طرح برنامهریزی برای انتقال 15 میلیون تن کالا از منطقه مکران
0 نظر
در چهارمین جلسه شورای توسعه سواحل مکران، محمد مخبر برنامهریزی برای توسعه منطقه مکران را با محوریت فعال کردن مردم طبق نقشه و سند آمایش سرزمینی بر اساس اسناد بالادستی ضروری خواند. ایجاد شهرهای جدید و نقاط ساحلی، توسعه زیرساختها، ساخت و ساز برق، تأمین منابع آبی، ایجاد اشتغال و توسعه صنایع منابع هیدروکربن و گاز، پتروشیمی، مسافرت و توریسم و زراعت از مهمترین اهداف این برنامه است. طرح توسعه سواحل مکران پس از بررسی، تصویب شده و باید نظرات اصلاحی دستگاههای ذیربط در دو هفته آینده اعلام شود و پس از تأیید نهایی، به ابلاغ میرسد.
به گزارش دیجیاتور، محمد مخبر در چهارمین جلسه شورای توسعه سواحل مکران، مکران را منطقه فرصتها خواند و برنامهریزی برای توسعه این منطقه با محوریت و فعال کردن مردم طبق یک نقشه و سند آمایش سرزمینی بر اساس اسناد بالادستی را ضروری خواند.
وی تاکید کرد: ایجاد ۲۷ شهر و نقطه جدید ساحلی از مهمترین برنامههای حکومت سیزدهم برای فعالسازی دانش مالی دریا محوراست که از این تعداد حدود ۱۰ شهر در منطقه مکران قرار دارد و میتواند بستر مناسبی را برای سرمایه گذاری توسط شرکتهای داخلی و خارجی فراهم آورد.
در این جلسه که وزرای منابع هیدروکربن، جهاد زراعت، نیرو و راه و شهرسازی، دبیر هیأت حکومت، معاون حقوقی مقام عالی رتبه، دبیر شورای توسعه سواحل مکران و نمایندگان دستگاههای ذیربط اجرایی و دولتی حضور داشتند، گزارشی از طرح جامع و برنامه توسعه ۵ ساله مکران ارائه شد.
طبق این گزارش توسعه منطقه مکران با دیدگاه آباد سازی سواحل، توسعه دریا محور و نگاه راهبردی به مناطق دریایی دیده شده است که این طرح ۵ ساله توسعه بر اساس بررسی اسناد فرادستی همانند طرح آمایش سرزمین، طرح آمایش استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان، طرح توسعه و عمران منطقه ساحلی مکران و سند طرح جامع سازماندهی یکپارچه مناطق ساحلی ایران تهیه شده است.
بر این اساس بارگیری و انتقال ۱۵ میلیون تن کالا در سال در مسیر کریدورهای بین المللی، گسترش سکونتگاهها و شهرهای موجود و ایجاد شهرهای جدید به میزان ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، گسترش زیرساختهای فرهنگی و آموزشی، ساخت و ساز و انتقال ۱۷ هزار مگاوات برق، تأمین و انتقال ۳ میلیون متر مکعب منابع آبی شرب زراعت و صنعتی، ایجاد ۴۰۵۰ تخت درمانی و ایجاد ۵ منطقه پیشران مالی در سواحل و توسعه صنایع منابع هیدروکربن و گاز و پتروشیمی، معدنی و مسافرت و توریسم، شیلات و زراعت، کشتی سازی و پشتیبانی بندری، صنایع الکترونیک و ترانزیت از جمله اهداف برنامه ۵ ساله سواحل مکران است.
گفتنی است طرح توسعه سواحل مکران در این جلسه پس از بحث و بررسی در کلیات مورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد دستگاههای ذیربط نظرات اصلاحی خود را ظرف دو هفته آینده اعلام کنند و این سند در کمیتهای با حضور مقامات تعیین شده نهایی و سپس ابلاغ شود.
محمد مخبر در چهارمین جلسه شورای توسعه سواحل مکران، تاکید کرده است که ایجاد ۲۷ شهر و نقطه جدید ساحلی از مهمترین برنامههای حکومت سیزدهم برای فعالسازی دانش مالی دریا محوراست. هدف از ایجاد این شهرها و نقاط ساحلی، فراهم کردن بستر مناسب برای سرمایه گذاری توسط شرکتهای داخلی و خارجی است. در این جلسه، گزارشی از طرح جامع و برنامه توسعه ۵ ساله مکران ارائه شد. براساس این طرح، توسعه منطقه مکران با دیدگاه آباد سازی سواحل، توسعه دریا محور و نگاه راهبردی به مناطق دریایی دیده شده است. برنامه ۵ ساله سواحل مکران شامل اهداف مختلفی مانند بارگیری و انتقال کالا، گسترش سکونتگاهها و شهرهای موجود و ایجاد شهرهای جدید، تأمین منابع آبی، ساخت و ساز برق، توسعه صنایع منابع هیدروکربن و گاز و پتروشیمی، صنایع معدنی و مسافرت و توریسم، شیلات و زراعت، کشتی سازی و ترانزیت است. طرح توسعه سواحل مکران در این جلسه پس از بحث و بررسی در کلیات مورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد دستگاههای ذیربط نظرات اصلاحی خود را ظرف دو هفته آینده اعلام کنند و سپس این سند در کمیتهای با حضور مقامات تعیین شده نهایی و سپس ابلاغ شود.