بازار سهام ایران تنها در دو ماه از سال به شدت فعال است.

بورس ایران فقط ۲ ماه در سال پر رونق است


در این متن، مهدی روزبهانی، کارشناس بازار سرمایه، انتقادات خود را به سازمان بازار سهام ایران و حکومت ایران مطرح می‌کند. وی معتقد است که رئیس سازمان بازار سهام نتوانسته بازار سهام را کنترل کند و با عملکرد نامناسب خود، سهامداران را از دست داده است. او همچنین به عدم تخصص مدیران بازار سهام اشاره می‌کند و می‌گوید که آن‌ها باید با استعفا خود، خوشحالی سهامداران خرد را فراهم کنند. همچنین روزبهانی به نقص های مختلف بازار سهام می‌پردازد و با تاکید بر سطح بالای ریسک ها و کاهش ناپایدار در بازار سهام، آن را به عنوان اسفبارترین و بی صاحب‌ترین بازار مالی ایران توصیف می‌کند.

مهدی روزبهانی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور با بیان اینکه کلیت بازار سهام در روز سه شنبه منفی بود و تمام صنایع بورسی شاهد ریزش گسترده سهام بودند، گفت: چرا بازار سهام به چنین روز و حالی افتاده؟ آقای عشقی، رئیس سازمان بازار سهام اگر در این شرایط توان کنترل و سازماندهی این بازار را ندارید، چرا استعفا نمی‌دهد.

این کارشناس با اشاره به اینکه در این بازار هر روز به یک بهانه‌ای منفی می‌خوریم، گفت: یک روز نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، یک روز شایعه توقف بازار سهام کالا، یک روز قیمت گذاری دستوری، یک روز کاهش قیمت دلار، یک روز تنش‌های سیاسی منطقه، یک روز عوارض و وجوه دولتی‌های غیر منطقی، یک روز اظهار نظر بیجا و غیر کارشناسانه مسؤولان و… سایه این بهانه‌ها روی سر بازار سهام سنگینی می‌کند.

به گفته روزبهانی، آقای مقام عالی رتبه و تیم مالی ایشان که در آغاز روی کار آمدن اولویت اول خود را مردم و بازار سرمایه اعلام کردند، اکنون برای تأمین کسری برنامه‌ریزی مالی خود با گرفتن انواع و اقسام وجوه دولتی و گران کردن نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و … دست روی سود شرکت‌های بورسی گذاشته‌اند و صنایع بورسی را یکی پس از دیگری در تیر رأس خود قرار داده‌اند.

روزبهانی اضافه کرد: به نظر می‌رسد رئیس سازمان بازار سهام قادر به کنترل و سازماندهی بازار سهام نیست و به همین دلیل سهامداران خواهان استعفای آقای عشقی هستند. جای مدیران متخصص، کاربلد و نترس در بازار سهام خالی است، متأسفانه طی ماه‌های اخیر مدیران بورسی ثابت کرده‌اند که در حد و اندازه سازماندهی این بازار نیستند و جسارت و تخصص کافی را جهت اداره امور ندارند و حداقل کار مثبتی که می‌توانند انجام دهند این است که با یک استعفا و خداحافظی رسمی سهامداران خرد را خوشحال کنند.

به گفته روزبهانی، کشوری که پر از منابع و ثروتمند است چرا در زمستان گاز ندارد که صنایع را با خاموشی مواجه می‌سازد و در تابستان برق ندارد که کارخانه‌های ساخت و ساز سیمان خاموش شوند؟.بازی بازار سهام «مار و پله» ای است که هر لحظه سهامدار باید منتظر نیش خوردن و بازگشت به نقطه صفر که نه، فرو رفتن در ضرر باشد.

این کارشناس افزود: کدام یک از بازارهای موازی (مسکن، وسایل نقلیه، دلار و ارز، طلا و…) به این میزان ریسک‌های سیستماتیک و غیر سیستماتیک متعدد دارند که بازار سرمایه دارد؟،در کل سال، سر جمع بازار ما ۲ ماه کمی رونق می‌گیرد و سهامداران خُرد باید ۱۰ ماه پس از آن با منفی‌های فرسایشی و طاقت فرسا تاوان همان ۲ ماه را بدهند!

وی در پایان گفت: زمانی بود که از فعالان بورسی می‌شنیدیم که هیچ بازاری پتانسیل بازار بازار سهام را ندارد؛ البته همان زمانی که اوضاع بازار سهام بهتر بود و هنوز می‌شد روی این بازار حساب کرد؛ ولی به جرأت می‌توان گفت در حال حاضر بازار سهام، اسفبارترین و بی صاحب‌ترین بازار مالی ایران است.


روز سه شنبه بازار سهام منفی بود و تمام صنایع بورسی ریزش گسترده سهام را تجربه کردند. با این حال رئیس سازمان بازار سهام توان کنترل و سازماندهی بازار را ندارد و باید استعفا دهد. بازار سهام هر روز با یک بهانه منفی روبه‌رو می‌شود که روی سر بازار سهام سنگینی می‌گذارد. مقام عالی رتبه و تیم مالی ایشان برای تأمین کسری برنامه‌ریزی مالی خود با سنگین کردن نرخ خوراک پتروشیمی و انواع وجوه دولتی، دست روی سود شرکت‌های بورسی گذاشته‌اند و صنایع بورسی را به سمت تیر رأس خود سوق داده‌اند. سهامداران نیز خواهان استعفا‌ی آقای عشقی هستند. مدیران بورسی نتوانسته‌اند بازار را به خوبی سازماندهی کنند و باید با استعفا خود سهامداران را خوشحال کنند. در زمستان کشور به دلیل نبود گاز، صنایع با خاموشی مواجه شده و در تابستان نیز به دلیل نبود برق، کارخانه‌ها بسته می‌شوند. بازار سرمایه تحت تأثیر ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک قرار دارد. در کل سال، بازار ما فقط ۲ ماه رونق می‌گیرد و سهامداران باید ۱۰ ماه بعد از آن با منفی‌های فرسایشی مواجه شوند. در حال حاضر بازار سهام، اسفبارترین و بی‌صاحب‌ترین بازار مالی ایران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *