تشکیل شورای هنری نمایشگاه «روایت باران» آیات قرآنی
0 نظر
نمایشگاه آیات قرآنی “روایت باران” توسط نگارخانه ترانه باران برگزار شده و شورای هنری آن اعضایی از هنرمندان و خوشنویسان برجسته را معرفی کرده است. این نمایشگاه با هدف ترویج میراث و آثار خلاقانه ایرانی و اسلامی و توسعه دانش مالی هنری در حوزه آثار قرآنی برگزار میشود. مدیر نگارخانه تصریح کرده که فعالیت در حوزه قرآن فرهنگی و مالی در دنیا حائز اهمیت است و لازم است برای اهداف ترویجی و فرهنگی قرآن، اقدامات لازم صورت گیرد. اعضای شورای هنری همچنین بر توسعه نگارخانه قرآن و خرید آثار هنری با هدف توسعه دانش مالی هنری و پشتیبانی از هنرمندان تأکید کردهاند. این نمایشگاه بازدید کنندگان فرصتی جهت دیدن آثار خوشنویسی قرآنی ارائه میدهد و امکان خرید و نگهداری این آثار را فراهم میکند.
به گزارش دیجیاتور به نقل از روابطعمومی نگارخانه ترانه باران، شورای هنری نمایشگاه آیات قرآنی «روایت باران» متشکل از غلامحسین امیرخانی، امیراحمد فلسفی، احمد شفیعیها، علی اشرف صندوق آبادی، سید حیدر موسوی، یدالله کابلی، مهدی فلاح و محبوبه کاظمی معرفی شدند.
نگارخانه ترانه باران در ادامه برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، نمایشگاهی با محوریت خط و خوشنویسی آثار قرآنی در عرصه هنرهای تجسمی تحت عنوان «روایت باران» را با هدف توسعه و ترویج میراث و آثار خلاقانه ایرانی و اسلامی با محوریت قرآنی، رشد و توسعه دانش مالی هنرهای ایرانی واسلامی و حمایت از هنرمندان فعال در عرصه آثار قرآنی برگزار خواهد کرد. از این رو شورای هنری این نمایشگاه با حضور امیراحمد فلسفی، احمد شفیعیها، علی اشرف صندوق آبادی، سید حیدر موسوی، یدالله کابلی، مهدی فلاح و محبوبه کاظمی برگزار شد.
سیده محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران با تاکید برآنکه پرداختن به موضوعات مرتبط با قرآن چه از نظر فرهنگی و چه از لحاظ مالی در دنیا حایز اهمیت است، گفت: در حوزه قرآن در دنیا شاهد شکل گیری فعالیت های گسترده شبکه ای در این حوزه هستیم و این درحالی است که در ایران هر سال شاهد برگزاری تنها یک نمایشگاه دولتی هستیم که معتقدم این حوزه ی مهم و وسیع، فعالیت بیشتری را نیاز دارد. ما به عنوان مسلمان باید فعالیتی درخور برای اهداف فرهنگی و ترویجی قرآن انجام دهیم و نه تنها جنبههای فرهنگی بلکه جنبههای مالی آن را به عنوان یک اهرم پیش برنده گسترش دهیم.
وی ادامه داد: میراث و دانش مالی دو بال یک موضوع به شمار میروند که پرواز هر کدام منوط به قدرت و قوت دیگری است. اگر جنبههای مالی را در نظر نگیریم، تاثیرات فرهنگی کمرنگ خواهد شد و اگر جنبههای فرهنگی مورد توجه قرار ندهیم، دانش مالی شخصیت و شانی که باید داشته باشد را بدست نخواهد آورد.
کاظمی با اشاره به آنکه برگزاری چنین نمایشگاهی در این ابعاد و وسعت در حوزه آثار قرآنی برای نخستین بار است که توسط بخش خصوصی برگزار میشود، درباره اعلام فراخوان برای حضور در نمایشگاه «روایت باران» گفت: نگارخانه «ترانه باران» سال ها است در حوزه خط و خوشنویسی فعالیت دارد و چهار دوره حراج باران را نیز برگزار کرده اما بارها از سوی افراد مختلف مورد نقد قرار میگرفتیم که تیم مشخصی دارند و با افراد و اساتید خاصی کار می کنند و برای سایر هنرمندان و هنرمندان جوان فضایی در نظر گرفته نشده است. این درحالی است که نگارخانه ترانه باران با اهداف توسعهای و ترویجی به صورت تخصصی در حوزه هنرهای ایرانی و اسلامی شکل گرفته و برای تحقق هریک از این اهداف برنامههایی داریم که باید در زمان خود انجام شود. از این رو رویکرد مثبت مقام عالی وزارت میراث و ارشاد اسلامی و همچنین مدیر عامل صندوق اعتباری آثار خلاقانه در همراهی و حمایت از این نمایشگاه، نوید بخش اهمیت به جایگاه بخش خصوصی در رسیدن به اهداف مشترک فرهنگی و توسعه دانش مالی هنرهای ایرانی و اسلامی است.
وی تصریح کرد: قصد داریم طرحهای گستردهتری در حوزه راهاندازی نگارخانه، اکسپو، نمایشگاههای فاخر داخلی و خارجی با کمکها و رویکرد مالی- فرهنگی بخشهای خصوصی و دولتی انجام دهیم. از این رو برای برگزار نمایشگاه «روایت باران» فراخوان اعلام کردیم که در تمام رسانهها و فضای مجازی و رسانههای مجازی منتشر و به اشتراک گذاشته شد. این فراخوان برای تمام هنرمندان کشور این فرصت را ایجاد میکند که بتوانند برای حضور در نمایشگاه اثر ارسال کنند.
قفل بسته زنگزده اعتبارات حکومت برای خرید آثار هنری را باز کنیم
علی اشرف صندوق آبادی یکی از اعضای شورای هنری و انتخاب نمایشگاه روایت باران نیز یادآور شد: وزارتخانهها و دستگاههای دولتی میتوانند بر اساس قانونی که مجلس جهت تخصیص اعتبار از برنامهریزی مالی عمرانی برای خرید آثار هنری الزام کرده، با نمایشگاه روایت باران و خرید آثار قرآنی همراه شوند. اگر بتوانیم قفل بسته زنگ زده اعتبارات حکومت برای خرید آثار هنری را باز کنیم به موفقیت بزرگی در عرصه دانش مالی هنرهای ایرانی-اسلامی دست خواهیم یافت و میتوانیم جهت رفع مشکلات مالی هنرمندان خوشنویس گامی هرچند کوچک برداریم. آثار ارسالی به نمایشگاه «روایت باران» توسط شورای هنری مورد بررسی قرار میگیرد و آثار انتخاب شده به نمایشگاه راه پیدا خواهد کرد.
سید حیدر موسوی همچنین پیشنهاد خرید آثار قرآنی و شکل گیری نگارخانه قرآن که با خط هنرمندان معاصر ایران را داد و گفت: بهتر است به سمت خرید اثر و حتا بوجود آمدن یک نگارخانه قرآنی برویم. حتی میتوان از اثار جوانان خرید کرد چراکه درحال حاضر جوانانی در عرصه خوشنویسی فعال هستند که با وجود آنکه در دهه دوم زندگی خود بسر مینام تجاری اما در حد نوابغ خوشنویسی کار میکنند. میتوان این آثار را جمع آوری و در یک فضای نگارخانهای به نمایش گذاشت و آن را تبدیل به مکانی کرد که سفرا و مهمانان خارجی برای دیدن آن بیایند.
خوشنویسی تبدیل به بخشی از دانش مالی خانواده شده
مهدی فلاح نیز با اشاره به آنکه این روزها خوشنویسی تبدیل به بخشی از دانش مالی خانوادههایی شده است که در این عرصه فعال هستند، گفت: حتی مجموعه داران نیز از آثار خوشنویسی استقبال میکنند و در صدد خرید این آثار بر میآیند. این امر نشان از اهمیت جایگاه خوشنویسی در جامعه کنونی دارد. آثار خوشنویسی قیمت گذاری میشود و به فروش میرسد. این امر میتواند به نمایشگاه روایت باران تسری داده شود.
امیراحمد فلسفی نیز بر لزوم توجه به چگونگی جمعبندی آثار و نمایش آن تاکید کرد و گفت: حفظ کیفیت و تنوع در نمایش آثار در نمایشگاه و البته ابعاد مالی آن بسیار مهم است. باید بتوان نمایشگاهی متفاوت از نمایشگاه قرآن که در ماه مبارک رمضان برگزار میشود را در معرض دید عموم گذاشت.
گزارش خبری در مورد نمایشگاه آیات قرآنی “روایت باران” و اعضای شورای هنری این نمایشگاه ارائه شد. نگارخانه ترانه باران برگزاری نمایشگاهی با محوریت خط و خوشنویسی آثار قرآنی به منظور توسعه و ترویج میراث و آثار خلاقانه ایرانی و اسلامی با هدف رشد و توسعه دانش مالی هنرهای ایرانی و اسلامی و حمایت از هنرمندان فعال این حوزه را اعلام کرد.
سیده محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران بر اهمیت پرداختن به موضوعات مرتبط با قرآن از نظر فرهنگی و مالی تأکید کرد و نیاز به فعالیت بیشتر در این زمینه را بیان کرد. وی همچنین به ارائه توجیهات برای خرید آثار هنری و اهمیت این موضوع اشاره کرد.
اعضای شورای هنری نمایشگاه نیز نکات مهمی را مطرح کردند؛ از جمله افتتاح یک نگارخانه قرآنی، خرید آثار قرآنی و تبدیل خوشنویسی به بخشی از دانش مالی خانوادههای فعال در این زمینه. از سوی دیگر، بر لزوم حفظ کیفیت و تنوع در نمایش آثار در نمایشگاه و تأکید بر ابعاد مالی آن نیز تاکید شد.
به طور کلی، اعضای شورای هنری و مدیر نگارخانه ترانه باران به اهمیت ترویج میراث و آثار خلاقانه ایرانی و اسلامی، همچنین تأکید بر فعالیتهای مالی در این زمینه و اهمیت حمایت از هنرمندان پرداختند.