رشد 20 درصدی اشتغال در شرکت‌های دانش بنیان در سال 1402

رشد ۲۰ درصدی اشتغال در شرکت‌های دانش بنیان در ۱۴۰۲


در سال ۱۴۰۲، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به تائید معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان رسیده و رشد حدود ۱۷ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است. این شرکت‌ها با ایجاد زیرساخت‌های لازم، منجر به اشتغال برای بیش از ۳۹۰ هزار نفر شده‌اند. همچنین، تصویب ۱۴۰۱ پروژه اعتبار مالیاتی به مبلغ حدود ۳۵۰۰ میلیارد تومان و افزایش فروش شرکت‌های دانش‌بنیان به حدود ۵۲۰ هزار میلیارد تومان نشان از رشد این تولیدی در سال ۱۴۰۲ دارد.

دکتر رضا اسدی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور، در پاسخ به میزان رشد شرکت های دانش بنیان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته گفت: در حال حاضر تعداد ۹۶۹۴ شرکت دانش‌بنیان به تائید معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان رسیده است که از این تعداد ۸۲۳ شرکت فناور، ۲۲۷۱ شرکت نوآور و ۶۶۰۰ شرکت به‌صورت نوپا تائید شده‌اند. بر این اساس تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۱۷ درصد رشد داشته است.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان درباره وضعیت میزان اشتغال در شرکت‌های دانش بنیان نیز توضیح داد و گفت: همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان با ایجاد زیرساخت لازم به‌منظور بهره‌برداری از توانمندی‌های فنی و تخصصی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی توانسته‌اند در سال ۱۴۰۲ ضمن تحقق رشد ۲۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱، امکان اشتغال برای بیش از ۳۹۰ هزار نفر را فراهم آورند.

اسدی فر در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در سال ۱۴۰۲ چه تعداد شرکت مشمول معافیت‌های مالیاتی شدند و میزان اعتبار مالیاتی چقدر بوده است، خاطرنشان کرد: مقررات حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۳۸۹ و مقررات جهش ساخت و ساز دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱ در پارلمان تصویب شدند. با استفاده از ظرفیت‌های این دو مقررات مهم و همچنین همکاری دستگاه‌های اجرایی کشور و پیگیری‌های معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان رئیس‌جمهور حمایت‌های مختلفی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته شده که این حمایت‌ها عمدتاً ناظر به کاهش هزینه‌های شرکت‌ها، حفظ و تقویت نیروی انسانی متخصص، افزایش فروش خارجی و توانمندسازی شرکت‌ها بوده است. از جمله این حمایت‌ها می‌توان به معافیت مالیاتی و اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه اشاره کرد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه شرکت ها در پایان هر سال اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی میدهند، فرآیند ثبت و بررسی درخواست های معافیت مالیاتی سال ۱۴۰۲ از ۱۵ اسفند سال جاری آغاز شده است. بر همین اساس در شهریور ۱۴۰۲ مصادیق معاف از وجوه دولتی شرکت دانش بنیان برای سال مالی ۱۴۰۱ به سازمان امور مالیاتی ارائه شد.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان از تصویب ۱۴۰۱ پروژه اعتبار مالیاتی به مبلغ حدود ۳۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

اسدی فر همچنین درباره میزان فروش شرکت‌های دانش بنیان در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال های گذشته گفت: یکی از برنامه‌های اصلی معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان در دوره چهارم خود که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده است، افزایش سهم دانش مالی دانش‌بنیان از GDP کل کشور است. اگر نگاهی به آمار فروش شرکت‌های دانش‌بنیان بیندازیم، میزان فروش این شرکت‌ها از ۲۱۵ هزار میلیارد تومان در سال مالی ۱۳۹۹ به حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ و ۵۲۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسیده‌ است که نشان از رشد درآمد شرکت‌های دانش بنیان می‌دهد.

این مقام مسول معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری اعلام کرد که سهم فروش شرکت های دانش بنیان از GDP در سال ۱۴۰۲ حدود ۲.۹ درصد برآورد شده است.


رشد شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۷ درصد افزایش یافته است. این شرکت‌ها موفق به ایجاد اشتغال برای بیش از ۳۹۰ هزار نفر شده‌اند. در سال ۱۴۰۱، ۱۴۰۱ پروژه اعتبار مالیاتی به مبلغ حدود ۳۵۰۰ میلیارد تومان تصویب شده است. میزان فروش شرکت‌های دانش‌بنیان از ۲۱۵ هزار میلیارد تومان در سال مالی ۱۳۹۹ به ۵۲۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است. سهم فروش شرکت‌های دانش‌بنیان از GDP در سال ۱۴۰۲ حدود ۲.۹ درصد بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *