سیستم سازی ثبت سفارش از رانت، تبعیض و فساد جلوگیری میکند.
0 نظر
انجمن واردکنندگان برنج ایران با صدور بیانیهای در خصوص سیستمی سازی ثبت سفارش برنج واکنش نشان داد. این انجمن به عنوان تنها انجمن رسمی مورد تأیید اتاق بازرگانی ایران در حوزه برنج است و همکاری لازم را با وزارت جهاد زراعت و دستگاههای مرتبط انجام داده است. سیستمی سازی ثبت سفارش برنج را گامی مهم در جلوگیری از بروز رانت و فساد در بازرگانی بینالملل برنج میداند و همچنان از آن حمایت میکند. انجمن واردکنندگان برنج همچنین خواستار اجرای مفاد تفاهمنامه منعقده با وزارت جهاد زراعت است. در نهایت، اعضای انجمن نیز با محاسبه میانگین سهم بازار شرکتها از گذشته، موافق نیستند و رفع نواقص سیستمی سازی بدون توجه به نظرات اکثریت فعالان صنفی حوزه بازرگانی بینالملل برنج ممکن نخواهد بود.
به گزارش دیجیاتور، انجمن واردکنندگان برنج ایران به عنوان تنها انجمن رسمی مورد تأیید اتاق بازرگانی ایران در حوزه برنج با صدور بیانیهای به موضوعات مطرح شده در خصوص سیستمی سازی ثبت سفارش برنج واکنش نشان داد.
متن بیانیه صادر شده از سوی انجمن واردکنندگان برنج ایران به این شرح است؛
بسمه تعالی
ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن ولادت حضرت زهرا (س) و روز مادر پیرو مطرح شدن برخی موضوعات غیر کارشناسی از جانب محافل غیر رسمی در خصوص پروسه سیستمی سازی ثبت سفارش و بازرگانی بینالملل برنج لازم است مواضع رسمی انجمن واردکنندگان در این زمینه تبیین شود.
انجمن واردکنندگان برنج ایران به عنوان تنها انجمن رسمی مورد تأیید اتاق بازرگانی ایران در حوزه برنج با تعامل وزارت جهاد زراعت از ابتدای پروسه سیستمی سازی ثبت سفارش با برگزاری نشستهای متعدد از بانیان و حامیان این موضوع بوده و در این زمینه همکاری لازم را با وزارت متبوع و دستگاههای مرتبط داشته است، چرا که سیستمی سازی را گامی مهم و اثرگذار در مسیر جلوگیری از بروز رانت، تبعیض و فساد در بازرگانی بینالملل برنج دانسته و همچنان با جدیت از آن حمایت میکند.
بر همین اساس در خردادماه سال جاری همایش آموزشی شناسه کالا، بازرگانی داخلی و سیستمی سازی سامانه ثبت سفارش، توسط انجمن واردکنندگان برنج ایران و با همکاری وزارت جهاد زراعت، وزارت تولیدی، استخراج معدنی و بازرگانی و سازمان غذا و دارو با حضور اکثر شرکتهای عضو انجمن در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
اخیراً یک تشکل تازه تأسیس غیر مرتبط با حوزه بازرگانی اظهارات و ادعاهای نادرستی در خصوص مواضع و نقش انجمن واردکنندگان در این موضوع مطرح کرده که قابل پیگیری در محاکم قضائی به نظر میرسد، با این وجود ذکر این نکته الزامی است که انجمن واردکنندگان در جایگاه صنفی تخصصی خود و در نقش ارائه مشاوره راهگشا و مؤثر در روند اجرای سیستمی سازی و اختصاص سهمیه ثبت سفارش، خواستار اجرای مفاد تفاهمنامه بهمن ماه سال ١٤٠١ منعقد شده با مسئولان وزارت جهاد زراعت است.
طبق بند ٩ این تفاهمنامه مقرر شد تعیین سهمیه شرکتهای واردکننده بر اساس سهم بازار دو سال گذشته که مرتبط با سالهای ١٤٠٠ و ١٤٠١ و در زمان استفاده از ارز نیمایی بوده صورت پذیرد چرا که متأسفانه در زمان حکومت گذشته با تخصیص ارز ٤٢٠٠ تومانی شاهد مشکلات متعدد و اختصاص سهمیههای رانتی و غیر اصولی در حوزه بازرگانی بینالملل کالاهای مختلف بودیم و این مسئله همواره مورد اعتراض شرکتهای واردکننده قرار داشته است.
به همین دلیل اکثریت اعضای انجمن واردکنندگان برنج نیز با محاسبه میانگین ۵ سال گذشته سهم بازار شرکتها به دلیل اتفاقاتی که در گذشته شاهد بودیم موافق نیستند.
این در حالی است که طبق آمار رسمی گمرکات ایران در سال ١٤٠١ بیش از ٧٠ درصد بازرگانی بینالملل بخش خصوصی در حوزه برنج توسط اعضای انجمن واردکنندگان انجام شده و آسیب شناسی همچنین رفع نواقص سیستمی سازی بدون توجه به نظرات و دیدگاههای اکثریت فعالان صنفی حوزه بازرگانی بینالملل برنج مقدور نخواهد بود.
در پایان ذکر این نکته لازم است که انجمن واردکنندگان برنج ایران از بدو تأسیس در سال ١٣٩٢ همواره خود را ملزم به اجرا و تبعیت از قوانین، ضوابط و مقررات دانسته و فقط در مسیر تأمین امنیت غذایی و تنظیم بازار برنج کشور در تعامل با وزارت جهاد زراعت و سایر دستگاههای مسئول گام بر میدارد.
انجمن واردکنندگان برنج ایران از سیستمی سازی ثبت سفارش برنج حمایت میکند و با توجه به اهمیت سیستمی سازی، در این زمینه همکاری لازم را با وزارت جهاد زراعت و دستگاههای مرتبط داشته است. انجمن واردکنندگان به خواستار اجرای مفاد تفاهمنامه با مسئولان وزارت جهاد زراعت است و اعضای انجمن با محاسبه میانگین ۵ سال گذشته سهم بازار شرکتها را تعیین نمیکنند. آمار نشان میدهد که بیش از ٧٠ درصد بازرگانی بینالملل بخش خصوصی برنج به توسط اعضای انجمن واردکنندگان انجام شده است و انجمن از بدو تأسیس همواره خود را ملزم به اجرا و تبعیت از قوانین، ضوابط و مقررات دانسته است.