تأثیر تغییر اقلیم بر الگوی بارش های زمستانی
0 نظر
در گفتوگو با خبرنگار دیجیاتور، عیسی بزرگ زاده، سخنگوی تولیدی منابع آبی، به اهمیت تغییر اقلیم و تأثیرات آن بر بارش و نوع بارش هر منطقه اشاره کرد. او بیان کرد که تغییر اقلیم یک واقعیت قابل انکار است و نمیتوان آن را کتمان کرد. همچنین، او اشاره کرد که ایران همچنان تحت تأثیر تغییر اقلیم قرار دارد. در پاسخ به سوالی درباره عکس ویرالی که در فضای مجازی درباره خشک شدن یک طرف کوه در ترکیه و خشکی طرف مقابل در ایران منتشر شده بود، بزرگ زاده اظهار کرد که اطلاعات دقیقی درباره این موضوع ندارد. همچنین، درباره خشک شدن سد لار، وی اشاره کرد که این سد در حال حاضر کم منابع آبی است و با مشکل کمبود ورودی مواجه است. در پایان، بزرگ زاده درباره تأمین منابع آبی شهروندان و افزایش جمعیت در تهران صحبت کرد و مورد بحث قرار داد که باید فکری برای بهرهبرداری صحیح از منابع منابع آبی شهری صورت گیرد.
عیسی بزرگ زاده سخنگوی تولیدی منابع آبی در گفتوگو با خبرنگار دیجیاتور با اشاره به اینکه تغییر اقلیم در جای جای جهان در حال اتفاق است، گفت: تغییر اقلیم واقعیتی است که در حال اتفاق افتادن است و غیر قابل کتمان است. تغییر اقلیم بر مقدار بارش و نوع بارش هر منطقه تأثیر گذار است به عنوان مثال در برخی از مکانها ممکن است برف تبدیل به باران شود و یا برعکس همچنین در زمان وقوع بارش نیز میتواند تأثیر گذار باشد به عنوان مثال تغییر در زمان بارشهای زمستانه اتفاق بیفتد و ایران هم مانند بسیاری از کشورهای دنیا تحت تأثیر تغییر اقلیم قرار دارد.
وی در پاسخ به این سوال که عکس پخش سریع شدهای که در فضای مجازی وجود دارد که یک طرف کوههای واقع در ترکیه برق و طرف دیگری که در ایران است خشک است چه علتی دارد گفت: اطلاع دقیقی در رابطه با این موضوع ندارم.
بزرگ زاده در رابطه با خشک شدن سد لار نیز خاطر نشان کرد: اکنون سد لار بسیار کم منابع آبی است و خشک نشده است و با مشکل کمبود ورودی دارد.
سخنگوی تولیدی منابع آبی در پاسخ به این سوال که با توجه به گفتههای مدیر عامل آبفای تهران تهران دیگر ظرفیت افزایش جمعیت را ندارد چه تدبیری برای تأمین منابع آبی شهروندان در نظر گرفتهاید، گفت: نباید بارگذاری مصرف بیشتر در تهران انجام دهیم و باید فکری برای این موضوع شود و در سطوح بالا منطبق با طرحهای آمایش سرزمین برای آن در نظر گرفته شود
وی در خاتمه در پاسخ به این سوال که آیا طرحی مبنی بر جداسازی منابع آبی شرب از منابع آبی مصرفی وجود دارد، خاطر نشان کرد: ابعاد این طرحها با توجه به شبکه ۱۸ هزار کیلومتری که باید به همین میزان باید خط کشید باید دید امکان پذیر است یا خیر اما جدا سازی منابع آبی شرب از فضای سبز در دستور کار قرار دارد.
تغییر اقلیم به طور واقعی در حال اتفاق افتادن است و غیر قابل کتمان است. تغییر اقلیم بر مقدار بارش و نوع بارش هر منطقه تأثیر گذار است. به عنوان مثال، ممکن است برف به باران تبدیل شود و یا برعکس. همچنین زمان بارش نیز میتواند تأثیر گذار باشد. تغییر اقلیم نشان میدهد که ایران و بسیاری از کشورهای دیگر تحت تأثیر آن قرار دارند.
درباره عکسی که در فضای مجازی وجود دارد و نشان میدهد یک طرف کوههای ترکیه باران دارد و طرف دیگری که در ایران است خشک است، عیسی بزرگ زاده اطلاع دقیقی ندارد.
سد لار در حال حاضر بسیار کم منابع آبی است و با مشکل کمبود ورودی رو به رو است.
با توجه به گفتههای مدیر عامل آبفای تهران که تهران ظرفیت افزایش جمعیت را ندارد، برای تأمین منابع آبی شهروندان نباید بارگذاری مصرف بیشتر در تهران انجام شود. بلکه باید در سطوح بالا منطبق با طرحهای آمایش سرزمین فکری برای حل این موضوع شود.
در خصوص جداسازی منابع آبی شرب از منابع آبی مصرفی، ابعاد طرحها و امکان پذیری آنها باید بررسی شود. اما جداسازی منابع آبی شرب از فضای سبز در دستور کار قرار دارد.