آغاز کار هنرستانی ها و شنیدن دو پروژه خارجی/ معرفی محصولات را جدی بگیرید

آغاز کار هنرستانی ها و شنیدن ۲ پروژه خارجی/ تبلیغات را جدی بگیرید


این متن درباره گروه‌ها و هنرمندانی است که در دومین روز ۳۹مین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر حضور داشتند و در بخش‌های مختلف این جشنواره اجراهای هنر صوتی انجام دادند. از اجرای سه شنبه ۲۴ بهمن تا اجراهای بیش از ۱۶ کنسرت در بخش های مختلف. این اجراها شامل اجراهایی از گروه نوشه، از هنرستان هنر صوتی قزوین، ابرار زوفاروف از کشور ازبکستان و سردار سولیف هنرمند تاجیکستان و بسیاری دیگر بود. همچنین طبقات مختلف مردم را به خود جذب کرده است.

به گزارش دیجیاتور به نقل از ارتباطات سازمانی سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر، سه شنبه بیست و چهارم بهمن ماه و در دومین روز از سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر بیش از ۱۶ کنسرت در بخش های مختلف پیش روی مخاطبان قرار گرفتند.

گروه «نوشه» عصر روز ۲۴ بهمن‌ ماه آغازگر دومین روز سی و نهمین جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر شد؛ اجرایی که با حضور ۳ خواننده یعنی پریچهر خسروی، پگاه بزرگ و شهناز زمردبخش حال و هوای متفاوتی به تالار وحدت بخشید.

این گروه که سال هاست با سرپرستی نیوشا بریمانی اجراهای متعددی را ویژه بانوان روی صحنه برده است، در این اجرا قطعات خاطره‌انگیز و نوستالژیکی را مثل «عالم بی‌رنگی»، «آشتی»، «مسافرت»، «آب‌گرفتگی اشک‌هام»، «قصر»، «صدف»، «چشم»، «دریاچه نور»، «راوی»، «تو اگه با من باشی»، «زمونه»، «وقتی قلبم»، «گل کاغذی»، «خواب»، «نور امید»، «بهار» و «بی‌قرار» را برای حاضران اجرا کرد.

نیلوفر ابراهیمی (فلوت)، رخساره رستمی (عود)، دنیا فتحی (پیانو)، شیرین واعظی (درامز)، آذین ملک‌زاده (گیتارباس)، سحر دزواریی (گیتار)، سپیده شایگان (کیبورد)، ستاره هاتف و سوگند هاتف (پرکاشن) در این اجرا هنرنمایی کردند.

ایرانیان سلام من از شهر خجند آمده ام …

در دومین روز از جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر که سی و نهمین دوره آن در حال برگزاری است، ابرار زوفاروف از کشور ازبکستان در تالار رودکی به اجرای آثارش پرداخت.

وی در این کنسرت که اجرای آن ساعت ۱۸:٣٠ آغاز شد با همراهی ساز دایره به اجرای رپرتواری آیینی موسیقایی از میراث کشورش پرداخت، که «نهار آش» نام دارد.

اجرای رپرتوار ابرار زوفاروف از محتوای وسیعی از حوزه دستگاهی شش موغام و فرغانه، موغام تاشکند، هنر صوتی و آوازهای سنتی، هنر صوتی و ترانه های ساخته شده از ریشه هنر صوتی سنتی تشکیل شده است. ابرار زوفاروف تحقیقات مهمی نیز در مورد گام های نهان هنر صوتی سنتی انجام داده است. وی با اجرای کنسرت و شرکت در جشنواره های مختلفی از کشورهای مانند هلند، فرانسه، ترکیه، تایوان، آمریکا، عمان، فنلاند و استونی و… به گسترش شناخت هنر صوتی ازبکستان کمک شایانی کرده است.

پس از اجرای زوفاروف، سردار سولیف هنرمند تاجیکستان راس ساعت ۲۱:٣٠ روی صحنه رفت.

این هنرمند که به زبان فارسی صحبت می‌کرد در ابتدای برنامه ضمن خوش‌آمدگویی به حضار، گفت: من از شهر خنجد آمده‌ام و در ابتدا سرودی را خواهم خواند که ادبیات ردیف‌دار آن از کمال خجندی است.

وی در ادامه علاوه بر ساز تنبور تاجیکستانی و سه‌تار با همراهی ساز دایره به اجرای مقام‌ها و قطعات باکلام پرداخت.

«عشاق خجند» آخرین قطعه‌ای بود که توسط سولیف با دونوازی دایره اجرا شد.

آغاز کار هنرستانی ها و شنیدن ۲ پروژه خارجی/ تبلیغات را جدی بگیرید

کار هنرستانی ها در جشنواره هنر صوتی فجر آغاز شد

دانش‌آموزان هنرستان هنر صوتی قزوین هم با اجرای تصنیف خاطره‌ساز «بهار دلکش»، کمانچه‌نوازی هادی منتظری در کنار آواز سروش بخشش و سنتورنوازی پدرام جوادزاده به همراه آواز محمود صالحی، دومین شب برگزاری جشنواره هنر صوتی فجر را به شبی از جنس ساز و آواز بدل کردند.

در دومین ایستگاه سی و نهمین جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر در سالن سوره حوزه هنری در سانس نخست، دانش‌آموزان هنرستان پسرانه هنر صوتی قزوین به اجرای چند قطعه کلاسیک با ۲ نوازنده ویلن پرداختند.

در ادامه نوبت به دانش‌آموزان دخترانه هنرستان هنر صوتی قزوین رسید و این گروه متشکل از ۱۱ نوازنده سازهای ایرانی شامل سنتور (سه نوازنده)، تنبک (دو نوازنده)، کمانچه (دو نوازنده)، تار (سه نوازنده)، مقررات (یک نوازنده) کار خود را با تکنوازی تنبک آغاز کردند.

۲ قطعه بی کلام، قطعه ساز و ضربی سنتور و تنبک و اجرای تصنیف‌های «بهار دلکش» و «ای عاشقان»، از دیگر قطعات اجرا شده دانش آموزان دخترانه هنرستان هنر صوتی قزوین بود.

اما در ادامه و در سانس دوم این شب که به هنر صوتی دستگاهی اختصاص داشت در قسمت نخست هادی منتظری (مدرس، آهنگساز و نوازنده شناخته شده کمانچه) به همراه سروش بخشش (خواننده شناخته شده هنر صوتی سنتی)، قطعه آوازی تحسین برانگیزی را برای مخاطبان حاضر در سالن اجرا کردند.

آخرین اجرای شب دوم در سالن سوره حوزه هنری هم به سنتورنوازی پدرام جوادزاده، نوازنده شناخته شده سنتور با همراهی آواز محمود صالحی اختصاص داشت.

آغاز کار هنرستانی ها و شنیدن ۲ پروژه خارجی/ تبلیغات را جدی بگیرید

طنین هنر صوتی آذربایجان در فرهنگسرای ارسباران با وحید اسداللهی

وحید اسداللهی نوازنده پیشکسوت عرصه نقاره نوازی نیز طی برگزاری دومین روز جشنواره هنر صوتی فجر در فرهنگسرای ارسباران میزبان مخاطبان هنر صوتی با اجرای نواهایی از هنر صوتی منطقه آذربایجان بود.

وی در ابتدای سخنانش با اشاره به وظیفه هنر صوتی گفت: وظیفه هنر صوتی تنها نواختن ردیف نیست. ما در اجرای خود ردیف را با ریتم به مخاطب منتقل کردیم تا او بدون خستگی پیگیر هنر صوتی شود. قرار نیست از ابتدا با نواختن هنر صوتی شاد، مخاطبان را درگیر کنیم. ما باید مخاطب و ذائقه او را بشناسیم. ما باید با ترکیب هنر صوتی سنتی و هنر صوتی مدرن همه نسل‌ها به ویژه نسل جوان را با خود همراه کنیم و فارغ از تعصبات، هنر صوتی سنتی و مدرن را برای مخاطبان به‌روزرسانی کنیم. هنر صوتی نواحی خواننده‌ سالار نیست، این هنر صوتی ساز محور است. هنر صوتی استاد ندارد؛ رده‌بندی دارد. مطالعات تاریخی به ما نشان می‌دهد هنر صوتی در نواحی مختلف براساس آداب، میراث و حتی منابع آبی و هوای اقلیمی که نوازندگان در آن زندگی می‌کنند، شکل گرفته است

اسداللهی ادامه داد: خوشبختانه امسال برگزاری جشنواره هنر صوتی فجر با نظم و دقتی بیش از سال‌های قبل شکل گرفته است. اینکه گروه با فضایی آماده برای اجرا روبه‌رو شود و دغدغه‌ای برای جزییات نداشته باشد، بسیار ارزشمند است و البته هیچ گاه نباید سهم بزرگ این رویداد هنری در معرفی هنر صوتی اقوام و نوازندگان آن را به مخاطبان نادیده گرفت. البته هنر صوتی نواحی و نوازندگان آن نیز مانند هنر صوتی پاپ باید سهمی در معرفی محصولات شهری داشته باشند. معرفی محصولات قطعا در شناخت هنرمندان و ایجاد جریانی برای به یاد ماندن هنر صوتی نواحی اثرگذار است.

وحید اسداللهی (سرپرست گروه، نوازنده نقاره)، مراد اسداللهی (نوازنده گارمون)، رضا اسداللهی (نقاره، پرکاشن)، تارا موسوی (پرکاشن)، افشار نامور (تار آذری)، فرامرز جوادی (گیتار)، فرزاد معمر (کیبورد)، حسین جعفری و حسین ملکی‌زاده (خواننده) و ماندانا غفاری (نوازده پیانو) نوازندگان این گروه هنر صوتی را تشکیل می‌دادند.

آغاز کار هنرستانی ها و شنیدن ۲ پروژه خارجی/ تبلیغات را جدی بگیرید

نوای دوتار خراسان و فراموش نشدن در هنر صوتی

در نوبت دوم اجراهای نواحی شب دوم جشنواره، رمضانعلی سعیدی‌نیا (سرپرست گروه نوای جام و نوازنده سرنا) به همراه جواد کریمی (نوازنده دهل) از شهرستان تربت جام، استان خراسان رضوی به اجرای قطعات مقامی پرداختند.

«نوایی»، «الله»، «راه منازعه» و «جَل» قطعات این گروه ۲ نفره بود.

سعیدی‌نیا، سرپرست گروه «نوای جام» گفت: جشنواره هنر صوتی فجر کمک می‌کند تا گذشته‌ هنر صوتی ما فراموش نشود. این هنر صوتی نسل به نسل به ما رسیده است و ما نیز تلاش کردیم این آثار خلاقانه را به نسل بعدی خود منتقل کنیم تا هنر صوتی مقامی زنده بماند.

و اما در پایان این شب، جمشید ولی‌نژاد هنرمند دیگری از شرق ایران، شهرستان اسفراین استان خراسان شمالی، مخاطبان حاضر در سالن را مهمان «دوتارنوازی» کرد.

این هنرمند با نواختن مقام‌های «نوایی»، «شاختایی»، «صنم جان» و «هرایی» به اجرای برنامه پرداخت.

ولی‌نژاد با بیان اینکه هنر صوتی نواحی نیازمند رده‌بندی است، گفت: جشنواره هنر صوتی فجر به ویژه در بخش نواحی بسیار در زمینه شناخت هنرمندان و رده‌بندی آن‌ها اهمیت دارند. به هر حال حضور در جشنواره هنر صوتی فجر باعث انگیزه برای گروه‌های هنر صوتی و هنرمندانی می‌شود که در گوشه و کنار کشور به فعالیت مشغول هستند و روزنه امیدی است تا پس از بازگشت به شهر خود همچنان با اراده و علاقه به کار خود ادامه دهند.

آغاز کار هنرستانی ها و شنیدن ۲ پروژه خارجی/ تبلیغات را جدی بگیرید

خبر آهنگساز سلام فرمانده به مخاطبان در کوشک باغ آثار خلاقانه

دومین روز از سی و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر در بخش سرود، عصر روز گذشته ۲۴ بهمن‌ ماه در کوشک باغ آثار خلاقانه و با اجرای ۲ گروه سرود «اِسرا» و «نغمه سپیدار» به کار خود ادامه داد.

گروه پسران «اِسرا» در این اجرا قطعات «ایران» «انتظار» و «عطر طاها» را اجرا کردند.

مبین دستباز، امیرمهدی شاه حسینی، یاسین رشیدی، احمد کریمی، حمیدرضا مرادی، سید یوسف حسینی، امیرمهدی کریمی، مصطفی غلامی، ابوالفضل علیپور، امیرعباس آقا براتی، امیرعلی طربناک، محمدکیان رضایی، متین قربانیان، محمدعارف کارخانه و محمدمهدی کلائی به سرپرستی حکمت الله صادقی اعضای گروه «اِسرا» را تشکیل می دادند.

پس از اجرای گروه «اِسرا»، نوبت به اجرای گروه دختران «نغمه سپیدار» به سرپرستی زهرا مجردفرد رسید و مژده لواسانی از این گروه دعوت کرد تا روی صحنه بیایند و قطعات خود را اجرا کنند.

گروه «نغمه سپیدار» در ابتدا قطعات «مهربونم» و «مدال افتخار» را اجرا کردند.

پس از اجرای این ۲ قطعه، موزیک ویدیو «هدیه اسباب‌بازی» به خوانندگی عبدالرضا هلالی و محمدحسین پویانفر به آهنگسازی و تنظیم احسان جوادی برای حضار داخل سالن پخش شد.

پس از پخش این موزیک ویدیو، از احسان جوادی آهنگساز و تنظیم کننده این اثر و همچنین آثار بیش از ۷۰۰ سرود مذهبی با اهدای لوح یادبودی، تقدیر به عمل آمد.

احسان جوادی در این مراسم، لحظاتی به صحبت پرداخت و اعلام کرد جدیدترین اثر وی با نام «سلام فرمانده ۳» با صدای ابوذر روحی منتشر خواهد شد.

قطعه «بیا بابا» نیز آخرین قطعه‌ای بود که گروه دختران «نغمه سپیدار» در روز دوم جشنواره اجرا کرد.

حلما محمدی، محدثه حسینی، یسنا سادات محمدی، فاطمه بهرامی، فاطمه زهرا رزاقی، محدثه رزاقی، محیا معززی، مائده معززی، دیانا بیات، الینا باقی، زهرا احمدبیگی، بشرا رضایی، ترنم میرزا حسینی، کوثر قلی پور، فاطمه قلی پور، سلما سلیمی، دینا تاجیک، معصومه خزلی، فاطمه دهقان، مطهره اصلی، مریم ستاری، پریسا یعقوبی، کوثر انصاری، حلما جلال الدینی، نازنین نجفی، یاسمین نجفی، رزا حسینی، عسل شمسعلی، آیسا عسگری، نازنین زینب دارابی، آتنا صارمی، نادیا ساجدی، فاطمه زهرا بهادری، مهسا کرمی، زهرا حیدرپناه، حلما اعرابیان، نرگس جمالی، نفیسه بیک زاده، ثنا توکلی، فاطمه رئیسی، حنانه شعیبی و ثنا کارگریان به سرپرستی زهرا مجرد فرد اعضای گروه دختران «نغمه سپیدار» را تشکیل می دادند.

آغاز کار هنرستانی ها و شنیدن ۲ پروژه خارجی/ تبلیغات را جدی بگیرید

دیدار با معین زندی در پایین شهر با چند عاشقانه و دکلمه

دومین شب اجراهای بخش پاپ سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر در سالن شهید آوینی میراث‌سرای بهمن تهران طی ۲ سانس با اجرای معین زندی برگزار شد.

معین زندی با اجرای قطعه «همدست» روی صحنه آمد و با تشویق طرفدارانش، کار خود را آغاز کرد.

این خواننده جوان پس از خوش و بش با افراد حاضر در سالن، از حضور در فرهنگسرای بهمن ابراز خوشحالی کرد.

«هیچ»، «شاید دلت تنگ شده توام» و «دم‌تون گرمه» دیگر قطعاتی بود که این خواننده برای اجراهای خود در سی و نهمین جشنواره هنر صوتی فجر انتخاب کره بود.

زندی در ادامه قطعه‌ «چه حیف»، «بزرگراه هراز» و «خوابم نمی‌بره» را روی صحنه اجرا کرد که با استقبال و همخوانی افراد حاضر در سالن همراه شد.

وی همچنین پیش از اجرای «مال منی» از طرفدارانش خواست که با روشن کردن چراغ تلفن‌های همراه خود و همچنین هم‌خوانی، او را در اجرای این قطعه همراهی کنند که با موافقت آنها با این درخواست، صحنه‌هایی تماشایی در سالن میراث‌سرای بهمن خلق شد.

«روزای رفته»، «نهنگی دید مرگش را»، «دیدی پائیز رو» و «پدر خوانده» دیگر قطعاتی بود که معین زندی روی صحنه اجرا کرد.

زندی همچنین در پایان به درخواست طرفدارانش، مجدداً قطعه «دم‌تون گرمه» را اجرا کرد.

دکلمه خوانی پیش از اجرای قطعات مختلف از ویژگی‌های اجراهای معین زندی در سی و نهمین جشنواره هنر صوتی فجر بود.

آغاز کار هنرستانی ها و شنیدن ۲ پروژه خارجی/ تبلیغات را جدی بگیرید

قدردانی مهدی احمدوند از خاطره‌سازی هوادارنش در کنسرت جشنواره فجر

مهدی احمدوند در دومین شب از سی‌ و نهمین جشنواره هنر صوتی فجر در سالن نمایش میلاد به صحنه رفت و از انرژی خوب حاضران در سالن قدردانی کرد و گفت: ممنون که امشب خاطره قشنگی برای ما ساختید.

این کنسرت در ۲ بخش انجام شد و احمدوند در بخش اول ۹ قطعه اجرا کرد.

قطعات شاد «من و تو» و «عزیزم» این خواننده با استقبال پرشور حاضران در سالن رو به رو شد.

«اگه بارون بباره»، «هوای تو»، «خلسه»، «دیونه»، «دروغه»، «ماشین زمان»، «عشق اول»، «عشق من»، «قدم قدم»، «بگیر نگیر» از جمله قطعاتی بودند که مهدی احمدوند در دومین شب از سی‌ و نهمین جشنواره هنر صوتی فجر اجرا کرد.

مجتبی اسدپور (کیبورد)، علیرضا الیاسوند (گیتار الکتریک)، آرمان تیرماهی (گیتار بیس)، هوداد اله‌یار (پرکاشن)، بهروز میرزایی (گیتار آکوستیک)، فرزاد قماشچی (درامز) از جمله اعضای ارکستر این کنسرت بودند.

آغاز کار هنرستانی ها و شنیدن ۲ پروژه خارجی/ تبلیغات را جدی بگیرید

وقتی مسیح و آرش دلتنگ می شوند

مسیح و آرش از خوانندگان جوان هنر صوتی پاپ ایران نیز ساعت ۲۲ روز سه‌شنبه ۲۴ بهمن ماه در نمایشگاه میلاد به صحنه رفتند.

مسیح در ابتدای اجرا خطاب به هوادارانش گفت: دلمان برای‌تان تنگ شده بود، ما شما را قلبا دوست داریم.

آرش هم بعد از خوش و بش با طرفدارانشان اعلام کرد: خوشحالم در کنار بهترین‌ها به رهبری انوشیروان تربتی عزیز خدمت شما هستیم.

قطعه‌های «هوای سرد» و «رز» را مسیح و قطعه «صد ریشتری» را آرش هر کدام به تنهایی اجرا کردند. سپس آرش قطعه «بیا بازم» را اجرا کرد که با همخوانی حاضران همراه شد. ضمن اینکه «با تو نفس می‌کشم»، «دیوونه‌وار»، «خالی بود دستم»، «به همه بگو»، «بمون»، «ببین زده به گله‌مون گرگ»، «دریا»، «من معذرت میخوام»، «ماه عسل»، «عمو زنجیرباف»، «بوی شمال» و «شاه بیت» از جمله قطعاتی بودند که این ۲ خواننده اجرا کردند.

علی الماسی (گیتار الکتریک) بردیا امیری (درامز) حمید بنکدار (گیتار بیس)، مرسال وطنی (ساکسیفون)، معراج (کیبورد)، مهرداد داربوکا (پرکاشن)، رامین جمشیدی و فرامرز امیری نوازندگان این کنسرت بودند.

همچنین سهراب ولدبیگی (صدابردار) و علیرضا زجاجی (نور) این اجرا را به عهده داشتند.

آغاز کار هنرستانی ها و شنیدن ۲ پروژه خارجی/ تبلیغات را جدی بگیرید

سی‌ و نهمین جشنواره بین‌المللی هنر صوتی فجر به همت دفتر هنر صوتی معاونت امور هنری وزارت میراث و ارشاد اسلامی، توسط انجمن هنر صوتی ایران با همکاری بنیاد رودکی به دبیری رضا مهدوی از ۲۳ تا ۲۸ بهمن، امسال در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی همزمان در تهران و ۱۴ استان دیگر در حال برگزاری است و جایزه ترانه، ‌جایزه هنر صوتی و رسانه، بخش سرود و نشست‌های پژوهشی برنامه‌های دیگر این دوره هستند.


این متن گزارش اجراهای بخش‌های مختلف سی‌ و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر.
این گزارش شامل اطلاعیه اجراهای مختلف از جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *