عدم رعایت سازمان غذا و دارو از دستورالعمل توزیع آنلاین دارو
0 نظر
متن فوق درباره تاخیر در تدوین و ابلاغ دستورالعمل برای فعالیت سکوهای اینترنتی توزیع دارو است. طبق مصوبه جلسه ۷۷ هیئت مقرراتزدایی، مجاز بودن فعالیت این سکوها بدون نیاز به مجوز جدید تأیید شده است و مهلت چهار ماهه ای برای تدوین و ابلاغ دستورالعمل تعیین شده است. با این حال، تا کنون هیچ دستورالعملی تدوین و ابلاغ نشده و اظهارات مختلف مسئولان سازمان غذا و دارو و خواندن غیرقانونی توزیع اینترنتی دارو توسط برخی افراد، انجمن صنفی داروسازان را به تجمع اعتراضی در مخالفت با مقررات دعوت کرده است. همچنین، این انجمن نامههایی نیز به مسئولان ارسال کرده و دلایلی مانند عدم زیرساختهای لازم و نگرانی درباره اطلاعات کاربران را برای مخالفت با توزیع اینترنتی دارو مطرح کرده است. انجمن داروسازان در طرحهای مشابه نیز مانند نسخهنویسی الکترونیکی تلاش کرده است تا مباحث انحرافی و زیر سوال بردن اصل موضوع را جلوه دهد.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، پس از پایان مهلت دوماهه سازمان غذا و دارو طبق تبصره ۲ ماده ۸ تصویبنامه مورخ ۲۲/۰۳/۱۴۰۱ هیئت وزیران در مرداد سال گذشته، بعد از مکاتبات و پیگیریهای متعدد بالاخره معاونت حقوقی ریاست جمهوری با ورود به موضوع و برگزاری جلسه در مطالعات تاریخی ۲۷/۰۳/۱۴۰۲ مهلت دو هفتهای برای انجام این تکلیف قانونی تعیین کرد، اما این بار نیز با تخلف از مهلت مقرر، هیچ دستورالعملی تدوین و ابلاغ نشد.
مجدد با پیگیری موضوع توسط هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار و برگزاری جلسات کمیته تخصصی، نهایتاً در جلسه اصلی هیئت در مطالعات تاریخی ۲۳/۰۵/۱۴۰۲ مجاز بودن فعالیت سکوهای اینترنتی توزیع دارو بدون نیاز به مجوز جدید مورد تأکید قرار گرفت و طبق پیشنهاد سازمان غذا و دارو مهلت مجدد چهارماهه برای تدوین و ابلاغ دستورالعمل تعیین شد که مصوبه جلسه ۷۷ هیئت مقرراتزدایی در مطالعات تاریخی ۱۲/۰۶/۱۴۰۲ توسط وزیر امور مالی و دارایی ابلاغ شده است.
اکنون با وجود پیگیریهای مختلف از جمله نامه رئیس کمیسیون اصل ۹۰ پارلمان به وزیر بهداشت و انتقاد جدی از تأخیر صورت گرفته و تهدید به شکایت علیه آن وزارتخانه و تشکیل جلسه بدین منظور، با پایان مهلت قانونی چهارماهه نه تنها دستورالعملی تدوین و ابلاغ نشده است، بلکه اظهارات ضد و نقیض مسئولان سازمان غذا و دارو و غیرقانونی خواندن توزیع اینترنتی دارو برخلاف مصوبات قانونی، موجب سو استفاده برخی ذینفعان شده و موجب شد انجمن صنفی داروسازان طی اطلاعیه رسمی روی سایت خود و ارسال پیام به داروخانههای سراسر کشور، فراخوان تجمع اعتراضآمیز در روز ۶ دی مقابل سازمان سلامت، درمان و آموزش علوم درمانی در مخالفت با اصل تکلیف قانونی را کند.
همچنین انجمن مذکور نامههایی نیز در مخالفت با توزیع اینترنتی دارو به رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و رؤسای سران سه قوه ارسال کرده و در آن دلایلی مانند نبود زیرساختهای لازم و نگرانی بابت اطلاعات کاربران در سکوهای اینترنتی را مطرح کرده است.
گفتنی است، بررسی سابقه انجمن داروسازان نشان میدهد که به صورت مشابه در بیشتر طرحهای حکومت از جمله نسخهنویسی الکترونیکی، دارویار و … که همگی در جهت فاصله گرفتن از نظام سنتی و شفافسازی با استفاده از فناوریهای نوین و تسهیل امور برای مردم بوده، به صورت مشابه با ایجاد جریان مخالفت، فراخوان تجمع و مکاتبه با سران کشور، سعی در طرح مباحث انحرافی و زیر سوال بردن اصل موضوع را داشته است. جالب اینکه در طرح نسخهنویسی الکترونیکی که تکلیف قانونی مجلس برای حکومت بود و مزایای متعدد از جمله حذف دفترچه فیزیکی، جلوگیری از بروز اشتباه، جلوگیری از سو استفاده و صرفهجویی در وقت و هزینه را برای مردم و کشور به همراه داشت، همین انجمن از طریق مکاتبات متعدد با سران قوا و طرح نگرانیهای تخصصی، سعی در منحرف کردن موضوع داشت که خوشبختانه با مخالفت صریح مقام عالی رتبه و دستور به وزیر بهداشت برای همکاری با وزارت مخابرات در اجرای آن طرح مرتفع شد.
اخیراً درباره تنظیمات مربوط به توزیع داروها از طریق سکوهای اینترنتی و بررسی تاخیر در تدوین و ابلاغ دستورالعمل مربوطه، اظهارات متناقضی و همچنین بروز مخالفتها و تهدید به شکایت علیه سازمان سلامت انجام شده است. بررسی سابقه انجمن داروسازان نشان میدهد که این انجمن در طرحهای مشابهی مانند نسخه نویسی الکترونیکی، دارویار و … که هدف آنها اصلاح و سادهسازی فرایند توزیع داروها بوده، تلاش کرده است تا با برپائی تجمعات اعتراضی و مکاتبه با مسئولان کشور، موضوع را منحرف کند و بحثهای انحرافی ایجاد کند. همچنین در طرح نسخهنویسی الکترونیکی، انجمن داروسازان با ارسال نامههایی و اظهار نگرانیهای خود، تلاش کرده است تا موضوع را منحرف کند که با مخالفت مقام عالی رتبه و دستور به همکاری با وزارت مخابرات، این تلاش مسدود شده است.