ارتباط شکل خواهد گرفت. در ۱۰ بار بازنویسی به دنبال رویدادهایی بودیم که مخاطب با آنها ارتباط برقرار کند و لحظهای مخاطب را رها نکنیم. موقعیتهایی کمدی هم در دل جدیت کار ایجاد شد ولی اثر سینمایی ما کمدی نیست. این موقعیتها به زعم مخاطب شیرین خواهد آمد. در لحظه لحظه ساخت و ساز اثر سینمایی کنترل ذایقه مخاطب را تحت نظر قرار داده بودیم. تلاش کردیم مخاطب در طول اثر سینمایی خسته نشود و رضایت مخاطبان هدف اصلی این اثر سینمایی مردمی با موضوع هنری مردمی است.
اثر سینمایی سینمایی «آپاراتچی» امروز دوشنبه ۱۶ بهمن ماه در سانس اول برای اهالی رسانه در خانه جشنواره به نمایش در میآید.
کارگردان اثر سینمایی آپاراتچی درباره چالشهای ساخت اثر سینمایی صحبت کرد. او اعتقاد دارد که عنوان اثر سینماییاولی برای او یکی از چالشها است. همچنین او تاکید کرد که در برخی افراد قلیل پیشزمینهای ذهنی وجود دارد که شرایط مناسب را برای اثر سینماییاولیها فراهم نمیکنند. در ادامه او چالشهای بعدی اثر سینمایی خود را بررسی کرد و توضیح داد که اثر سینمایی آپاراتچی به اتفاقات دهه ۶۰ میپردازد. او همچنین اظهار کرد که دهه ۶۰ برای خود او یکی از شریفترین، اصیلترین و صادقترین دهههای بعد از تحول اساسی است. او از محبت و حمایت شهدای عزیز در ساخت این اثر سینمایی نیز سپاسگزاری کرد. درباره موضوع اثر سینمایی، او گفت که موضوع اثر سینمایی کمدی درام است که قصه یک عاشق هنر هفتم را روایت میکند. فیلمنامه این اثر سینمایی برگرفته از اثر ادبی آپاراتچی است و مجری طرح اصرار داشت که یک کارگردان تبریزی اثر سینمایی را بسازد. در نهایت، او تاکید کرد که هدف اصلی این اثر سینمایی گرفتن رضایت مخاطبان است.