اثر سینمایی “مجنون” به کارگردانی بهروز افخمی برنده‌ی جایزه بهترین اثر سینمایی جشنوارهٔ سیمرغ شد.

سیمرغ کارگردانی بر دوش بهروز افخمی/ «مجنون» بهترین فیلم جشنواره


اخبار مهم چهل و دومین جشنواره بین‌المللی اثر سینمایی فجر روز یکشنبه ۲۲ بهمن به پایان رسید. در مراسم اختتامیه با اجرای محمدرضا شهیدی‌فر و حضور محمدمهدی اسماعیلی و محمد خزاعی از سازمان سینمایی آغاز شد. در این جشنواره ۳۳ اثر سینمایی ایرانی نمایش داده شدند و برخلاف سال گذشته، این بار به مناسبت سالگرد تحول سیاسی، آغاز این جشنواره همراه با نمایش تیزری از اثر سینمایی‌های مطرح مطالعات تاریخی سینمای تحول اساسی و کلیپ‌های مربوط به صحنه‌های مختلف سینمای ایران بود. نهایتاً، در ابتدای مراسم اختتامیه، برگزیدگان بخش بین‌الملل جشنواره معرفی شدند و جایزه آرمان از سوی سازماندهی شهری تهران به اثر سینمایی «باغ کیانوش» اهدا شد.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، روز یکشنبه ۲۲ بهمن چهل و دومین جشنواره بین‌المللی اثر سینمایی فجر به ایستگاه پایانی رسید تا این دوره هم با فراز و فرودهای خود و معرفی برگزیدگان به اتمام برسد.

با حدود ۳۰ دقیقه تأخیر مراسم اختتامیه با اجرای محمدرضا شهیدی‌فر و با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر میراث و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، احمد نجفی، هوشنگ توکلی، زینب سلیمانی و جمعی از هنرمندان و مدیران فرهنگی و هنری در سالن اصلی مرکز همایش‌های برج میلاد آغاز شد.

در ابتدای مراسم تیزری انیمیشنی از چندین اثر سینمایی مطرح مطالعات تاریخی سینمای تحول سیاسی نظیر «هامون»، «از کرخه تا راین»، «خانه دوست کجاست» و چندین اثر سینمایی دیگر پخش شد.

سپس کلیپی حاوی تصاویری آرشیوی از بهمن سال ۵۷ با نریشن ابوالحسن تهامی به نمایش درآمد.

امینی: یاد قهرمانان ملی زنده شد

در ادامه مجتبی امینی دبیر چهل و دومین جشنواره بین‌المللی اثر سینمایی فجر به ایراد سخنانی پرداخت و گفت: به پایان ۱۱ روز خاطره‌انگیز و پرشور رسیدیم. در بخش ملی در رقابتی نفس‌گیر ۳۳ اثر سینمایی نمایش داده شد. در بخش نگاه نو که از جذاب‌ترین بخش‌های هر دوره است، آثاری به صحنه رفت که نویددهنده حضور هنرمندانی مستعد در سینمای ایران است.

وی تاکید کرد: خوشحالم جشنواره چهل و دوم یاد قهرمانان ملی ایران، شهید احمد کاظمی، شهید شیرودی و شهید زین‌الدین را از خود به یادگار گذاشت. استقبال بی‌نظیر مردم این چشم‌انداز را پررنگ کرد که اکران سال پیش‌رو گرم و پرمخاطب باشد.

امینی اظهار کرد: خاطرات باشکوه این دوره تجربه‌ای گرانقدر برای ما و سینمای ایران است.

سپس برگزیدگان بخش بین‌الملل جشنواره چهل و دوم به شرح ذیل معرفی شدند:

بخش بین‌الادیان

اهدای دیپلم افتخار به «تابستان همان سال» محمود کلاری

اهدای سیمرغ بلورین به «شور عاشقی» داریوش یاری

در این بخش تصاویری از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت هنرمندان جهان از مردم مظلوم فلسطین پخش شد.

بخش مقاومت

اهدای دیپلم افتخار به «پرواز ۱۷۵» محمدحسین حقیقت

اهدای سیمرغ بلورین به «قلب رقه» خیرالله تقیانی‌پور

بخش جلوه‌گاه شرق

اهدای سیمرغ بلورین به تاسنیا جمیل بازیگر اثر سینمایی «فاطیما» از بنگلادش

اهدای سیمرغ بهترین فیلمنامه به نسیم باستانی برای اثر سینمایی «ظاهر» از ایران

اهدای سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به محمد عسگری برای اثر سینمایی «آسمان غرب» از ایران

اهدای سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران به آسخات کوچینچیر کوف برای «باورینا سالو»

اهدای سیمرغ بهترین اثر سینمایی به ذوالجار گل پوروداش برای «رؤیای خواب زمستانی»

بخش سینمای سعادت

اهدای سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری به آنجلوس رالیس برای «آفرین در عصر سیلاب»

اهدای سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به آلیاندرو باردانی برای «بهترین قرن زندگی من» از ایتالیا

اهدای سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به آلخاندرو روخای و خوآن واسکویز برای «در بدو ورود» از اسپانیا

اهدای سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران به محمود کلاری برای «تابستان همان سال» از ایران

اهدای سیمرغ بلورین بهترین اثر سینمایی به استفان کوماندراف برای «درس‌های بلاگا» از بلغارستان و آلمان

خزاعی: از دوقطبی سازی جلوگیری کنیم

محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در این بخش از مراسم روی صحنه حضور پیدا کرد و گفت: سال گذشته لحظات تلخ و شیرینی برای سینمای ایران نظیر درگذشت چهره‌های هنر هفتم و خاطرات تلخ معیشت و امنیت شغلی سینماگران رقم خورد. امیدوارم امسال برنامه‌ریزی مالی‌های هنر هفتم را ارتقا دهیم و بحث معیشت را بهبود بخشیم.

وی یادآور شد: اغتشاشات سال گذشته سینمای ایران را رو به تعطیلی برد ولی امسال مردم با هنر هفتم آشتی کردند و سال پرشوری برای سینمای ایران رقم خورد و من از مردم به عنوان حامیان هنر هفتم قدردانی می‌کنم.

خزاعی تاکید کرد: من در ابتدا باید به فکر معیشت سینماگران باشم. بحث توسعه سینمای ایران نیز در دستور کار بود و قول داده‌ایم تعداد سالن‌های هنر هفتم را در سال جاری به هزار سالن برسانیم.

وی یادآور شد: بالغ بر ۴ هزار و ۳۰۰ اثر سینمایی در سراسر ایران ساخت و ساز شد. سیاه‌نمایی و ناامیدی از سینمای ایران رخت بست. این به معنای نقد نکردن نیست، ما به اثر سینمایی معترض و منتقدانه هم نیاز داریم. امیدوارم شاهد سینمای اجتماعی درخشان در سال آینده باشیم که به عرف و ارزش‌های خانواده توجه می‌کنند.

وی با اشاره به شعار «آگاهی، مطالعات ارزش‌ها و امید» برای سینمای ایران در سال جاری، افزود: شعار «همدلی، همگرایی و اعتلا» را برای سال آینده اعلام می‌کنم. باید از دوقطبی‌سازی جلوگیری کنیم.

خزاعی: کیارستمی و مهرجویی هم با حمایت نهادها اثر سینمایی ساختند

رئیس سازمان سینمایی تصریح کرد: سینمای ایران هم نیازمند فعالیت بخش خصوصی و هم حمایت بخش دولتی است. نهادهای مختلف از قدیم هم حامی هنر هفتم بودند و هنرمندانی چون کیارستمی و مهرجویی نیز با حمایت نهادها اثر سینمایی ساختند. اگر این حمایت‌ها نبود ۲۵ اثر سینمایی و بیش از ۶ هزار فرصت شغلی در جشنواره اثر سینمایی فجر ایجاد نمی‌شد. همدل باشیم برای اعتلای هنر هفتم، تقویت خانواده و پیشرفت‌های کشور و امید به آینده.

خزاعی متذکر شد: سابقه نداشته که در مطالعات تاریخی این چنین کودکان و خردسالان را به شهادت برسانند. از این رو سینمای ایران و کشورهای شرکت‌کننده در جشنواره باید برای مقاومت مردم فلسطین اثر سینمایی بسازند.

سپس محمد معتمدی خواننده شناخته‌شده هنر صوتی ایران به اجرای ۲ قطعه موسیقیایی با پرفورمنس و شکل اجرایی متفاوت، پرداخت.

سپس کلیپی از هنرمندان درگذشته سینمای ایران در یک سال گذشته از جمله پروانه معصومی، فریماه فرجامی، آتیلا پسیانی، بیتا فرهی، امین تارخ، داریوش مهرجویی، مرتضی پورصمدی، ایرج تقی‌پور و کیومرث پوراحمد پخش شد.

در این بخش اهدای جوایز بخش ملی جشنواره اثر سینمایی فجر چهل و دوم آغاز شد.

بهترین اثر سینمایی از نگاه ملی

در ابتدا بهترین اثر سینمایی از نگاه ملی «جایزه ویژه شهید سردار قاسم سلیمانی»، با حضور وزیر ارشاد، رئیس سازمان سینمایی، دبیر جشنواره چهل و دوم و زینب سلیمانی معرفی شد و سیمرغ زرین بهترین اثر سینمایی از نگاه ملی به «آسمان غرب» اهدا شد.

همچنین دیپلم افتخار جایزه هنری گوهرشاد نیز به انسیه شاه‌حسینی برای «دست ناپیدا» و سیمرغ بلورین این جایزه نیز به حبیب‌اله والی‌نژاد برای اثر سینمایی «احمد» اهدا شد.

ا سماعیلی: ۳۳ اثر سینمایی بخشی از مطالعات تاریخی ایران با عظمت و با شکوه را به تصویر کشیدند

در این بخش محمدمهدی اسماعیلی وزیر میراث و ارشاد اسلامی پشت تریبون رفت و گفت: تحول اساسی بزرگ ما اساساً تحول اساسی فرهنگی است و قله رویدادهای فرهنگی و هنری ما به نام «فجر» نامیده می‌شود.

وی یادآور شد: خانواده میراث و آثار خلاقانه پر رونق‌ترین دوره تاریخی خود را از ابتدای سال تا امروز ۲۲ بهمن، سپری کرد. امروز در نقطه طلایی رویدادهای سینمایی، رویداد اثر سینمایی فجر تحول سیاسی را شاهد هستیم. امروز جشن میراث و آثار خلاقانه در کشور ما است.

وزیر ارشاد تاکید کرد: جشنواره چهل و دوم بیش از جشنواره‌های قبلی به آرمان‌های مردم ایران نزدیک بوده است. امسال جشنواره با کمیت و کیفیت باشکوه در سراسر ایران برگزار شد. ۳۳ اثر سینمایی بخشی از مطالعات تاریخی ایران با عظمت و با شکوه را به تصویر کشیدند.

اسماعیلی با اشاره به ساخت بزرگترین مجموعه فرهنگی و هنری برای خانه جشنواره‌های فجر تحول سیاسی، افزود: امیدوارم قبل از جشن پنجاهم فجر تحول سیاسی، این مجموعه را تحویل اهالی میراث و آثار خلاقانه بدهیم.

بعد از این سخنان کلیپی از صحنه‌هایی از اثر سینمایی‌های مختلف سینمای ایران با گزیده‌ای از دیالوگ‌های برخی از این اثر سینمایی‌ها پخش شد.

در این بخش از مراسم اختتامیه، برگزیدگان مسابقه سینمای ایران (نگاه نو) و سودای سیمرغ چهل و دومین جشنواره بین‌المللی اثر سینمایی فجر به شرح زیر معرفی شدند:

بخش نگاه نو

اهدای سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران به قربانعلی طاهرفر برای «آپاراتچی»

اهدای سیمرغ بلورین بهترین کارگردان اثر سینمایی اول به جواد عزتی

اهدای سیمرغ بلورین بهترین اثر سینمایی اول سینمایی به عطا پناهی برای «پرویزخان»

اهدای سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری به رضا کشاورز برای «باغ کیانوش»

بخش سودای سیمرغ

بهترین جلوه‌های بصری: اهدای سیمرغ بلورین به محمد برادران برای «احمد»

بهترین جلوه‌های ویژه میدانی: اهدای سیمرغ بلورین به حمید رسولیان برای «دست ناپیدا»

بهترین چهره‌پردازی: اهدای سیمرغ بلورین به مرتضی کهزادی برای «احمد»

بهترین طراحی صحنه: اهدای سیمرغ بلورین به کامیاب امین‌عشایری برای «تابستان همان سال»

بهترین طراحی لباس: اهدای سیمرغ بلورین به مهرنوش بیانی برای «تابستان همان سال»

بهترین صدابرداری: اهدای سیمرغ بلورین به امیر عاشق‌حسینی برای «قلب رقه»

بهترین صداگذاری: اهدای سیمرغ بلورین به بهمن اردلان برای «آسمان غرب»

بهترین هنر صوتی متن: اهدای سیمرغ بلورین به مجید انتظامی برای «مجنون»

بهترین تدوین: اهدای سیمرغ بلورین به حسن حسندوست برای «پرویزخان»

بهترین فیلمبرداری: اهدای سیمرغ بلورین به کوهیار کلاری برای «تابستان همان سال»

دیپلم افتخار بهترین پویانمایی: اهدا به محمدمهدی مشهوری برای «ببعی قهرمان»

بهترین فیلمنامه: اهدای دیپلم افتخار به علی ثقفی برای «پرویزخان»

بهترین نقش مکمل مرد: اهدای سیمرغ بلورین به بهزاد خلج برای «مجنون»

بهترین نقش مکمل زن: اهدای دیپلم افتخار به مهرو نونهالی برای «تابستان همان سال»، اهدای سیمرغ بلورین به شبنم قربانی برای «مجنون»

بهترین بازیگر مرد: اهدای سیمرغ بلورین به ارسطو خوش‌رزم برای «صبح اعدام»

بهترین بازیگر زن: اهدای دیپلم افتخار به ساره رشیدی برای «احمد»، اهدای سیمرغ بلورین به مارال بنی‌آدم برای «پروین»

بهترین کارگردان: اهدای سیمرغ بلورین به بهروز افخمی برای «صبح اعدام»

بهترین اثر سینمایی: اهدای سیمرغ بلورین به عباس نادران برای «مجنون»

در پایان این مراسم نیز جایزه آرمان از سوی سازماندهی شهری تهران به اثر سینمایی «باغ کیانوش» اهدا شد.


جشنواره بین‌المللی اثر سینمایی فجر به اتمام رسید. مراسم اختتامیه با حضور مقامات دولتی و هنرمندان آغاز شد. مجتبی امینی خاطرات باشکوه این دوره را تجربه‌ای گرانقدر برای ما و سینمای ایران خواند. برگزیدگان بخش‌های مختلف همچون بین‌المللی، مقاومت، جلوه‌گاه شرق و سعادت معرفی شدند. خزاعی از دوقطبی‌سازی جلوگیری کردن و امید به آینده را برای هنر هفتم اعلام کرد. وزیر میراث و ارشاد اسلامی بیش از جشنواره‌های قبلی به آرمان‌های مردم ایران نزدیک بوده است خانواده میراث و آثار خلاقانه این دوره را گذراند. برگزیدگان مسابقه سینمای ایران (نگاه نو) و سودای سیمرغ چهل و دومین جشنواره بین‌المللی اثر سینمایی فجر به شرح معرفی شدند و جوایز به عنوان بهترین بازیگران و اثر سینمایی‌ها اهدا شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *