طرح جدید نهاد مالی برای تسهیل امکان وام ازدواج و تحت پوشش قرار دادن خانواده‌ها

برنامه جدید بانک مرکزی برای پرداخت وام ازدواج و فرزند


در اجلاس سالانه مجمع عمومی و فوق العاده نهاد مالی، رئیس نهاد مالی، محمدرضا فرزین، تاکید کرد که برنامه های جدید نهاد مالی برای مهار تورم و سازماندهی بازار ارز و نظارت بر بانک ها و تقویت حکمرانی ریال و تقویت دیپلماسی ار

به گزارش دیجیاتور، محمدرضا فرزین در شصت و سومین اجلاس سالانه مجمع عمومی و فوق العاده نهاد مالی که ریاست جمهور، دادستان کل کشور، وزیر امور دانش مالی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی، وزیر صمت، وزیر منابع هیدروکربن، وزیر جهاد زراعت و سایر اعضای مجمع به همراه اعضای شورای پول و اعتبار و اعضای هیئت عامل و مدیران نهاد مالی حضور داشتند، تصریح کرد: در راستای روابط حکومتی‌های جدید نهاد مالی با محورهای کنترل و سازماندهی رشد نقدینگی با هدف مهار تورم، تنظیم گری و سازماندهی بازار ارز، تقویت نظارت و اصلاح نظام بانکی، تقویت حکمرانی ریال و تقویت دیپلماسی ارزی و پولی و سازماندهی انتظارات تورمی و افزایش اعتماد مردم و فعالان مالی به آینده دانش مالی ایران مورد تاکید قرار دارد.

رئیس کل نهاد مالی در خصوص اقدامات نهاد مالی برای تنظیم گری و سازماندهی بازار ارز گفت: تقویت سمت عرضه ارز با اقداماتی چون پیگیری بازگشت ارز حاصل از فروش خارجی به چرخه مالی کشور، استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و شرکای تجاری و متنوع سازی روش‌های بازگشت ارز حاصل از بازرگانی در حال اجرا است.

وی افزود: در سمت تقاضا نیز با رویکرد تأمین نیازهای واقعی ارز، تدوین سالانه برنامه مصارف ارزی، تأمین ارز کالاهای اساسی در بستر پرتال ارزی، راه اندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، تغییر رویکرد نظارت بر مصارف ارزی کشور و کنترل مصرف ارز نیازهای ضروری به حساب ارزی متقاضیان در دستور کار قرار گرفت و نتایج رضایت بخشی برای سازماندهی بهینه بازار ارز کشور در پی داشت.

رئیس کل نهاد مالی تصریح کرد: برای تقویت و سازماندهی ذخایر بازار ارز نیز با دیپلماسی ارزی و حرکت در راستای آزادسازی منابع بلوکه شده در سایر کشورها هم اکنون در وضعیت مناسبی به لحاظ ذخایر ارزی قرار داریم و با برنامه‌های آتی سعی در تقویت این ذخایر خواهیم داشت. همچنین برای گسترش تعاملات از ظرفیت‌های اتحادیه پایاپای آسیا که ریاست دوره‌ای آن بر عهده ایران است بهره خواهیم برد.

دکتر فرزین گفت: طراحی صندوق تثبیت ارزی، طراحی و راه اندازی سامانه‌های جدید معامات ارزی، افتتاح مرکزی مبادله ارز و طلای ایران، طراحی و انتشار اوراق مرابحه ارزی با هدف تأمین مالی ساخت و ساز در داخل کشور و اصلاح رویه‌های رفع تعهد صادراتی از دیگر اقدامات نهاد مالی در راستای پیاده سازی برنامه تثبیت مالی و ثبات در بازار ارز است.

بار تأمین مالی کشور بر عهده شبکه بانکی
دکتر فرزین با اشاره به اهمیت شبکه بانکی در نظام تأمین مالی کشور گفت: حدود ۸۹.۹ درصد تأمین مالی کشور بر عهده نظام بانکی است. در این بین بازار سرمایه نیز حدود ۱۰ درصد بار تأمین مالی و تنها ۰.۱ درصد توسط سرمایه گذار خارجی تأمین می‌شود که نشان از فشار سنگین بار تأمین مالی کشور به شبکه بانکی دارد.

وی افزود: بر این اساس رویکردهای کلی روابط حکومتی اعتباری نهاد مالی نیز شامل تقویت سرمایه در گردش، تأمین مالی زنجیره‌ای در راستای تأمین مالی غیرتورمی، تقویت تأمین مالی شرکت‌های دانش بنیان، بهبود تأمین مالی خرد است به گونه‌ای که نظام مالی و ساخت و ساز کشور دچار وقفه نشود و همزمان برنامه‌های مهار تورم نیز به خوبی به اجرا درآید.

تحقق ۱۱۰ درصدی پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزنداوری
رئیس کل نهاد مالی در خصوص پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری که مورد تاکید ریاست جمهوری نیز هست، تشریح کرد: در حالیکه پرداخت ۱۱۱.۸ همت تا مطالعات تاریخی ۷ دی ماه ۱۴۰۲ تسهیلات ازدواج مصوب شده بود تا این مطالعات تاریخی بیش از حدود ۱۲۹ همت تسهیلات ازدواج پرداخت شده است که حاکی از تحقق ۱۱۵ درصدی عملکرد توسط شبکه بانکی در سال ۱۴۰۲ است.

وی افزود: همچنین تا مطالعات تاریخی ۷ دی ماه پرداخت ۳۸.۲ همت تسهیلات فرزندآوری مصوب شده بود و تا مطالعات تاریخی اشاره شده بیش از ۳۵.۵ همت وام فرزندآوری به متقاضیان پرداخت شده است که تحقق ۹۳ درصدی تکالیف فوق را نشان می‌دهد.

.

فرزین گفت: در مجموع ۱۱۰ درصد تکالیف تعیین شده در خصوص وام‌های ازدواج و فرزندآوری پرداخت شده است.

رئیس کل نهاد مالی اظهار داشت: از آنجایی که پرداخت تسهیلات ازدواج به تمام متقاضیان از دغدغه‌های ریاست محترم جمهوری است و همچنین با توجه به تعداد بالای متقاضیان و اهمیت موضوع برای آحاد جامعه برنامه‌های مدونی در نهاد مالی برای پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند به متقاضیان داریم تا دسترسی تمام متقاضیان به این تسهیلات فراهم شود که این برنامه از هفته‌های آتی و با تأمین منابع لازم از سوی شبکه بانکی اجرایی خواهد شد.

دکتر فرزین در خصوص تأمین مالی شرکت‌های دانش بنیان نیز گفت: در هشت ماهه نخست سال ۱۵۴۱ هزار میلیارد ریال به شرکت‌های دانش بنیان تسهیلات پرداخت شده است که رشد ۷۱.۸ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.

رئیس کل نهاد مالی در خصوص برنامه نهاد مالی برای اصلاح نظام بانکی و رفع ناترازی ها گفت: اصلاح رابطه حکومت و شبکه بانکی و نهاد مالی، اصلاح رابطه بانک‌ها و نهاد مالی، تقویت نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها و تقویت نظارت هوشمند و چندلایه نهاد مالی بر فعالیت شبکه بانکی در دستور کار است و اگر بانکی نتواند در مسیر اصلاح و رفع ناترازی گام بردارد به سمت عملیات فیصله خواهیم رفت.

فرزین با اشاره به نتایج روابط حکومتی تثبیت در کاهش نرخ رشد نقدینگی به عنوان عامل اصلی کنترل تورم اظهار داشت: نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در مهر ۱۴۰۰ به ۲۶.۲ درصد در پایان آبان ماه سال جاری رسیده است و تا پایان سال با اجرای دقیق برنامه کنترل تورم انتظار می‌رود به هدف رشد ۲۵ درصدی برسیم.

وی گفت: در خصوص نرخ رشد پایه پولی نیز که در پایان فروردین امسال حدود ۴۵ درصد بود به ۳۸.۵ درصد در آبان ماه رسیده و انتظار می‌رود همچنان در مسیر کاهشی قرار داشته باشد.

فرزین با اشاره به رشد ۴.۷ درصدی دانش مالی کشور در ۶ ماهه نخست سال جاری نیز افزود: رشد مالی ۴.۷ درصدی با منابع هیدروکربن و رشد ۳.۶ درصدی بدون احتساب منابع هیدروکربن نشان از بازگشت کشور به مسیر رشد مالی بلندمدت دارد و امیدواریم با ادامه روابط حکومتی تثبیت و پیش بینی پذیر تر شدن دانش مالی شاهد شکوفایی هر چه بیشتر دانش مالی کشور باشیم.


متن فوق به بیان نتیجه‌ها و اهداف اجلاس سالانه مجمع عمومی و فوق‌العاده نهاد مالی ایران می‌پردازد. در این اجلاس به موضوعاتی مانند کنترل تورم، م

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *