توافق ایران و ترکیه برای ایجاد خط جدید انتقال گاز

توافق ایران و ترکیه برای احداث خط جدید انتقال گاز


در مسافرت رییس جمهور ایران و همراهی وزیر راه و شهرسازی به ترکیه، هشتمین شورای عالی همکاری‌های مالی بین دو کشور برگزار شد. در این جلسه، مسائل مربوط به غزه و حمایت از مردم آن منطقه در برابر رژیم ستمگر و ظالم پیش آمد. همچنین در حوزه ترانزیت، توسعه شبکه ریلی منطقه چشمه ثریا به مرند و اتمام عملیات عمرانی در مرز بازرگان مورد بحث و توافق قرار گرفت. در حوزه انرژی نیز توافق بر سر تمدید قرارداد پیشین ایران و ترکیه و احداث خط جدید انتقال گاز صورت گرفت. همچنین در حوزه علم و فناوری، توسعه پارک‌های علم و فناوری در دو کشور و سرمایه گذاری در میادین گازی ایران توافق شد. در ضمن، برای رفع مشکلات تجار و فعالان مالی دو کشور، توافقی برای تشکیل کمیسیون مشترک مالی ایران و ترکیه به همراه حضور وزیر بازرگانی ترکیه به عنوان مسئول طرف ترکیه نیز صورت گرفت.

به گزارش دیجیاتور، مهرداد بذرپاش رییس کمیسیون مشترک مالی ایران و ترکیه و وزیر راه و شهرسازی کشورمان که به همراه رییس جمهوری به آنکارا مسافرت کرده است، گفت: هشتمین شورای عالی همکاری‌های مالی دو کشور برگزار شد. جلسه خصوصی رؤسای جمهوری دو کشور داشتند که این جلسه به اتفاق چندین مقام از دو کشور انجام شد.

رییس کمیسیون مشترک مالی ایران و ترکیه ادامه داد: بخشی از محورهای گفتگو بین رؤسای جمهوری دو کشور با محوریت موضوع غزه و حمایت‌های دو کشور در مقابله با این ظلمی که علیه مردم غزه توسط رژیم ستمگر و ظالم بود.

بذرپاش توضیح داد: گفتگوی رؤسای جمهور دو کشور در حوزه مالی در قالب ۱۰ سند همکاری که امروز به امضای مقامات دو کشور رسید، صورت گرفت.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان توضیح داد: یکی از محورهای گفتگوی مقامات دو کشور در موضوع حمل و نقلی بود. در حوزه ریلی، پیشنهاد جدید ایران، اتصال ریلی منطقه چشمه ثریا به مرند بود که بتوانیم راه آهن را متصل کنیم و یک شبکه کریدوری جدید به شبکه کریدوری شرقی- غربی ایران افزوده شود. همچنین با تکمیل این کریدور ریلی، ترکیه می‌تواند به منابع آبی‌های آزاد دسترسی یابد که موضوع در حال پیگیری است و موضوعات تخصصی این پیشنهاد در تهران ادامه خواهد یافت.

قول مساعد ترکیه برای اتمام عملیات عمرانی در مرز بازرگان

بذرپاش از دیگر محورهای گفتگوی دو کشور ایران و ترکیه را موضوع ترانزیت بزرگراه‌ای عنوان کرد و افزود: مرزهای مشترک ایران و ترکیه مرزهای بازرگان، سرو و رازی است. مرز بازرگان حدود دو سال است که در بخش ترکیه در حال تکمیل عملیات زیرساختی و عمرانی است که کامیون‌ها در این مرز معطل می‌شوند که قول مساعد داده شده است تا ظرف چند ماه آینده این عملیات به اتمام برسد و تردد در این مرز آسان‌تر شود.

توافق ایران و ترکیه در تقویت ترانزیت هوایی

وی افزود: در حوزه هوایی توافقات خوبی به سرانجام رسیده است. یکی از سندهایی که به امضا رسید در این بخش بود.

رییس کمیسیون مشترک همکاری‌های مالی ایران و ترکیه گفت: در حوزه انرژی، قرارداد پیشین ایران با ترکیه تمدید شد. همچنین برای احداث خط جدید انتقال گاز توافق شد تا هرچه سریع‌تر قرارداد جدید برای احداث قرارداد جدید نهایی شود.

ترکیه در میادین گازی ایران سرمایه گذاری می‌کند

وی تصریح کرد: همچنین مقرر شد تا ترکیه در میادین گازی ایران سرمایه گذاری کند که توافق اولیه خوبی انجام شد.

بذرپاش گفت: یکی از سندهای همکاری ایران و ترکیه در حوزه علم و فناوری اختصاص یافت. موافقت شد تا هم پارک‌های علم و فناوری در دو کشور توسعه یابد و دو کشور در این خصوص سرمایه گذاری انجام دهند.

رفع مشکلات همکاری تجار و فعالان مالی دو کشور ایران و ترکیه

رییس کمیسیون مشترک همکاری‌های مالی ایران و ترکیه از دیگر محورهای گفتگو را به حوزه فرهنگی و رسانه‌ای مرتبط دانست و افزود: سند برای توسعه همکاری رسانه‌ای دو کشور امضا شد.

بذرپاش تصریح کرد: دو کشور توافق کردند تا هرچه سریع‌تر کمیسیون مشترک مالی ایران و ترکیه در اسفندماه برگزار شود و وزیر بازرگانی کشور ترکیه با دستور رییس جمهور به عنوان مسئول طرف ترکیه معرفی شد. همچنین برای مشکلاتی که تجار و فعالان مالی دو کشور دارند توافق شد تا با همکاری مقامات این مشکلات به حداقل برسد.


هشتمین شورای عالی همکاری‌های مالی ایران و ترکیه برگزار شد. در جلسه خصوصی رؤسای جمهور دو کشور به موضوع غزه و حمایت‌های دو کشور در مقابله با ظلمی که علیه مردم غزه توسط رژیم ستمگر و ظالم بود بحث و گفتگو شد. رؤسای جمهور دو کشور در قالب ۱۰ سند همکاری در حوزه مالی گفتگو کردند. پیشنهاد اتصال ریلی منطقه چشمه ثریا به مرند مطرح شد و با تکمیل این کریدور ریلی، ترکیه می‌تواند به منابع آبی‌های آزاد دسترسی یابد. قول مساعد داده شد که عملیات عمرانی در مرز بازرگان ترکیه ظرف چند ماه به اتمام برسد. در حوزه ترانزیت هوایی نیز توافقات خوبی به سرانجام رسیده و قرارداد پیشین ایران با ترکیه تمدید شد. همچنین برای تقویت ترانزیت گاز توافق شد و ترکیه نیز در میادین گازی ایران سرمایه گذاری خواهد کرد. همچنین همکاری در حوزه علم و فناوری و توسعه پارک‌های علم و فناوری در دو کشور تصویب شد. سند برای توسعه همکاری رسانه‌ای نیز امضا شد. همچنین برای رفع مشکلات تجار و فعالان مالی دو کشور توافق شد تا با همکاری مقامات این مشکلات به حداقل برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *