شبکه برق ۱۵ هزار و ۵۶۰ روستا بهبود یافت

شبکه برق ۱۵ هزار و ۵۶۰ روستا بهسازی شد


به گزارش دیجیاتور، وزارت نیرو اعلام کرد که تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار سکنه دائم و روستاهای زیر شبکه و زیر ۱۰ خانوار دارای کد آبادی و مجوز از مراجع زمین و مسکن از محل عوارض برق و بدون هزینه از روستاییان برق‌رسانی می‌شود. همچنین طی حکومت سیزدهم، تعداد ۴۳۰ روستای جدید از نعمت برق برخوردار شده‌اند و تأمین برق عشایر از طریق سامانه‌های قابل حمل برق خورشیدی نیز از برنامه‌های برق روستایی است.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت نیرو، فرهاد شبیهی درباره آخرین اقدامات وزارت نیرو در راستای برق‌رسانی به روستاها گفت: وزارت نیرو تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار سکنه دائم و روستاهای زیر شبکه (هم‌جوار شبکه) و زیر ۱۰ خانوار دارای کد آبادی و دارای مجوز از مراجع زمین و مسکن را از محل عوارض برق و بدون دریافت هزینه از روستاییان برق‌رسانی می‌کند.
وی ادامه داد: در حکومت سیزدهم آمادگی برای برق‌رسانی به تمامی روستاهای فاقد برق واجد شرایط فراهم است و شرط لازم این است که مجوزهای مورد نیاز از سایر مراجع ذی‌صلاح و دستگاه‌های اجرایی خارج از وزارت نیرو از جمله مجوزهای منابع‌طبیعی، محیط‌زیست، بنیاد مسکن و … یا صدور کد آبادی یا افزایش سکنه در روستاهای کم خانوار اتفاق بیافتد تا شرایط برق‌رسانی مهیا شود. سپس توسط وزارت نیرو اقدام خواهد شد. بر این اساس در حال حاضر تمامی درخواست‌های ارائه شده و مجاز در دست اقدام است.
مجری طرح برق‌رسانی روستایی شرکت توانیر در پاسخ به این سوال که در حکومت سیزدهم میزان افزایش تأمین برق روستایی چقدر بود، گفت: طی حکومت سیزدهم، در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۹۰ روستا، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۵۷ روستا و در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ تعداد ۸۳ روستا (در مجموع تعداد ۴۳۰ روستای جدید) از نعمت برق برخوردار شده‌اند.
وی افزود: تعداد روستاهای برق‌دار شده تا دهه فجر سال ۱۴۰۲ در مجموع ۵۸ هزار و ۷۶۹ روستا بوده که ۸۳ روستا از این تعداد در سال جاری برق‌دار شده است.
شبیهی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با توجه به فرسودگی شبکه‌های برق در روستاها و فرمایش مقام معظم رهبری برای توجه به فرسودگی تأسیسات، هر ساله بیش از ۸۵ درصد اعتبارات برق روستایی به بهسازی شبکه برق روستاها اختصاص می‌یابد به طوری که در سه سال گذشته شبکه برق تعداد ۱۵ هزار و ۵۶۱ روستا بهسازی شده و در قالب آن ضمن رفع فرسودگی‌های تأسیسات برق در روستاها، پایه‌های برق از معابر جابه‌جا شده، روشنایی جدید در معابر روستاها نصب و ولتاژ شبکه‌های برق روستایی تقویت شده است.
وی ادامه داد: ضمناً شبکه برق برای تأمین برق مشترکان جدید در روستاها توسعه یافته است. هدف‌گذاری بهسازی شبکه‌های برق روستایی در پایان حکومت سیزدهم برای بهسازی ۷۰ درصد از روستاهای فرسوده است.
شبیهی افزود: یکی از برنامه‌ها برای تأمین برق پایدار و مطمئن و رفع افت ولتاژ در شبکه توزیع برق روستاها، توسعه و تقویت شبکه برق بالادستی در سطح فوق توزیع و انتقال برق است که هر ساله اعتباراتی به شرکت‌های برق منطقه‌ای به این منظور اختصاص پیدا می‌کند.
مجری طرح برق‌رسانی روستایی شرکت توانیر در پایان گفت: تأمین برق عشایر از طریق سامانه‌های قابل حمل برق خورشیدی از دیگر برنامه‌های برق روستایی است، به طوری که از ۲۱ هزار خانوار عشایری که تأمین برق شده‌اند، برای تعداد ۱۸ هزار خانوار عشایر در این حکومت اقدام شده است و هر ساله تأمین برق ۱۰ هزار خانوار در برنامه قرار دارد.


برق‌رسانی به روستاهای بالای ۱۰ خانوار سکنه دائم و روستاهای زیر شبکه و زیر ۱۰ خانوار دارای کد آبادی و دارای مجوز از مراجع زمین و مسکن از محل عوارض برق و بدون دریافت هزینه از روستاییان انجام می‌شود. مهیا شدن شرایط برق‌رسانی برای تمامی روستاهای فاقد برق واجد شرایط است. تعداد ۴۳۰ روستای جدید از نعمت برق برخوردار شده‌اند. ۸۳ روستا از تعداد ۵۸ هزار و ۷۶۹ روستا در سال جاری برق‌دار شده‌اند. بیش از ۸۵ درصد اعتبارات برق روستایی به بهسازی شبکه برق روستاها اختصاص می‌یابد. هدف‌گذاری بهسازی ۷۰ درصد از روستاهای فرسوده برای بهسازی در پایان حکومت سیزدهم است. تأمین برق عشایر از طریق سامانه‌های قابل حمل برق خورشیدی از دیگر برنامه‌های برق روستایی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *