عدم حمایت ارتش از حاج قاسم در ساخت «مجنون»
0 نظر
در پنجمین روز جشنواره بینالمللی اثر سینمایی فجر، نشست رسانهای اثر سینمایی سینمایی “مجنون” به کردانی مهدی شامحمدی برگزار شد. در این نشست، عباس نادران تهیهکننده اثر سینمایی، در مورد تداوم موضوع اثر سینمایی با شب شهادت همت و فتح خیبر توسط حضرت علی (ع) صحبت کرد. مهدی شامحمدی نیز به دلیل دیدن نام شهید زینالدین در مسیریاب تحت تاثیر قرار گرفت و از امران اثر سینمایی در دهه هفتاد و هشتاد با این شهید خاص صحبت کرد. سجاد بابایی، بازیگر اثر سینمایی، در مورد نقش شهید زینالدین و تلاش خود برای به تصویر کشیدن آن صحبت کرد. سایر بازیگران و اعضای تیم اثر سینمایی نیز در این نشست به تجربیات و زمینههای کاری خود در اثر سینمایی مجنون اشاره کردند. از هوانیروز ارتش هم تشکر شد و بحثهایی درباره حضور و نقش ارتش در عملیات خیبر انجام شد. به اعتقاد تهیهکننده اثر سینمایی، حاج قاسم سلیمانی اصلیترین دلیل برگزاری اثر سینمایی درباره شهید زینالدین بود و به خواست مادر این شهید جلو گرفت تا این اثر سینمایی ساخته شود.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، نشست رسانهای اثر سینمایی سینمایی «مجنون» به کردانی مهدی شامحمدی در پنجمین روز چهل و دومین جشنواره بینالمللی اثر سینمایی فجر برگزار شد.
عباس نادران تهیهکننده «مجنون» در ابتدای این نشست گفت: در شبی که شب شهادت شهید همت را فیلمبرداری میکردیم متوجه شدیم شب شهادت شهید همت است و امروز هم به لحاظ تاریخی مصادف با فتح خیبر توسط حضرت علی (ع) است.
وی با اشاره به حضور خانواده شهید زینالدین از حاضران در مراسم خواست تا ایستاده به شهدای عملیات خیبر ادای احترام کنند.
سپس شامحمدی کارگردان اثر سینمایی نیز یادآور شد: اولین نمایش مردمی در میدان هروی بود و برای رسیدن به آنجا از مسیریاب استفاده میکردم که نام شهید زینالدین را اعلام کرد. آن لحظه دلم لرزید که میشود با امران این اثر سینمایی دهه هفتاد و هشتادی با شهید زینالدین را بشناسند.
وی درباره زنده نگهداشتن قهرمان «محنون» در پایان اثر سینمایی، ادامه داد: سکانس شهادت ایشان وجود داشت ولی تصمیم گرفتیم قهرمان را زنده نگه داریم.
سپس سجاد بابایی درباره رسیدن به نقش شهید زینالدین، اظهار کرد: در حضور دختر و خواهر شهید زینالدین حرف زدن در این باره سخت است. ما از ابتدا به دنبال تصویر نزدیک به واقعیت و کامل بودیم. سعی کردم به لحاظ فیزیکی به آقا مهدی نزدیک شوم. من نگاهی را از آقا مهدی به ارث بردم که خیلی عجیب است؛ اینکه شما از کسی که به او مدیون نگاهی را به ارث ببری که باعث رشد شود.
نادران هم در این باره توضیح داد: ما برای انتخاب نقش شهید زینالدین چالش داشتیم. من سحاد را خیلی اذیت کردم و چندین بار به او کفتم که او را نمیخواهم. او قلبا این نقش را دوست داشت و تمام مدتی که ما به او گفته بودیم به دنبال بازیگران دیگری هستیم، او همچنان خود را به نقش نزدیک کرده بود. اگر سجاد بابایی نبود این اثر سینمایی ساخته نمیشد.
بابایی در ادامه این نشست گفت: پیش از اثر سینماییبرداری فرصتی یک ماهه داشتم تا ۱۰ کیلو وزن کم کنم اما وقتی جلوی آینه رفتم احساس کردم باز هم باید وزن کنم که حدود ۱۴ کیلو وزن کم کردم.
وی یادآور شد: سال گذشته توفیق این را داشتم که جایزه بگیرم. اثر سینمایی «مجنون» برای من نقطه شروعی بود واز آقا مهدی خواستم که من تلاشم را میکنم و تو من را به مقصد برسان.
شامحمدی در بخش دیگری از نشست گفت: دهه ۸۰ را کاملا اثر سینمایی مستند ساختم و خودم را به نوعی متخصص سینمای مستند ۸ سال دفاع مقدس میدانم. تلاش کردم که اثر سینمایی داستانی قالب مستند داشته باشند. من خود را متعصب نسبت به حقیقت میدانم، شاید برخی وقایع را جابجا کرده باشم ولی حقیقت را تغییر ندادم.
در ادامه حسام منظور دیگر بازیگر این اثر سینمایی نیز، گفت: اگر سهمی در این پروژه نداشتم در آینده افسوس میخوردم.
شبنم قربانی نیز در ادامه نشست «مجنون» نیز دباره ایفای نقش در این اثر سینمایی گفت: پرداختن به این وجه از زندگی شهدا و همسرانشان واجب است زیرا این آدمها از خیلی آرمانهای خود گذشتهاند تا شوهرانشان را حمایت کنند. من برای شهدا و خانوادههایشان خیلی احترام قایل هستم.
سپس بهزاد جعفریطادی طراح صحنه اثر سینمایی نیز گفت: برای تهیه و ساخت و ساز اثر سینماییهای جنگی با وجود اینکه شهرک سینمایی دفاع مقدس، نه تنها چیزی به آن اضافه نشده که امکانات آن کمتر شده است. این یک هسدار است که شاید چند سال آینده دیگر نتوانیم اثر سینمایی جنگی بسازیم.
بهزاد آقابیگی طراح لباس «مجنون» نیز گفت: فصل فیلمبرداری ما زمستان بود و این چالشهای متعددی برای ما فراهم کرد.
حمید نجفی راد تدوینگر اثر سینمایی نیز گفت: این اثر سینمایی حاصل رفاقت چندین ساله من و مهدی است و حاصل سالها تجربه سینمای مستند و معجزه اثر سینمایی مستند است.
محمد رشنو ایفاگر نقش «مجید زینالدین» و افشین حسنلو و بهزاد خلج دیگر بازیگران «مجنون» نیز درباره حضور خود از این اثر سینمایی گفتند.
خلج تاکید کرد: «مجنون» کار سختی بود و شاید دیگر اثر سینمایی جنگی بازی نکنم چون کار خیلی سخت است.
علیرضا محصولی نویسنده «مجنون» نیز گفت: به لحاظ تعدد کاراکتر و همچنین مابهازای واقی داشتن کاراکترها، کار ما سخت بود. ضمن اینکه سیر اتفاقات مستند باید حفظ میشد و این باز هم مار ما را سختتر میکرد.
نادران در بخش پایانی نشست متذکر شد: از هوانیروز ارتش تشکر میکنم که هر کاری کرد تا این اثر سینمایی ساخته نشود. در عملیات خیبر که از جمله مهمترین عملیاتها بود هوانیروز نقش مهمی داشت. ما ۴ ماه را برای داشتن ۲ هلیکوپتر دویدیم ولی مجبور شدیم نقش ارتش را در این عملیات حذف کنیم. ما آمدیم تا نقش ارتش را نشان دهیم وای کسی از ما حمایت نکرد.
وی تصریح کرد: باعث و بانی اصلی ساختهشدن «مجنون» حاج قاسم سلیمانی است.مادر شهید زینالدین به حاجقاسم گله کرده بودند که چرا فیلمی درباره شهید زینالدین ساخته نمیشود و حاج قاسم تمام بچهها را به خط کرد تا این اثر سینمایی ساخته شود. حیف که امروز نیستید تا ماحصل زحمات خود را ببینید.
این نشست رسانهای در جشنواره بینالمللی اثر سینمایی فجر برگزار شد. در این نشست، اهمیت تاریخی شب شهادت شهید همت و فتح خیبر به طور همزمان برجسته شده است. خانواده شهید زینالدین نیز در این مراسم حضور داشتند و خواسته شد تا به شهدای عملیات خیبر احترام گذاشته شود. درباره اثر سینمایی «مجنون»، کارگردان و تهیه کنندگان توضیحاتی ارائه دادهاند. قهرمان اثر سینمایی در انتها زنده نگه داشته شده است. بازیگران اثر سینمایی نیز از تجربه و حضور در این پروژه ابراز رضایت کردهاند. طراحان صحنه و لباس نیز در مورد چالشها و مشکلاتی که در فیلمبرداری این اثر سینمایی به وجود آمد صحبت کردهاند. در پایان، تشکر از هوانیروز ارتش و نقش آن در عملیات خیبر و تمسخر حمایت ناکرده از این اثر سینمایی انجام شده است. علاوه بر این، حاج قاسم سلیمانی به عنوان اصلیترین بانی ساخت این اثر سینمایی نامبرده شده است.