شناسایی مشتقات جدید در تولیدی داروسازی برای ساخت و ساز داروهای با کمترین عوارض
0 نظر
مطالعات تئوری فعالیت بیولوژیکی بر روی ترکیبات ارگانوفسفر و اهمیت آنها در تولیدی داروسازی، از جمله موضوعاتی است که توسط دانشآموخته دکتری علم عناصر معدنی موسسه آموزش عالی تربیت مدرس، مهسا پویان، مورد بررسی قرار گرفته است. او با استفاده از روشهای تجزیه و تحلیل اتصالات مولکولی، نحوه جهتگیری ترکیبات سنتز شده درون سایت فعال ماکرومولکول هدف را مشخص کرده و مقادیر انرژی را قبل از انجام آزمایشات هزینهبر بیولوژیکی تعیین و تأیید کرده است. این تحقیقات به منظور کاهش هزینه و جلوگیری از اتلاف وقت در فعالیتهای بیولوژیکی انجام شده و نتیجه آن نشان داد که طراحی مهارکننده سلول سرطانی و بررسی عوامل مؤثر بر قدرت مهارکنندگی ترکیبات، از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش دیجیاتور به نقل از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانشبنیان ریاست جمهوری، مهسا پویان، دانشآموخته دکتری علم عناصر معدنی موسسه آموزش عالی تربیت مدرس که با راهنمایی زهرا شریعتینیا و حمایت بنیاد ملی علم ایران موفق به اجرای این طرح شده گفت: تجزیه و تحلیل اتصالات مولکولی، یکی از روشهای پرکابردی است که بهطور گسترده در طراحی دارو مورد استفاده قرار میگیرد. با کمک این روش میتوان نحوه جهتگیری ترکیبات سنتز شده درون سایت فعال ماکرومولکول هدف را مشخص کرد و مقادیر انرژی را قبل از انجام آزمایشات هزینهبر بیولوژیکی، تعیین و تأیید کرد.
وی ادامه داد: مطالعات تئوری فعالیت بیولوژیکی یکی از روشهای کارآمد در صرفهجویی هزینه و وقت است. به همین دلیل در این تحقیق بهمنظور کاهش هزینه و جلوگیری از اتلاف وقت در ابتدا فعالیت بیولوژیکی ترکیبات از لحاظ تئوری به طور کامل مورد شناسایی قرار گرفتند.
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: با توجه به اهمیت ترکیبات ارگانوفسفر و کاربرد گسترده آن در علوم درمانی، این دسته از ترکیبات نقش عمدهای را درتوسعه تولیدی داروسازی دارند و از آنها میتوان در درمان بیماری HIV و بیماری کووید ۱۹ استفاده کرد. به همین دلیل و با توجه به موارد گفته شده، طراحی مهارکننده سلول سرطانی و بررسی عوامل مؤثر بر قدرت مهارکنندگی ترکیبات از علتهای انجام این طرح بود.
پویان در پایان خاطر نشان کرد: برای تهیه مواد اولیه مشکلات زیادی وجود داشت. علاوه بر هزینه سنگین، مدت زمان زیادی طول کشید تا این مواد به دست ما برسد. پس از انجام طرح هم تأیید مقاله برای انتشار، زمان زیادی طول کشید اما خوشبختانه، با وجود همه این مشکلات، این طرح به نتیجه رسید.
طرح تحقیقاتی موفق به تجزیه و تحلیل اتصالات مولکولی شده است، که این روش در طراحی داروها استفاده میشود. این تحقیق در ابتدا فعالیت بیولوژیکی ترکیبات تئوری به طور کامل شناسایی شده و مورد بررسی قرار گرفته است. اهمیت ترکیبات ارگانوفسفر در تولیدی داروسازی و درمان بیماریهای مختلف مورد تأکید قرار گرفته و مطالعه بر روی مهارکنندگی سلولهای سرطانی و عوامل مؤثر بر آن، انجام شده است. این تحقیقات با وجود مشکلاتی مانند هزینه و زمان زیاد، در نهایت به نتایج مطلوبی منجر شده است.