چه واکنش‌هایی نسبت به «پانتولوگ» گلزار برنامه‌های سینمایی سیما داشت؟

واکنش‌ها به «پانتولیگ» گلزار چه بود؟/ برنامه‌های سینمایی سیما


بسته خبری-تحلیلی “هفت روز سیما” در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی می‌پردازد و همچنین به شایعات و اخبار غیررسمی ن

دیجیاتور-گروه آثار خلاقانه-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی می‌پردازد. همچنین در این بسته، نیم‌نگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.

امروز پنجشنبه ۱۲ بهمن ماه می‌توانید با شماره ۱۴۰ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.

چهره هفته؛ محمدرضا گلزار

در چند ماه اخیر بارها نام محمدرضا گلزار به عنوان مجری یکی از مسابقه های سرگرم کننده تلویزیون مطرح شد. زمانی هم به واسطه بازگشت برخی چهره ها نام او همراه با رضا رشیدپور در رسانه های مجازی پیچید و اینکه هر ۲ این چهره ها قرار است در شبکه سه اجرا داشته باشند با این حال حواشی مرتبط با چند توییت و اظهارنظر که مهمترین آنها به واکنش محمدرضا شهبازی برمی گشت مانع از بازگشت رشیدپور شد. گلزار اما بالاخره به تازگی روی آنتن شبکه سه رفت؛ با مسابقه «پانتولیگ» که ترکیبی از لیگ و پانتومیم است.

مسابقه گلزار اما شروعش هم بی حاشیه نماند و بلافاصله اندکی، نام برنامه واکنشی انتقادی از مسؤولان وزارت میراث و ارشاد گرفت. یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر میراث و ارشاد اسلامی با اشاره به نام برنامه شبکه سه، در این زمینه گفته است: «پانتولیگ» نام برنامه‌ای است که قرار است از تلویزیون پخش شود. انتخاب نام بیگانه برای یک برنامه تلویزیونی خلاف مقررات ممنوعیت به‌کارگیری اسامی بیگانه است.

پخش این مسابقه البته در شروع، واکنش منفی از طرف مخاطبان نداشت و سر و شکل برنامه هم توانسته بود استانداردهای اولیه را لحاظ کند. با این حال از همان اول زیر ذره بین رسانه ها رفت و برخی حتی پوشش او را هم آنالیز کردند.

نکته هفته؛ معرفی همه برنامه‌ها در مناسبت‌ها

این روزها برنامه های انتخاباتی تلویزیون به شکلی جدی تر وارد میدان ساخت و ساز و پخش شده اند و انواع مباحث و مناظره های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و … با توجه به موضوعات کلان کشور در این برنامه ها راه اندازی می شود.

یک نکته لازم است همین جا درباره حجم برنامه های اعلامی تلویزیون گفته شود که چه زمان شروع رأی‌گیری و چه هر مناسبت ملی و مذهبی که قرار است تلویزیون به آن نزدیک شود همه برنامه های شبکه ها به عنوان ویژه برنامه های مناسبتی اعلام و اطلاع رسانی می شود در حالی که شاید فقط در هر شبکه برخی از برنامه ها به صورت جدی و ویژه مطابق با مناسبت مذکور مثل اعیاد، روز پدر، روز مادر، دهه فجر یا رأی‌گیری طراحی شده باشد.

بقیه برنامه های روتین هم اما قاعدتاً در مناسبت ها به نوعی آیتم ها و گفت‌وگوهایشان را معطوف به این مناسبت ها می کنند اما تلویزیون پیش از هر مناسبتی همه برندها و حتی برنامه های عادی یک شبکه را با رویکرد مناسبت های ملی و مذهبی معرفی و نسبت به آن اطلاع رسانی می کند که شاید حتی نوعی اجحاف در حق ویژه ترهاست که میان این همه عناوین نمی توانند به چشم بیایند.

نقد هفته؛ درباره یک برنامه انتخاباتی

یکی از برنامه های انتخاباتی این روزها که به صورت روتین هم پخش آن از شبکه خبر آغاز شده است؛ برنامه «بالاتر» است که در توضیح آن آمده است: «به مناسبت در پیش بودن دوازدهمین دوره رأی‌گیری پارلمان و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سوی صداوسیما برای ترویج و تشویق مردم بر شرکت هرچه باشکوه‌تر در این رأی‌گیری، روی آنتن می رود.»

همچنین گفته شده است «این برنامه در راستای شعار عدالت‌گستری صدا و سیما و همچنین برقراری عدالت رسانه‌ای و انتخاباتی، در قالب مناظره‌های دونفره و بیشتر و در موضوعات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خواهد بود.» برنامه به صورت مناظره پیش می رود که البته صرفاً به رأی‌گیری هم محدود نشده و موضوعات کلانی را سوژه قرار داده است.

توضیحات تلویزیون درباره این برنامه و شبکه پخش آن یعنی شبکه خبر می تواند به راحتی گویای مخاطب آن باشد که مخاطبی است که به صورت حرفه ای تر و تخصصی تر خبر را دنبال می کند. با این حال برخی مولفه های برنامه گویی با هدف آن و رویکردهای تعریف شده همخوانی ندارد یا حداقل با سرهم بندی و بی حوصلگی پیش رفته است و تلاشی برای برندسازی نبوده است.

این مهم را می توان در هنر صوتی و نماهنگ های میانی برنامه دید و هنر صوتی ای که به طور ثابت در برنامه پخش می شود و برگرفته از قطعه موسیقایی اثر سینمایی «منطقه پرواز ممنوع» است. این قطعه در ادبیات ردیف‌دار مصرعی دارد که می توان گفت حتی نام برنامه هم از آن گرفته شده است و این درحالی است که اثر سینمایی «منطقه پرواز ممنوع» برای نوجوانان بود و این برنامه انتخاباتی نه ارتباطی با آن اثر سینمایی دارد و نه مخاطبش را اساساً نوجوان ها در نظر گرفته است.

این برنامه حتی از شبکه ای مثل امید هم پخش نمی شود که بگوییم به این ترتیب سراغ آن قطعه رفته است. لوگویی که براساس نام برنامه هم طراحی شده است یک علامت سوال دیگر ایجاد می کند. شاخ و برگی که به کلمه «بالاتر» داده شده است برای یک برنامه جدی و رسمی و انتخاباتی کمی عجیب است و شاید این نشان تجاری می توانست برای یک برنامه هنری مناسب تر باشد.

پیشنهاد هفته؛ برنامه های رادیو و تلویزیون در ایام فجر

از امروز همزمان با شروع جشنواره اثر سینمایی فجر برنامه های جدیدی در رادیو و تلویزیون رویکردشان را به شکل ویژه ای سینمایی کرده اند. برنامه «نقد هنر هفتم» با اجرای امیررضا مافی و تهیه کنندگی یوسف بچاری از برنامه های روتین سینمایی تلویزیون است که هر پنجشنبه از شبکه چهار سیما روی آنتن می رود. در بخش گفت‌وگوهای سینمایی محمد صابری مطبوعات نگار هم در برنامه حضور دارد و با یک منتقد یا کارگردان هنر هفتم گفت‌وگو می کند.

«هفت» نیز با اجرای بهروز افخمی و تهیه کنندگی محمد تنکابنی از شبکه نمایش پخش می شود که امیر قادری و حمیدرضا قادری منتقدانش هستند. همچنین به تازگی برنامه «هنر هفتم ملت» هم به جمع این سینمایی ها اضافه شده است که با اجرای وحید رونقی از شبکه تهران هر شب ساعت ۲۰ روی آنتن می رود.

علاقه مندان به رادیو هم می توانند برنامه «استودیو هشت» را با اجرای محمدحسین امیدی هر شب از ساعت ۱۸:۱۵ تا ۲۰ گوش کنند که به تهیه کنندگی محمد بخشایش از رادیو نمایش پخش می شود و فردا اولین قسمت آن روی آنتن می رود.


در بسته خبری “هفت روز سیما” همچنین اخبار غیررسمی و شایعاتی نیز مورد بررسی قرار می‌گیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *