تأمین مالی کسب‌وکارهای کوچک در اولویت‌های شورای‌عالی اشتغال

تأمین مالی کسب‌وکارهای خرد در دستور کار شورای‌عالی اشتغال


دراین متن، قاسم رستمپور، مدیرکل نظارت و هماهنگی طرح‌های کارآفرینی و اشتغال وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره برگزاری جلسات شورای‌عالی اشتغال و اهمیت آن در پیگیری مسائل مربوط به حوزه اشتغال فارغ‌التحصیلان صحبت کرده است. او اشاره کرده است که حکومت به جز برنامه خود برای ایجاد یک میلیون شغل در سال، بر افزایش کیفیت مشاغل و تأکید بر ثبات، درآمد، امنیت شغلی و پایداری نیز تأکید دارد و برنامه‌ریزی‌هایی در این زمینه انجام شده است. همچنین، برای دستیابی به این هدف، روابط حکومتی‌ها و مشوق‌هایی برای اشتغال فارغ‌التحصیلان در نظر گرفته شده است. یکی از این روابط حکومتی‌ها، مشوق پوشش ریسک‌ای مانند کاهش نرخ پوشش ریسک تأمین اجتماعی برای کارفرمایانی است که نیروی کار فارغ‌التحصیل دانشگاهی را به مجموعه خود اضافه کنند. همچنین، در جلسات آینده، تأمین مالی برای کسب‌وکارهای خرد از طریق منابعی که در برنامه‌ریزی مالی حکومت مشخص شده است، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. به این ترتیب، برنامه‌ریزی مالی‌ای برای این تسهیلات از طریق قرض‌الحسنه بانکی و همچنین منابع برنامه‌ریزی مالی عمومی در نظر گرفته شده است.

به گزارش دیجیاتور، قاسم رستم پور، مدیرکل نظارت و هماهنگی طرح‌های کارآفرینی و اشتغال وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره برگزاری جلسات شورای‌عالی اشتغال، اظهار کرد: مسائل مربوط به حوزه اشتغال فارغ‌التحصیلان در این جلسات پیگیری می‌شود. حکومت علاوه بر اینکه تمام برنامه خود را بر کمیت ایجاد یک میلیون شغل در سال معطوف کرده، بر افزایش کیفیت مشاغل که شامل ثبات، درآمد، امنیت شغلی و پایداری است، نیز تأکید ویژه دارد و برنامه‌ریزی‌هایی برای آن انجام شده است.

وی افزود: برای دستیابی به این هدف، روابط حکومتی‌ها و مشوق‌هایی برای اشتغال فارغ‌التحصیلان در نظر گرفته شده است. یکی از روابط حکومتی‌ها، این است که اگر کارفرمایی نیروی کار فارغ‌التحصیل دانشگاهی را به مجموعه خود اضافه کند، از مشوق‌های پوشش ریسک‌ای مانند کاهش نرخ پوشش ریسک تأمین اجتماعی برخوردار می‌شود و یارانه دریافت خواهد کرد.

رستم‌پور خاطرنشان کرد: مهم‌ترین دستور جلسه در پیش رو، تأمین مالی برای کسب‌وکارهای خرد از طریق منابعی است که حکومت در برنامه‌ریزی مالی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دیده است.

مدیرکل نظارت و هماهنگی طرح‌های کارآفرینی و اشتغال درباره برنامه‌ریزی مالی‌ای که برای این تسهیلات در نظر گرفته شده است، بیان کرد: با فرض تحقق منابع برنامه‌ریزی مالی برای سال ۱۴۰۱ به‌صورت قرض‌الحسنه ۱۰۲ همت و برای سال ۱۴۰۲ میزان ۱۰۰ همت منابع قرض‌الحسنه بانکی برای کسب‌وکارهای خرد در نظر گرفته شده است؛ علاوه بر این، منابعی نیز از برنامه‌ریزی مالی عمومی برای توسعه کسب‌وکارها در نظر گرفته شده که با هم‌افزایی بانک‌ها با نرخ سود ۱۳ تا ۱۸ درصد، بسته به طرح و موضوع به کسب‌وکارها پرداخت می‌شود. این منابع برای سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ همت و در سال ۱۴۰۲ میزان ۴۰ همت پیش‌بینی شده بود که با تلفیق منابع قرض‌الحسنه در سال نزدیک به ۱۵۰ همت منابع در برنامه‌ریزی مالی دیده شده است.


مسائل مربوط به حوزه اشتغال فارغ‌التحصیلان در جلسات شورای‌عالی اشتغال پیگیری می‌شود. حکومت بر افزایش کیفیت مشاغل و امنیت شغلی تأکید دارد و برنامه‌ریزی‌هایی برای آن انجام شده است. روابط حکومتی‌ها و مشوق‌هایی برای اشتغال فارغ‌التحصیلان در نظر گرفته شده است. اگر کارفرمایی نیروی کار فارغ‌التحصیل را به مجموعه خود اضافه کند، از مشوق‌های پوشش ریسک‌ای مانند کاهش نرخ پوشش ریسک تأمین اجتماعی برخوردار می‌شود و یارانه دریافت خواهد کرد. مهم‌ترین دستور جلسه تأمین مالی برای کسب‌وکارهای خرد از طریق منابعی است که حکومت در برنامه‌ریزی مالی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دیده است. تحقق منابع برنامه‌ریزی مالی برای سال ۱۴۰۱ به‌صورت قرض‌الحسنه ۱۰۲ همت و برای سال ۱۴۰۲ میزان ۱۰۰ همت منابع قرض‌الحسنه بانکی برای کسب‌وکارهای خرد در نظر گرفته شده است. همچنین منابعی نیز از برنامه‌ریزی مالی عمومی برای توسعه کسب‌وکارها در نظر گرفته شده که با هم‌افزایی بانک‌ها با نرخ سود ۱۳ تا ۱۸ درصد، به کسب‌وکارها پرداخت می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *